Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

«ΚΑΛΠΑΖΕΙ» Η ΓΡΙΠΗ ! 34 Έλληνες έχασαν την ζωή τους – 80 σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική – Μέτρα κατά του ιού από το υπουργείο


Μέτρα για την ανακοπή της επέλασης της γρίπης από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους 34 άτομα μέχρι στιγμής και άλλα 80 βρίσκονται στις ΜΕΘ, προαναγγέλει το υπουργείο Υγείας κυρίως σε ότι αφορά τον εμβολιασμό αλλά και το δωρεάν τέστ για την ανίχνευση του ιού...


Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι βρισκόμαστε μόνο στην αρχή της καμπύλης της εποχικής γρίπης και εκτιμούν ότι τα περιστατικά θα αυξηθούν τις προσεχείς εβδομάδες και θα κορυφωθούν αριθμητικά στις αρχές Μαρτίου.
Για το λόγο αυτό, σε επείγουσα σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας επιβεβαιώθηκε ο φόβος των επιστημόνων για την χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού στη χώρα μας, που δεν ξεπερνά το 10%. Ο υπουργός Υγείας,  κ. Ξανθός ανακοίνωσε ότι θα σταλεί εγκύκλιος στα Νοσοκομεία, στην οποία επισημαίνεται η ανάγκη εμβολιασμού του ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, καθώς και η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής με στόχο την προφύλαξη τόσο των εργαζόμενων όσο και των ασθενών.
Επιπλέον, στην εγκύκλιο υπάρχει οδηγία για έγκαιρη χρήση αντιικών φαρμάκων κατά της γρίπης, με τις πρώτες εκδηλώσεις κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών, χωρίς να είναι απαραίτητη η εργαστηριακή επιβεβαίωση της νόσου, ή σε άτομα με σοβαρές εκδηλώσεις γρίπης.
Επίσης,  ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί οι προσλήψεις των 400 νοσηλευτών και των 100 γιατρών οι οποίοι το αργότερο μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα θα έχουν στελεχώσει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που είναι γνωστό ότι με τις διαθέσιμες κλίνες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση αυτής της περιόδου.
Ο κ. Ξανθός αναφέρθηκε τέλος στην πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, να καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ το κόστος του τεστ ανίχνευσης του ιού Η1Ν1 για τους νοσηλευόμενους ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, καθώς και στη δωρεάν διάθεση των αντιϊκών φαρμάκων tamifluκαι relenza από τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα ιδιωτικά φαρμακεία.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΚΕΕΛΠΝΟ, του ΕΟΦ, του ΙΦΕΤ, του ΕΟΠΥΥ, της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, του ΕΚΑΒ, του ΕΚΕΠΥ και των Κέντρων Αναφοράς Γρίπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: