Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ! Εκνευρισμός στο Μαξίμου – Ο φόβος για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων – Η εντολή που δόθηκε στους βουλευτές και τα στελέχη της Κουμουνδούρου


Έντονος είναι ο εκνευρισμός που επικρατεί εντός του Μεγάρου Μαξίμου, με την κυβέρνηση να έχει μετατραπεί σε απλό παρατηρητή των αγροτικών κινητοποιήσεων καθώς αποδείχθηκε απροετοίμαστη να διαχειριστεί τα μπλόκα. 

Πλέον η κατάσταση φαίνεται πως έχει ξεφύγει από τον έλεγχο με τους αγρότες να απειλούν με «μπλόκα επ” αόριστον»...


Και σε αυτό το σκηνικό προστίθενται και οι επιθέσεις των αγροτών εναντίον των στελεχών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε διάφορα σημεία της χώρας. Μάλιστα, το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να πέσει κι άλλο λάδι στη φωτιά έχει δώσει -σύμφωνα με πληροφορίες- εντολή προς τους βουλευτές και τα στελέχη της Κουμουνδούρου να μην εμφανιστούν πουθενά αυτές τις μέρες.

Πανικός

Μέσα σε αυτό το κλίμα, αλλά και με φόντο τις άγριες διαθέσεις των αγροτών για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους στο κυβερνητικό επιτελείο έχει επικρατήσει πανικός, καθώς είναι εμφανές πλεόν ότι τα αγροτικά μπλόκα τείνουν να λάβουν διαστάσεις κινήματος πολιτικής ανατροπής. Και σε αυτά έρχονται να προστεθούν η πανελλαδική πανεργατική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου που αναμένεται να βγάλει στους δρόμους σχεδόν όλους τους κλάδους (ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες κλπ).

Η εφαρμογή της τροπολογίας

Στο πλαίσιο αυτό, ερώτημα αποτελεί -επί του παρόντος- εάν η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την τροπολογία για την παρακώλυση των συγκοινωνιών, που πέρασε με το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης και προέβλεπε αύξηση των ποινών. Τότε, οι «κακές γλώσσες» έκαναν λόγο για σχέδιο της κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπίσει τα μπλόκα και το κλείσιμο των δρόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: