Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Κλειστόν!

Όταν μια χώρα με εγνωσμένο... brand name στις απεργίες πάσης φύσεως, για κάθε λόγο, για κάθε «βίτσιο» για κάθε τομέα, μια χώρα με σημαντική απεργιακή... κουλτούρα και «βιομηχανία» φτάνει στο σημείο να απεργεί σύσσωμη, συνδυαστικά και συλλήβδην, όπως σήμερα, τα πράγματα ασφαλώς και είναι σοβαρά.
Τόσο σοβαρά, όσο μπορεί να...
«υπονοεί» και το πρωτοφανές γεγονός ότι σήμερα απεργούν μέχρι και οι καφετέριες της... Λάρισας, της «πόλης του καφέ», καθώς και όλης της υπόλοιπης χώρας!
Ένα-ένα, τα σωματεία ιδιοκτητών καφετεριών σε πόλεις, νομούς και νησιά, χθες, με ανακοινώσεις τους, γνωστοποιούσαν ότι θα συμμετάσχουν στη σημερινή, πανελλαδική απεργία της χώρας! Ίσως και πρωτοφανές στα χρονικά! Ρολά κατεβάζουν οι καφετέριες σε Σπάρτη, Λέσβο, Κομοτηνή, Κοζάνη και Τρίκαλα και άλλες περιοχές ανά την χώρα!
Απεργούν... όλοι! Ακόμη και το διαιρεμένο και με πολλά... ζιζάνια συνδικαλιστικό κίνημα λοιπόν, σήμερα πάει σε σπάνια... συγχορδία απεργιακής διαμαρτυρίας!
Μπροστάρησες στην απεργία οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καθώς και οργανώσεις και σωματεία των ελεύθερων επαγγελματικών και επιστημόνων που αντιδρούν στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.
Η απεργιακή κινητοποίηση είναι πρωτοφανώς... ετερόκλητη, καθώς απεργούν οι πάντες! Επιστήμονες, εργάτες, οδοκαθαριστές, γιατροί, δικηγόροι, έμποροι, νοσηλευτές, μηχανικοί, ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες, βιοτέχνες, συμβολαιογράφοι, φοροτεχνικοί, λογιστές, κτηνίατροι, πωλητές λαϊκών αγορών, φαρμακοποιοί, βενζινοπώλες, ναυτικοί, δικαστικοί επιμελητές, χημικοί, διατροφολόγοι, γεωτεχνικοί κ.α.!
Επίσης απεργούν το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ), οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, τους δήμους, τις πολεοδομίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι!
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ.
Πρόκειται ασφαλώς για τη μεγαλύτερη και μαζικότερη απεργιακή κινητοποίηση στις ημέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποτελεί και μια από τις συλλογικότερες των τελευταίων ετών.
Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και η «τυφλή» φορολογική... βία που εφαρμόζει, καθιστώντας μη βιώσιμα δεκάδες επαγγέλματα και εκατοντάδες χιλιάδες βιοτέχνες, επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους, είναι η αιτία του κακού.
Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθείται, είναι το απόλυτο casus belli για όλη την κοινωνία και η κυρίαρχη αιτία της σημερινής γενικευμένης κινητοποίησης.
Ο... Θάνατος του Εμποράκου που εμβληματικά περιέγραφε ο Άρθουρ Μίλλερ στο κορυφαίο θεατρικό του έργο που έκανε πρεμιέρα πριν έξι περίπου δεκαετίες, έχει συντελεστεί ήδη στην Ελλάδα. Ο... εμποράκος, έχει πεθάνει. Αυτό που πλέον πάει να συντελεστεί είναι να υπάρξει... αφανισμός κάθε (ιδιωτικής) οικονομικής δραστηριότητας, να ισοπεδωθεί κάθε ιδιώτης επαγγελματίας, ασχέτως κλάδου, τομέα, εξειδίκευσης, πολυτιμότητας, χρησιμότητας, ασχέτως σπουδών, προϋπηρεσίας, εμπειρίας κ.λπ.
Οι (επίσημες) συγκεντρώσεις
Σωματεία όπως ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ καλούν εργαζόμενους, ανέργους, νέους και συνταξιούχους που θίγονται από το νέο ασφαλιστικό στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 11π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Αντιθέτως, χωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10: 30 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ. Με τα αιτήματα της απεργίας συντάσσονται ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Μητροπόλεως μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 11.00.
Επίσης, στις 10.30 έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν οι εργαζόμενοι της Βορείου Ελλάδας να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό , το φορολογικά και τα μέτρα του μνημονίου.
Με τις στολές και τις οικογένειες τους θα μεταβούν στο συλλαλητήριο 2.000 μεταλλωρύχοι από τα μεταλλεία των Σκουριών.
Δημόσιες συγκοινωνίες
-Τα λεωφορεία σήμερα Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου θα κινούνται από τις 09.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ, δηλαδή θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη.
Βεβαίως, το βράδυ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 8 μ.μ.

-Αντιθέτως, τρόλεϊ, τρένα και Προαστιακός θα μείνουν ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο.

-Χειρόφρενο θα τραβήξουν και τα ταξί καθώς οι αυτοκινητιστές διεκδικούν ανάμεσα στ' άλλα, αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ. Στην απεργία θα συμμετάσχει και η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος.
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Η κινητοποίηση αρχίζει στις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου. Για τις τροποποιήσεις των δρομολογίων οι επιβάτες μπορούν να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία. Η ΠΝΟ προσανατολίζεται σε κλιμάκωση  της διαμαρτυρίας  κατά του ασφαλιστικού.

Πρατήρια βενζίνης

Κλειστά θα παραμείνουν - σε όλη τη χώρα μάλιστα - τα πρατήρια υγρών καυσίμων, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). Οι πρατηριούχοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό, τη διάλυση του επικουρικού ταμείου τους, την ανεξέλεγκτη παράνομη διακίνηση καυσίμων  αλλά βάζουν και θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού.
Ακυρώσεις πτήσεων

Προβλήματα θα παρουσιαστούν στις πτήσεις καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα συμμετάσχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την 04/02/16, από 00.00 έως 23.59. Η Olympic Air ήδη ακύρωσε 16 σκέλη πτήσεων λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ από ώρα 08.00 έως 12.00. Οι επιβάτες θα πρέπει να επικοινωνούν με τις αεροπορικές εταιρίες για να ενημερωθούν για τις μεταβολές των δρομολογίων.

liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: