Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Ο «ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ» ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές και οι… ευσεβείς πόθοι του Μαξίμου!


Δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες ώρες οι φήμες και τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών μπροστά στo αδιέξοδο που δείχνει να εγκλωβίζεται η Κυβέρνηση λόγω ασφαλιστικού, αγροτών, δανειστών και μεταναστευτικού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι...
ο κ. Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις από στενούς του συνεργάτες να προσφύγει στις κάλπες και να αποφασίσει ο λαός αφού όσο περνά ο καιρός η φθορά που θα υφίσταται η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θα διογκώνεται.
Παράλληλα υποστηρίζουν ότι έτσι θα πιάσουν απροετοίμαστη και τη Ν.Δ. που μετά τις εσωκομματικές εκλογές και την αλλαγή ηγεσίας χρειάζεται ακόμα αρκετό χρόνο για να οργανωθεί και να προετοιμαστεί.
Πάντως έμπειροι πολιτικοί παρατηρητές δεν βλέπουν να έχουν βάση αυτά τα σενάρια. Μάλιστα σημειώνουν ότι μάλλον πρόκειται για ένα επικοινωνιακό παιχνίδι του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να πιέσει την Αντιπολίτευση και ιδιαίτερα τη Ν.Δ. να ρίξει τους αντιπολιτευτικούς τόνους και γιατί όχι να ψηφίσει και μέρος των σκληρών μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή προκειμένου να αποφύγει έναν εκλογικό αιφνιδιασμό.

Σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις, το Μαξίμου πιστεύει ότι μπροστά στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, στη Συγγρού θα σκεφτούν πολύ σοβαρά να μοιραστούν το κόστος ψήφισεις μνημονιακών μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση, παρά να οδηγηθεί η χώρα και πάλι στις κάλπες.
Οι ίδιοι πολιτικοί παρατηρητές υποστηρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας και οι στενοί του συνεργάτες δεν έχουν καμία διάθεση να αφήσουν το Μέγαρο Μαξίμου και ότι παρά τις δήθεν σκληρές διαπραγματεύσεις που κάνουν με τους δανειστές στο τέλος θα τα αποδεχθούν και θα τα ψηφίσουν όλα!


Δεν υπάρχουν σχόλια: