Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΡΩΣΙΚΟ «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ! Μιλούν οι Τούρκοι για παραβιάσεις εναέριου χώρου! (ΦΩΤΟ)


Επίθεση κατά της Άγκυρας για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο εξαπέλυσε η Μόσχα μέσω του κρατικού Sputnik μετά τα τελευταία επεισόδια στο Αρχιπέλαγος.

Η Τουρκία καθημερινά σχεδόν και σε πάμπολλες περιπτώσεις, παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο με οπλισμένα η μη, μαχητικά αεροσκάφη.
Στο τελευταίο περιστατικό έγιναν...

τρεις παραβιάσεις στο βορειοανατολικό Αιγαίο με τα τούρκικα μαχητικά να αναχαιτίζονται άμεσα από ελληνικά μαχητικά που έσπευσαν στην περιοχή για να τα εκδιώξουν.

«Οι προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας έχουν ως μοναδικό σκοπό να πουν στην υφήλιο ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τα εναέρια και θαλάσσια υπάρχοντα σύνορα στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο» είχε δηλώσει λίγο καιρό πριν ο πρώην αρχηγός Α/ΓΕΣ και πρώην υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φραγκούλης Φράγκος στην ρωσική εφημερίδα RossiiskayaGazeta.


Όπως τόνισε χαρακτηριστικά λοιπόν το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik, «η Τουρκία αρνείται να αναγνωρίσει την ζώνη των 10 ναυτικών μιλίων γύρω από τα Ελληνικά νησιά στο Αιγαίο κάτι που έχει οδηγήσει σε τουλάχιστον 1.300 εναέριες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, με ραγδαία αύξηση των περιστατικών αυτών τα τελευταία χρόνια.


Τα Ρωσικά κρατικά και μη ΜΜΕ λοιπόν επικεντρώνονται στις παραβιάσεις των τούρκων στον ελληνικό εναέριο χώρο που αποτελούν όπως αναφέρουν τον απόλυτο ορισμό της παρανομίας με βάση το Διεθνές Δίκαιο, και παρόλα αυτά με περίσσιο θράσος κατέρριψαν στις 24 Νοεμβρίου το ρωσικό Su-24 επειδή παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο για 10 δευτερόλεπτα!


Έκτοτε οι Ρώσοι κάνουν καθημερινές αναφορές στις τούρκικες παραβιάσεις στον εναέριο χώρο της Αθήνας και αναφέρουν πως κατά την πάγια τουρκική λογική τα δικά τους μαχητικά θα έπρεπε να έχουν καταρριφθεί από την Ελλάδα προ πολού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: