Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Αδιάσειστο παρακράτος

Αποτέλεσμα εικόνας για μοιραίο ταχύπλοο Αίγινα
Του Θανάση Χειμωνά
Για τον «Αδιάσειστο» σας έχουμε μιλήσει και παλιότερα. 
Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά συριζοτρόλ στο Twitter που κάθε ώρα και στιγμή αποθεώνει την εθνοσωτήριο κυβέρνησή μας, εξαπολύοντας σφοδρές επιθέσεις στους ανθέλληνες γερμανοτσολιάδες. 
Όλα αυτά κατά πάσα βεβαιότητα με αντάλλαγμα κάποια θέση στο Δημόσιο ή ένα ξεροκόμματο που θα του πετάξουν κάποιοι από Κουμουνδούρου μεριά.

Χθες, ο Αδιάσειστος έκρινε σκόπιμο να χρησιμοποιήσει το τραγικό δυστύχημα...
του περσινού καλοκαιριού στην Αίγινα με στόχο να «τρολάρει» τους νεοφιλελεύθερους νενέκους που επιμένουν να μην αποδέχονται πως η ΠΦΑ κυβέρνησή μας έχει βάλει τη χώρα μας στο σωστό δρόμο, αλλάζοντας ταυτόχρονα και το πρόσωπο της Ευρώπης. 
Το συριζοτρόλ της καρδιάς μας αφιέρωσε δύο τουίτ στο συγκεκριμένο συμβάν. 
Στο πρώτο αναρωτήθηκε: «Τώρα που σιγά σιγά έρχεται καλοκαίρι δεν είναι καλή εποχή να φέρουμε ξανά στην επικαιρότητα το σκάνδαλο με το ταχύπλοο στην Αίγινα;» ενώ 
στο δεύτερο απογείωσε το χιουμοράκι του λέγοντας: «Γιατί δεν μάθαμε ποτέ ποιος υπουργός οδηγούσε το μοιραίο ταχύπλοο; Βρισκόταν ο ίδιος στη Disneyland λίγο αργότερα; Αμείλικτα ερωτήματα».
Υπενθυμίζουμε πως στην Αίγινα έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα, ανάμεσα στα οποία και ένα δίχρονο παιδάκι. Διαμελίστηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες από μια λάντζα που εμβόλισε το τουριστικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν. 
Στην ιστορία ενεπλάκησαν και τα ονόματα δύο πρωτοκλασάτων υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι δεν παρουσίασαν ποτέ το παραμικρό άλλοθι. Δε βαριέσαι όμως; Οι συριζαίοι δεν είναι σαν και μας. 
Δικαιούνται να κάνουν πλακίτσα αλλά και να σπεκουλάρουν πάνω σε πτώματα. Φανταστείτε τι θα συνέβαινε βεβαίως βεβαίως αν κάποιος από εμάς (τους ανάλγητους εχθρούς του Λαού) είχε τολμήσει να γράψει κάτι αντίστοιχο π.χ. για τον άνθρωπο που αυτοπυροβολήθηκε στο Σύνταγμα πριν μερικά χρόνια…
Θα μου πείτε ασχολείσαι τόση ώρα ένα συριζοτρόλ; Πρώτη φορά τα κάνουν αυτά;
Φυσικά και όχι. Πέρα όμως από το γεγονός ότι ο κάθε «Αδιάσειστος» δεν είναι απλώς ένας αργόσχολος των σόσιαλ μίντια αλλά κάποιος που βρίσκεται σε εντεταλμένη υπηρεσία, αποτελώντας ένα από τα γρανάζια της διαδικτυακής προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ, η ιστορία αποκτά και μια άλλη διάσταση. 
Βλέπετε, το πρώτο από τα δύο τουίτ που αναφέρω  το αναπαρήγαγε και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (sic), ο πολύς Νίκος Παππάς. Καλά λοιπόν ο Αδιάσειστος. Ούτε ξέρουμε ποιος είναι ούτε –πιθανότατα- θα μάθουμε ποτέ. Τη δουλειά του κάνει και όταν κάποια στιγμή κλειστεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, θα εξαφανιστεί- αν δεν βρει κάποιον άλλο «εργοδότη». 
Ο Παππάς όμως; Είναι δυνατόν το #3 της κυβέρνησης (πίσω από Αλέξη και Πάνο) να «αξιοποιεί» με τέτοιο ανάλαφρο τρόπο ένα δράμα –πιθανότατα ως απάντηση για τo γνωστό θέμα της Βενεζουέλας;

Το πριντ σκριν της αναπαραγωγής αυτής πάντως έχει ιστορική σημασία. Αποτελεί μνημείο της αγαστής συνεργασίας ανάμεσα στο επίσημο κόμμα και το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ. Μια συνεργασία που εκτόξευσε τον Αλέξη Τσίπρα στην κορυφή και τον κρατάει εκεί μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: