Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΣΕΦ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ – Πως κέρδισε τη «μάχη» της κουζίνας και έχασε ξαφνικά τον «πόλεμο» της ζωής

Ο 44χρονος Γαλλοελβετός σεφ είχε το καλύτερο από τα 1.000 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου! 

Δείτε τα πιάτα του που ήταν σαν… έργα τέχνης (φωτογραφίες) 

– Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες και τι ζήτησε η οικογένεια του εκλιπόντα

Ο κορυφαίος σεφ στον πλανήτη, Μπενουά Βιολιέ, βρέθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής (31/1) νεκρός εντός της οικείας του... 

Ο 44χρονος Γαλλοελβετός σεφ, του οποίου το εστιατόριο στη Λωζάννη έχει τρία αστέρια «Michelin», ανακηρύχτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο ως τον καλύτερο στον κόσμο, φέρεται να αυτοκτόνησε, ωστόσο η αστυνομία διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσει τα ακριβή αίτια του θανάτου...

Βάσει των πρώτων πληροφοριών, που έχουν επιβεβαιωθεί από την ελβετική αστυνομία, ο 44χρονος σεφ φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε, με την οικογένεια του εκλιπόντα να ζητούν από τα ΜΜΕ να σεβαστούν την ιδιωτικότητα τους  και να τους επιτρέψουν να θρηνήσουν εν ειρήνη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πιάτα του ήταν σαν έργα τέχνης και το εστιατόριο του ονομάζεται Restaurant de l’Hôtel de Ville και βρίσκεται στην πόλη Κρισιέ, κοντά στη Γενεύη.
Restaurant de l'Hôtel de Ville 2
Το εστιατόριο κρίθηκε το καλύτερο ανάμεσα σε μια λίστα από τα 1.000 πιο εξαιρετικά εστιατόρια σε όλο τον πλανήτη. Η βράβευση αυτή ήρθε μετά την απόφαση των Γάλλων να περάσουν στην αντεπίθεση για να εκτοπίσουν τα βρετανικής έμπνευσης «50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου» με τα δικά τους «1.000 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου», έναν οδηγό γαστρονομικής αριστείας με γαλλική υπογραφή και ελβετική πρωτιά. Την ιδέα, που φιλοδοξεί να γίνει διεθνές σημείο αναφοράς, αγκάλιασε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών που στήριξε την δημιουργία της «La Liste».
Ως καλύτερο εστιατόριο του κόσμου αναδείχθηκε το Restaurant de l’Hôtel de Ville στο Κρισιέ της Ελβετίας, του Γάλλου σεφ Μπενουά Βιολιέ.
Το εκπληκτικό εστιατόριο διαθέτει 50 θέσεις ενώ ο επικεφαλής βρίσκεται στην πρώτη θέση των σεφ από το 2013. 
Το  Restaurant de l’Hôtel de Ville άνοιξε πριν από 60 χρόνια και είχε μερικούς από τους καλύτερους σεφ στον κόσμο.
Η La Liste των 1000 κορυφαίων εστιατορίων περιλαμβάνει 127 ιαπωνικά εστιατόρια, 116 γαλλικά, 97 αμερικανικά, 73 κινέζικα και περισσότερα από 100 ισπανικά και γερμανικά εστιατόρια.
H δημιουργίας της λίστας κατάταξης βασίστηκε σε έναν αλγόριθμο που λέγεται Ciacco. Είναι το υποκοριστικό του «πιο λαίμαργου ανθρώπου στη γη», ενός από τους χαρακτήρες της Θείας Κωμωδίας του Δάντη. Τον αλγόριθμο εφεύρε ο Αντουάν Ριμπό, ένας Γαλλοαμερικανός μηχανικός υπολογιστών, ο οποίος άντλησε δεδομένα από πηγές στις οποίες περιλαμβάνονται 200 γαστρονομικοί οδηγοί από 92 χώρες, όπως Michelin, Gault  Millau και Zagat, αλλά και ιστοσελίδες όπως το TripAdvisor και το OpenTable.

Δεν υπάρχουν σχόλια: