Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Επίθεση στη Συρία σχεδιάζει ο Τραμπ - Σύσκεψη στο Πεντάγωνο [βίντεο]

Φωτογραφία: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

NY Times: Στο Πεντάγωνο μελετούν τις δυνατότητες στρατιωτικής επίθεσης
Ως απάντηση στην επίθεση με χημικά όπλα της κυβέρνησης της Συρίας
Τραμπ μέσα στο Air Force One: Κάτι πρέπει να γίνει με τον Ασαντ
Ερντογάν: Θα στηρίξω... επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία

Τις δυνατότητες στρατιωτικής επίθεσης σε απάντηση στα χημικά όπλα της κυβέρνησης της Συρίας, κατά την οποία δεκάδες άμαχοι έχασαν τη ζωή τους, μελετούν ανώτεροι αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας, σύμφωνα με τους NY Times.
Στις διαβουλεύσεις ανώτατου επιπέδου συμμετέχουν ο υπουργός Αμυνας Τζιμ Μάτις και ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατου, Τζόζεφ Ντάνφροντ.
Ο κ. Μάτις θα ταξιδέψει στη Φλόριντα, όπου και θα συζητήσει για την συριακή κρίση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Οπως υπογραμμίζουν οι NY Times, καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί.
Τραμπ: Κάτι πρέπει να γίνει με τον Ασαντ
«Κάτι πρέπει να γίνει» με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς όμως να αναφέρει ότι ο Ασαντ πρέπει να αποχωρήσει από την εξουσία.
«Πιστεύω ότι αυτό που έκανε ο Ασαντ είναι φρικτό», δήλωσε στους δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους.
«Πιστεύω ότι αυτό που συνέβη στην Συρία είναι μια ντροπή για την ανθρωπότητα και αυτός είναι εκεί και φαντάζομαι ότι αυτός διοικεί, οπότε κάτι πρέπει να γίνει», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Δε θα ανεχτούμε αυτές τις στυγερές πράξεις από το καθεστώς Ασαντ. Οι ΗΠΑ μαζί με τους συμμάχους της σε όλη την υφήλιο καταδικάζουν τις τρομακτικές αυτές επιθέσεις» πρόσθεσε.


Σ
ύμφωνα με πηγές της Daily Mail, άνθρωπος από το περιβάλλον του Προέδρου δήλωσε ότι ο Τραμπ έχει σκοπό «να τηλεγραφήσει στον Ασάντ- και στη Ρωσία- για να τους ενημερώσει ότι μιλάει πολύ σοβαρά (για τις επιθέσεις)».
Παράλληλα, αναφέρει ότι άγνωστη παραμένει η λίστα του Πενταγώνου που θα περιλαμβάνει τους στόχους των ΗΠΑ στις στρατιωτικές επιθέσεις στη Συρία, αλλά το πιο πιθανό είναι να είναι στρατιωτικές εγκαταστάσεις με χημικά όπλα και διαδρόμους αερομεταφορών».
Το ίδιο επικαλείται και το CNN, όπου αναφέρει ότι δεν υπάρχει καμία πληροφορία αναφορικά με τους στόχους των Αμερικανών, αν τελικά ο Τραμπ αποφασίσει να επιτεθεί και ο υπουργός Αμύνης του, James Mattis, προχωρήσει τελικά στο σχέδιο επίθεσης.
Anadolu: Γίνονται βήματα οργάνωσης διεθνούς συνασπισμού για να «πέσει» ο Ασαντ
«Γίνονται βήματα οργάνωσης διεθνούς συνασπισμού για να “πέσει” ο Ασαντ», αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενο ανώτερο Αμερικανό αξιωματούχο.
Υπ. Εξωτερικών ΗΠΑ : «Αμφίβολο το μέλλον του Ασάντ»
«Είναι πολύ σημαντικό να αναλογιστεί η Ρωσία, το αν θα συνεχίζει να στηρίζει το καθεστώς Ασάντ. Ο ρόλος του Ασάντ στο μέλλον είναι ξεκάθαρο ότι είναι αμφίβολος. Με τις πράξεις του φαίνεται πως δεν υπάρχει ρόλος για αυτόν στην διακυβέρνηση του συριακού λαού» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπ. Εξωτερικών της κυβέρνησης Τραμπ, Ρεχ Τίρελσον.
«Ο τρόπος με τον οποίο θα απομακρυνθεί ο Ασάντ από την εξουσία είναι ζήτημα παγκόσμιας προσπάθειας με την έννοια ότι πρώτα πρέπει να νικήσουμε τον ISIS μέσα στη Συρία για να σταθεροποιήσουμε τη χώρα και να αποφύγουμε μελλοντική εμφύλια σύρραξη και επιπλέον επειδή πρέπει να εργαστούμε συλλογικά με τους συμμάχους μας σε όλο τον κόσμο ώστε να βρούμε εκείνη την πολιτική φόρμουλα, που οδηγήσει στην απομάκρυνση του Ασάντ», πρόσθεσε ο κ. Τίρελσον.
Ερντογάν: Θα στηρίξουμε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση των αμερικανικών δυνάμεων στην Συρία
Ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στη Συρία θα στηρίξει η Τουρκία, όπως δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Ας ελπίσουμε ότι οι δηλώσεις του Τραμπ για επέμβαση στην Συρία δεν θα παραμείνουν στα λόγια. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε μια επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων εάν και εφόσον διεξαχθεί», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Kanal 7.
Οι δηλώσεις Ερντογάν έρχονται μετά τις αναφορές του Ντόναλντ Τραμπ σε μέλη του Κογκρέσου πως εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει στρατιωτική δράση στη Συρία, σε απάντηση για την επίθεση με χημικά που σημειώθηκε την Τρίτη στο Χαν Σεϊχούν.
Ετοιμος να αναλάβει μονομερή δράση ενάντια στην Βόρεια Κορέα ο Τραμπ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι έτοιμος να αναλάβει μονομερή δράση για να αντιμετωπίσει το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας σε περίπτωση που η Κίνα δεν συνδράμει για να βοηθήσει στο ζήτημα.
«Σίγουρα θα είμαι» δήλωσε στους δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους, σε ερώτηση κατά πόσον θα είναι διατεθειμένος να αναλάβει μονομερή δράση ενάντια στην Βόρεια Κορέα.
«Αλλά πιστεύω ότι η Κίνα θα θελήσει να βοηθήσει», πρόσθεσε.
Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: