Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Οι εξωχώριοι «λογαριασμοί» του Σκουρλέτη

Αποτέλεσμα εικόνας για σκουρλέτης
Κυκλοφόρησε χθες στο διαδίκτυο η φήμη, πως ο πατέρας του Π. Σκουρλέτη φέρεται να έχει τραπεζικούς λογαριασμούς εκτός Ελλάδος.
Σε μια φιλελεύθερη κοινωνία δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη. 
Το τι κάνει ο πατέρας δεν αφορά και δεν αγγίζει τον γιό και αντιστρόφως. Συνεπώς, εν τη γενέσει της η απόπειρα σπίλωσης ή εκβιασμού του Π.Σκουρλέτη πέφτει στο κενό...


Άλλωστε, όλοι οι εφοπλιστές διαθέτουν λογαριασμούς στο εξωτερικό, μέσω των οποίων ρυθμίζουν τις συναλλαγές τους. Το θέμα με τους εξωχώριους λογαριασμούς δεν είναι η ύπαρξη τους, αλλά η νομιμότητα του χρήματος που διακινούν.
Εξάλλου, ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ είναι γόνος μεγαλοαστικής οικογένειας. Αυτό είναι γνωστό. Είναι ακόμα ένας αστός που απαρνήθηκε την τάξη του, αλλά διατήρησε όλα τα προνόμια που αυτή του παρείχε αφειδώς.
Για ποιο λόγο και από ποιους διακινήθηκε η είδηση; 
Από την Νέα Δημοκρατία αποκλείεται, διότι η καταγγελία θα γινόταν επωνύμως προκειμένου να δρέψει τους καρπούς της αποκάλυψης. 
Η πιο πιθανή εκδοχή είναι, η πηγή της είδησης να βρίσκεται μέσα στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Το μήνυμα προς τον Π.Σκουρλέτη είναι σαφές:
«Άφησε τις πολλές αντιρρήσεις και τις κριτικές, γιατί έχουμε ράμματα για την γούνα σου.» 
Φυσικά τον Α.Τσίπρα και τους συνεργάτες του, ελάχιστα τους ενδιαφέρουν οι θέσεις του Σκουρλέτη για την ΔΕΗ ή του Φίλη για την Παιδεία. Εκείνο το οποίο φοβούνται είναι, πως μέσω αυτών των διαφοροποιήσεων οικοδομούν το προφίλ τους και λαμβάνουν θέσεις για την επόμενη ημέρα.
Είναι δεδομένο, πως όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται πως η επόμενη ημέρα πλησιάζει. Τότε, που η ηγετική ομάδα του θα κριθεί και θα λογοδοτήσει στα κομματικά όργανα για τα πεπραγμένα της. Για το τρίτο μνημόνιο, τα επώδυνα μέτρα, την απώλεια της αριστερής ψυχής και άλλα τέτοια επικολυρικά.
Διαισθανόμενος ο Α.Τσίπρας πως απειλείται και κινδυνεύει να μπει στο πολιτικό περιθώριο από τα 42 χρόνια του, λαμβάνει τα μέτρα του. Εξοντώνει τους πιθανούς διεκδικητές της θέσης του. Αυτό το παιχνίδι το γνωρίζει καλά. Έχει πλούσιο βιογραφικό εκκαθάρισης εσωκομματικών αντιπάλων. Αφού τους έχει χρησιμοποιήσει, δι΄ίδιον όφελος, τους παραμερίζει με κυνισμό.
Ακόμα και τον φουκαρά τον Κουβέλη, που ουσιαστικά, αυτός τον έκανε πρωθυπουργό, ούτε διοικητή σε οργανισμό δεν τον τοποθέτησε. Συνεπώς, για να είναι ήσυχος ο Α.Τσίπρας για την επόμενη ημέρα μετά την ήττα, εκκαθαρίζει το εσωκομματικό τοπίο από τώρα. Φίλης, Σκουρλέτης, σήμερα. Αύριο κάποιος άλλος.
Την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο πράγμα που την ενδιαφέρει είναι η παραμονή στην εξουσία και ακολούθως ο πλήρης έλεγχος του εσωκομματικού τοπίου.
Αν χάσουν την μια εξουσία να διατηρήσουν την άλλη.
Από τα σκοτεινά παράκεντρα της Κουμουνδούρου και του Μαξίμου, θα στοχοποιηθούν όλοι όσοι θεωρούνται, εν δυνάμει, αντίπαλοι του Α.Τσίπρα. Το μήνυμα που πήρε ο Π.Σκουρλέτης ήταν σαφές και με αποδέκτες και πολλούς άλλους.
Στο εγγύς μέλλον θα ζήσουμε παρόμοιες στιγμές «απείρου κάλους».

Του Σάκη Μουμτζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: