Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Πήγα σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες

Είναι γνωστό πως από τον Γενάρη (sic) του 2015 η Ελλάδα είναι πλέον μπροστάρης στην ριζοσπαστική αλλαγή όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και ολάκερης της Υφηλίου. 

Είναι επίσης γνωστό πως τα πάντα ξεκινούν από την Παιδεία. 

Ο λόγος που ο –φιλότιμος αλλά διαχρονικά παραπλανημένος- λαός μας ψήφιζε για δεκαετίες Καραμανλήδες, Παπανδρέηδες, Σημίτηδες, Μητσοτάκηδες, Σαμαροβενιζέλους και λοιπούς εθνοπροδότες ήταν ακριβώς το ότι η Παιδεία βρισκόταν σε προϊστορικό επίπεδο λειτουργώντας...
με απαρχαιωμένες αρχές και αντιλήψεις. 
Η εθνοσωτήριος κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-ΠΦΑ όμως αφουγκράζεται τις ολοένα μεταβαλλόμενες ανάγκες τις κενωνίας και είναι πάντα εκεί, έτοιμη να δώσει ρηξικέλευθες λύσεις.


Έτσι, εδώ και ελάχιστα εικοσιτετράωρα η χώρα μας διαθέτει το πρώτο της εργαστήριο αστρολογίας πιστοποιημένο και με τη βούλα από το Υπουργείο Παιδείας! Αξίζει δε να σημειωθεί πως το εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα πραγματοποιεί εξαιρετικά ενδιαφέροντα σεμινάρια με θέματα όπως η ερωτική αστρολογία και πιο συγκεκριμένα σχετικά με τις «Μοιραίες Καταστροφικές Σχέσεις, τους λόγους δημιουργίας τους καθώς και την αδυναμία διακοπής τους σπάζοντας τον κύκλο και κόβοντας τον Ιστό της Αράχνης που επαναλαμβάνει μοτίβα σχέσεων και συμπεριφορών». Εγώ ήδη ψήνομαι να πάω να παρακολουθήσω. Εσείς όχι;
Δεν πρόκειται για hoax. Έχει δημοσιευθεί κανονικότατα στη Διαύγεια.
Φυσικά δεν θα κρίνω τους λειτουργούς του συγκεκριμένου ιδρύματος. Δεν αποκλείεται να είναι εξαιρετικοί σε αυτό που κάνουν. Και σίγουρα δεν θα κρίνω όσους πιστεύουν σε αστρολογίες και τέτοια. Εδώ υπήρξαν άνθρωποι που πίστεψαν πως ο Αλέξης ο Τσίπρας θα μας έβγαζε από την κρίση και τα μνημόνια.  Άλλωστε το βρίσκω λογικό ένα Μεγάλο Αριστερό Κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ να αναζητά ένα μεταφυσικό αντίπαλο δέος στον Γέροντα Παΐσιο τον οποίο έχει εδώ και χρόνια καπαρώσει η ΔεξΧιά. 
Ελπίζω ωστόσο το Υπουργείο Παιδείας να μην περιοριστεί στην αστρολογία. Έφτασε επιτέλους η ώρα για την παροχή πανεπιστημιακών διπλωμάτων σε όλες εκείνες τις ηρωικές γυναίκες που εδώ και χρόνια χαρίζουν χαμόγελο και ελπίδα στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό. 
Ας τιμήσουμε λοιπόν κάθε χαρτορίχτρα και κάθε καφετζού που δουλεύει για αμέτρητες ώρες σε υπόγεια γεμάτα υγρασία, επτά μέρες την εβδομάδα, προσπαθώντας να εξυπηρετήσει δύσπιστους πελάτες χρησιμοποιώντας  το γνωστό απόφθεγμα του Αλτουσέρ: «Ασήμωσε και θα σου πω για τη μεγάλη πόρτα που θα διαβείς». 
Στην τελική, γιατί να χαρίσουμε όλους αυτούς τους συναθρώπους μας στον Αρτέμη Σώρρα;
Έχουμε να δούμε πολλά ακόμη με δαύτους που μπλέξαμε. Και μη γελάτε. Δεν κάνουν τίποτα (τελείως) στην τύχη. Κάποιο ψηφαλάκι θα τσιμπήσουν και εδώ. Ακόμα  και από τον Ανάδρομο Ερμή.

Θανάσης Χειμωνάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: