Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

FT: Ο Τσίπρας απέρριψε τη συμφωνία γιατί θα επέστρεφε σε μονοψήφια ποσοστά

FT: Ο Τσίπρας απέρριψε τη συμφωνία γιατί θα επέστρεφε σε μονοψήφια ποσοστά

Την αποκάλυψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε συμφωνία που είχε επιτευχθεί με τους πιστωτές τον περασμένο μήνα λόγο πολιτικού κόστους κάνουν οι Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, η συμφωνία προέβλεπε περαιτέρω περικοπές συντάξεων το 2019, μερικούς μόνο μήνες πριν από...
τις επόμενες προγραμματισμένες εκλογές.
«Το κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες θα μπορούσε να στείλει το κόμμα πίσω σε μονοψήφια ποσοστά. Ήταν μια συμφωνία που δεν μπορούσαν να καταπιούν», έχει δηλώσει στην εφημερίδα πρώην ακτιβιστής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στα στελέχη του κόμματος.
Κατά την εφημερίδα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται στις σημερινές (Τρίτη) συνομιλίες στις Βρυξέλλες να πιέσει για καθυστέρηση εφαρμογής των περικοπών στις συντάξεις έως το 2020, αντιστεκόμενος παράλληλα στην απαίτηση των πιστωτών για τις μαζικές απολύσεις.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Ευρωπαίος αξιωματούχος έχει σημειώσει ότι η μη εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα εγκαίρως θα άφηνε την οικονομία της χώρας «σε τέτοια κατάσταση που όλες οι παράμετροι της λήψης αποφάσεων θα έπρεπε να επανεξεταστούν».
Αξιωματούχος της Τραπέζης της Ελλάδος, εξάλλου, σχολιάζει ότι αν η συμφωνία δεν κλείσει εντός του Μαΐου, τότε πρέπει να αναμένεται επιστροφή στην ύφεση κατά το πρώτο μισό του έτους.
ΝΔ: Αποδεικνύει ότι τον ενδιαφέρει μόνο το πολιτικό του μέλλον
Σχολιάζοντας το δημοσίευμα των Financial Times, η ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, ότι τον ενδιαφέρει να διατηρήσει μόνο την εξουσία και το πολιτικό του μέλλον.
«Το δημοσίευμα των Financial Times αποδεικνύει, άλλη μια φορά, αυτό που γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες: Ο κ. Τσίπρας για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι η διατήρηση της εξουσίας του και το πολιτικό του μέλλον» σχολιάζει η ΝΔ.
 Και καταλήγει: Γι' αυτό διαπραγματεύεται τη συμφωνία με τις διάφορες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ουσιαστικά με τους εταίρους της χώρας.

Η συνεχής καθυστέρηση βουλιάζει την οικονομία και την κοινωνία στην αβεβαιότητα».
FT: Στο 1,5% η πρόβλεψη για ανάπτυξη
Στο ίδιο άρθρο, οι Financial Times σημειώνουν ότι η εμπιστοσύνη για ισχυρή οικονομική ανάπτυξη φέτος έχει περιοριστεί, εξαιτίας των καθυστερήσεων στην αξιολόγηση. «Οι προβλέψεις του περασμένου Δεκεμβρίου, από το ΔΝΤ και την Τράπεζα της Ελλάδας, για ανάπτυξη 2,7% το 2017 έχουν αναθεωρηθεί προς τα κάτω, στο 1,5%», αναφέρει το δημοσίευμα.
Αυτή η αναθεώρηση έχει γίνει με βάση την εκτίμηση ότι θα υπάρξει συμφωνία μέσα στον Μάιο, συνεχίζει το δημοσίευμα. «Αν όχι, τότε βλέπουμε μία επιστροφή στην ύφεση για το πρώτο εξάμηνο του χρόνου», δήλωσε αξιωματούχος της ΤτΕ, στους Financial Times.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: