Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Θεσμοί: Ακολουθήστε το μείγμα που θέλετε αλλά να επιτυγχάνονται οι στόχοι

Θεσμοί: Ακολουθήστε το μείγμα που θέλετε αλλά να επιτυγχάνονται οι στόχοιΣυνομιλίες με τους επικεφαλής των θεσμών είχε ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας τους οποίους και ενημέρωσε για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης. 
Συγκεκριμένα, συνομίλησε με τον πρόεδρο του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, ενώ συναντήθηκε εκτός από το Κλάους Ρέγκλινγκ και με τον Πίτερ Ντόλμαν (ΔΝΤ). 
Αύριο Τρίτη θα έχει συνάντηση με τον Ντεκλάν Κοστέλο (Κομισιόν), ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα παραβρεθεί και στην συνάντηση που θα έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον επικεφαλής του ESM.
«Ακολουθήστε το μείγμα που θέλετε αρκεί να επιτυγχάνονται οι στόχοι»...
ήταν το μήνυμα που εξέπεμψαν οι θεσμοί στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος με τη σειρά του παρουσίασε τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν τις προσεχείς μέρες στη φορολογία αλλά και τα αναπτυξιακά μέτρα που θα συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου που θα έχει ψηφισθεί μέχρι τις 10 Αυγούστου, το οποίο προηγουμένως θα τους κοινοποιηθεί.
Στη συνάντηση που είχε ο κ. Σταϊκούρας με τον κ. Ρέγκλινγκ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών διεξήχθη σε θετική ατμόσφαιρα. Όπως αναφέρεται πρόκειται για την πρώτη επίσημη συνάντηση των δυο ανδρών και στα θέματα που συζητήθηκαν περιλαμβάνονταν «η σημερινή κατάσταση στην ελληνική οικονομία, οι δεσμεύσεις της χώρας, οι προτεραιότητες της κυβέρνησης και οι προκλήσεις και οι προοπτικές της Ελλάδας». Οι δυο άνδρες «συμφώνησαν να συνεχίσουν να έχουν στενή και εποικοδομητική συνεργασία για το καλό της Ελλάδας, των πολιτών της και για την προώθηση της περαιτέρω ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφερόμενοι στην πτωτική πορεία των εσόδων κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους σημείωσαν ότι πέρυσι τον αντίστοιχο μήνα υπήρχε πτώση στα έσοδα και μετά αυξάνονται. Πάντως επισήμαναν ότι με βάση τις εκτιμήσεις τους δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2019. 
Σχετικά με την έκδοση του επταετούς ομολόγου οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι η πολιτική κατεύθυνση είναι η έκδοση να είναι ποιοτική. 
Το σημαντικό είναι να βγαίνουν όλοι οι «παίκτες» στις αγορές με ασφάλεια. Δηλαδή και το κράτος και οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: