Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Εδώ η άδεια, εκεί η άδεια, πού είναι η άδεια;

Μία τηλεοπτική άδεια ο Τούρκος, μία ο Γάλλος, μία ο Ρώσος, μία η λεβεντομάνα Κρήτη και φτάσαμε αισίως στις 4! 

Η Γιάννα; 
Τα ήδη υπάρχοντα κανάλια; 
Δεν βγαίνουν τα νούμερα! 
Πάμε πάλι! 
Μία το Mega, μία ο Κουρής, μία ο Antenna, μία ο Αλαφούζος και φτάσαμε αισίως στις 4 άδειες και πάλι. Πρέπει να έχουν υποσχεθεί τα πάντα σε όλους. Κι αυτό ακόμη θέλει ταλέντο…
Προσωπικά δεν πιστεύω τον Τούρκο. Όχι ότι... ο άνθρωπος λέει ψέματα. Τον είδε τον Αλέξη. Υπάρχουν και τα σχετικά πειστήρια. Αλλά μάλλον τον παρεξήγησε τον πρωθυπουργό μας. Παρεξήγησε την ευγένειά του. 
Φανταστείτε τη σκηνή: Ένας Τούρκος μεγιστάνας να παρακαλάει τον Αλέξη, να έχει πέσει στα πόδια του για μία τηλεοπτική άδεια. 
Τι να κάνει κι ο Αλέξης, θα του είπε κάτι, όπως «μην κάνεις έτσι για μία άδεια βρε αδελφέ, δες τον Νίκο». Απολύτως λογικό.

Είναι σαν να συναντά κάποιος έναν άνθρωπο που μόλις έχασε τη δουλειά του και να του λέει για παρηγοριά: «Μην κάνεις έτσι, έχω έναν φίλο που ο μπατζανάκης του εργάζεται σε ένα γραφείο που ο γραμματέας του αφεντικού έχει έναν αδελφό που μπορεί να ψάχνει για έναν πωλητή εγκυκλοπαίδειας». Πού να τα καταλάβει αυτά τα «ελληνικά» ο Τούρκος; Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά έκανε «Τούρκο» τον Βασίλη τον Λεβέντη που βγήκε και είπε κάτι πατριωτικά του τύπου «Όσο’ ν’ ο Χρίστος ζωντανός, Τούρκο δεν προσκυνάει». Θα μπορούσε αντί για Χρίστο να λέει Φίλιππος, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα…

Αυτό όμως που συγκινεί περισσότερο τα πλήθη είναι η αγωνία που εκφράζουν οι κυβερνητικοί για το πόσες άδειες «χωράει» η Ελλάδα. 
Λένε δηλαδή ότι η αγορά μπορεί να αντέξει 4 άδειες κι ότι ο πέμπτος ή ο έκτος θα χρεοκοπήσουν. Τέτοιο ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο καναλάρχη είναι όντως συγκινητικό. Να μην χρεοκοπήσουν οι άνθρωποι! Το κράτος αναλαμβάνει να τους σώσει και από τη χρεοκοπία!

Να πληρώσει το Mega τα χρέη του; Ρωτάνε οι εναπομείναντες αδιόριστοι στην ΕΡΤ. Φυσικά σύντροφοι! Και δεν σας βλέπουμε να διεκδικείτε με πάθος τα οφειλόμενα! Όπως δεν σας βλέπουμε να θυμάστε όλα όσα είχατε πει στο παρελθόν για τη διαπλοκή. Αν έχετε τα κότσια, πηγαίνετε στους βασικούς μετόχους των μεγάλων καναλιών και ζητείστε τους να πληρώσουν. Λεφτά έχουν οι άνθρωποι, κάποιον τρόπο θα βρείτε εσείς να τους πείσετε. Δεν σας φοβόμαστε σε κάτι τέτοια!

Εκτός κι αν ο σκοπός είναι 
να χαθούν τα χρέη μέσα στο χάος της απώλειας των προσωρινών αδειών. Και να μην το ξεχάσουμε! Μην δούμε κανένα κούρεμα! Τότε θα πρέπει να εξηγήσετε και στους δύστυχους ψηφοφόρους σας γιατί δεν τους κουρεύετε αντίστοιχα τα στεγαστικά και καταναλωτικά τους δάνεια…

Κι ύστερα είναι και το άλλο που δεν καταλαβαίνω. 
Ο Ψυχάρης, ο Μπόμπολας, ο Κυριακού, ο Αλαφούζος και τα άλλα παιδιά είναι λιγότερο αξιόπιστοι από τον Τούρκο; 
Προσωπικά δεν έχω κάτι με τον Τούρκο. Και Κινέζος αν θέλει ας έρθει να βάλει λεφτά του σε αυτήν την αγορά. Κι αν επιβιώσει, επιβίωσε. Αν δεν επιβιώσει, θα έχει πέσει στην αγορά φρέσκο χρήμα. 

Αφήστε σύντροφοι όλα τα λουλούδια να ανθίσουν. 
Μην αγχώνεστε τόσο πολύ με τα βάσανα των καπιταλιστών, αν θα έχουν κέρδη ή ζημίες. Εκτός κι αν έχετε αποφασίσει να ορίσετε τον αριθμό των εταιρειών που θα λειτουργήσουν και σε άλλους κλάδους της Οικονομίας. Που πέραν αυτού θα απαγορεύεται να λειτουργεί κάποιος άλλος! Ας πούμε δύο φαγάδικα στη Φωκίωνος Νέγρη. Ο τρίτος υποχρεωτικά στο Διδυμότειχο…

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: