Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ! Οι κινήσεις ματ του Πούτιν-Φέρτε μου ζωντανό τον αρχηγό των Τζιχαντιστών


Λίγες μέρες μετά την έναρξη των ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών στην Συρία, η Μόσχα εντείνει τις επιχειρήσεις, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να εμφανίζεται αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους τζιχαντιστές.
Σύμφωνα δε με την τουρκική εφημερίδα Radikal, ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος διεκδικεί έναν ολοένα και πιο ενεργό ρόλο στην περιοχή,  έχει δώσει σαφή εντολή στις δυνάμεις του που έχουν εγκατασταθεί και επιχειρούν από τις ρώσικες βάσεις στην Συρία, να...
πιάσουν και να φέρουν αλυσοδεμένο ζωντανό τον αρχηγό των Τζιχαντιστών, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, καθώς και όλο το επιτελείο του στην Μόσχα.
Russia's President Vladimir Putin speaks during his annual news conference in Moscow, December 20, 2012. Any solution to the conflict in Syria must ensure President Bashar al-Assad's forces and his opponents do not simply swap roles and fight on forever, Putin said on Thursday. REUTERS/Maxim Shemetov (RUSSIA - Tags: POLITICS)
Την είδηση αυτή μετέδωσε πρώτα η αραβόφωνη εφημερίδα, Afitab-i Yezd.
Η εντολή αυτή του Πούτιν, όπως αναφέρεται, έχει σκοπό αφ’ ενός να καταδείξει ότι η όποια αμερικανική επέμβαση δεν έπληξε στο ελάχιστο τους Τζιχανστιστές και αφ’ ετέρου να αποδείξει διεθνώς ότι ο αρχηγός των Τζιχαντιστών είναι καθαρά δημιούργημα των Αμερικανών και η ενίσχυση του στηρίχτηκε από την Τουρκία, την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, δηλαδή οι χώρες που πρωτοστατούν εναντίον της ρωσικής επέμβαση στην Συρία.
Σε ετοιμότητα
Στο μεταξύ, πληροφορίες του βρετανικού Τύπου αναφέρουν ότι η Ρωσία έχει μεταφέρει σε Συριακό έδαφος, τις τρομερές επίλεκτες μονάδες του ρωσικού στρατού με σκοπό να ενισχύσει τις δυνάμεις του Άσαντ στα πεδία των μαχών.
putin3
Όπως αναφέρει η Daily Mirror, επίλεκτες μονάδες των Σπέτσναζ, της «αφρόκρεμας» των ειδικών δυνάμεων του ρωσικού στρατού, ετοιμάζονται για χερσαίες επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών, επί του Συριακού εδάφους και σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, έχουν εντολές να τους «εξαφανίσουν».
Οι δυνάμεις των Σπέτσναζ, που έχουν «προυπηρεσία» στην Τσετσενία.  έχουν ως κεντρικό ρόλο την φύλαξη των αεροπορικών βάσεων της Ρωσίας στη Συρία, από όπου απογειώνονται τα αεροσκάφη που βομβαρδίζουν εδώ και μέρες στόχους των Τζιχαντιστών, αλλά και άλλων ανταρτών που πολεμούν ενάντια στις δυνάμεις του ‘Άσαντ.
putin4
Βρετανοί αναλυτές όμως θεωρούν σχεδόν βέβαιη την εμπλοκή αυτών των εξαιρετικά εκπαιδευμένων δυνάμεων, στα πεδία των μαχών, μόλις ολοκληρωθούν οι αεροπορικές επιχειρήσεις.
spetsnaz
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, τα τάγματα των Σπέτσναζ θα «σαρώσουν» το έδαφος μετά τους βομβαρδισμούς για να κάμψουν οριστικά την όποια αντίσταση των ανταρτών και του Ισλαμικού Κράτους.
Προελαύνουν οι Ρώσοι πεζοναύτες στη Συρία
Μια κρίσιμη νίκη σε βάρος των τζιχαντιστών πέτυχε ο συριακός Στρατός, επικουρούμενος από μονάδες Ιρανών εθελοντών και μιας μονάδας ρωσικών ειδικών δυνάμεων αλλά και ρωσικών μαχητικών και βομβαρδιστικών, σπάζοντας την τριετή πολιορκία της πόλης Deir Ezzor, που αποτελεί το μόνο προπύργιο του συριακού Στρατού στην ανατολική Συρία κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.
Μαχητικά κρούσης της ρωσικής Αεροπορίας Su-34 και Su-24 εξαπέλυσαν τόνους βομβών cluster κατά προσωπικού και ελαφρά θωρακισμένων στόχων και συνέτριψαν την επίθεση των ισλαμιστών και εν συνεχεία πλαγιοκοπήθηκαν από τις μονάδες των Ρώσων, Σύρων και Ιρανών. Αποτέλεσμα 150 νεκροίισλαμιστές και καταστροφή του μεγαλύτερου μέρους του βαρέως οπλισμού τους.

Επιχείρησαν εκ νέου να ανασυνταχθούν και το πρωί της επόμενης ημέρας με το πρώτο φως εκτέλεσαν και δεύτερη έφοδο εναντίον του στρατιωτικού αεροδρομίου της Deir Ezzor μέσω του οποίου εφοδιάζεται η συρικαή φρουρά ενώ προσπάθησαν να καταλάβουν το χωριό Al-Muri’iyah και τον ραδιοφωνικό πύργο
Η ρωσική Αεροπορία για άλλη μια φορά επενέβη άμεσα χτυπώντας τους ισλαμιστές γύρω και μέσα στην πόλη, ενώ η συριακή φρουρά αποτελούμενη από την 137η Ταξιαρχία πυροβολικού και την 17η Μεραρχία, σε συντονισμό με την 104η αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία της Προεδρικής Φρουράς, δυνάμεις της συριακής Εθνοφυλακής και μαχητές της φυλής Shaytat Tribesmen εξόντωσαν όλους τους εναπομείναντες θύλακες και τους επιζόντες από την επιδρομή της ρωσικής Αεροπορίας, η οποία συνέχισε την καταδίωξη των ισλαμιστών μέχρι το νοσοκομείο του Al-Sina’a στην Al-Mayadeen.

Σύμφωνα με αναφορές από την 104η αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, οι συριακές δυνάμεις κατέστρεψαν και 6 ΤΟΜΑ των ισλαμιστών και 3 τεθωρακισμένα οχήματα που μετέφεραν αντιαεροπορικά των 57mm.
Και το Πολεμικό Ναυτικό των Ρώσων κατά των τζιχαντιστών
Εν τω μεταξύ στην μάχη κατά των τσιχαντιστών στην Συρία μπήκε και το Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό εξαπολύοντας δεκάδες πυραύλους από την Κασπία θάλασσα από απόσταση 1.500 χιλιομέτρων. Διαβάστε περισσότερα και δείτε το εντυπωσιακό βίντεο εδώ: ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ! Εκτόξευσαν πυραύλους κατά των τζιχαντιστών από την Κασπία
Ο Συριακός στρατός ξεκίνησε χερσαία επιχείρηση στο κέντρο της χώρας, με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας
Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα μια ευρεία χερσαία επιχείρηση στην κεντρική Συρία, με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, ανέφερε μια πηγή του συριακού στρατού.
«Ο στρατός και οι σύμμαχοί του ξεκίνησαν μια μεγάλη χερσαία επιχείρηση στα βόρεια της επαρχίας Χάμα, με την κάλυψη της ρωσικής αεροπορίας», διευκρίνισε η πηγή αυτή, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, είχε αποκαλύψει ότι η ρωσική αεροπορία θα στηρίξει τον συριακό στρατό στη χερσαία επιχείρησή του εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Οι επόμενες ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία «θα συγχρονιστούν με τις χερσαίες επιχειρήσεις του συριακού στρατού και οι δυνάμεις της (ρωσικής) πολεμικής αεροπορίας θα στηρίξουν με αποτελεσματικό τρόπο» την επίθεση αυτή, είπε ο Πούτιν.
Τα πλήγματα των ρωσικών αεροπορικών επιχειρήσεων στη Συρία θα ενταθούν ώστε να προετοιμαστεί η χερσαία επιχείρηση των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, σημείωσε ο Σόιγκου. Όπως είπε, από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν πληγεί 112 στόχοι. «Η ένταση των πληγμάτων αυξάνεται», τόνισε.
Έτοιμη για επαφές με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό δηλώνει η Μόσχα, προκειμένου να εξευρεθεί μια πολιτική λύση στη συριακή κρίση
Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να συνάψει επαφές με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, την κυριότερη ένοπλη οργάνωση της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης της Συρίας, προκειμένου να συντονιστούν οι ενέργειες όλων των πλευρών στον αγώνα τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και να βρεθεί τελικά μια πολιτική λύση στη συριακή κρίση.
Η Μόσχα «είναι έτοιμη να έρθει σε επαφή με τους ηγέτες αυτής της οργάνωσης με σκοπό να συζητηθεί η πιθανότητα εμπλοκής της στην εφαρμογή μιας πολιτικής διευθέτησης της συριακής κρίσης μέσω συνομιλιών μεταξύ της κυβέρνησης (της Συρίας) και της πατριωτικής αντιπολίτευσης» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα.
Η εκπρόσωπος σημείωσε ο ΕΣΣ θα μπορούσε να συντονίσει τις ενέργειές του με τη ρωσική πολεμική αεροπορία στον αγώνα τους εναντίον των τζιχαντιστών.
Η Ρωσία θα διατηρήσει επαφές με όλο το φάσμα της συριακής αντιπολίτευσης και το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει τους εταίρους των χωρών που έχουν ήδη επαφές με τον ΕΣΣ ότι η Μόσχα είναι πρόθυμη να έρθει σε επαφή με τους ηγέτες της οργάνωσης αυτής
Περίπου το 40% των «υποδομών του ΙΚ» στο συριακό έδαφος «έχει καταστραφεί» ήδη, δηλώνει ο Σύρος πρεσβευτής στη Μόσχα
Περίπου το 40% των υποδομών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στο έδαφος της Συρίας έχει καταστραφεί αφότου η Ρωσία άρχισε τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στη χώρα αυτή, δήλωσε ο Σύρος πρεσβευτής στη Μόσχα Ριάντ Χάνταντ.
«Σύμφωνα με τα δεδομένα μας, περίπου το 40% [έχει καταστραφεί]. Επιπροσθέτως, πολλοί τρομοκράτες έχουν σκοτωθεί. Τώρα [οι τζιχαντιστές] υποχωρούν προς τα σύνορα με την Τουρκία, καθώς αυτή η χώρα τους προσφέρει παραδοσιακά προστασία», ανέφερε ο Χάνταντ σε συνέντευξή του στο ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik.
Ο διπλωμάτης υποστήριξε ότι το αποτέλεσμα των αεροπορικών πληγμάτων της Ρωσίας εναντίον του ΙΚ είναι ότι οι τζιχαντιστές παραδίδονται.
«Σε μία περίπτωση, περίπου 400 μαχητές παραδόθηκαν λόγω του φόβου της πλήρους εξολόθρευσής τους», ανέφερε ο Χάνταντ.
Ο Χάνταντ είπε στην ίδια συνέντευξη πως οι αντάρτες έχουν στη διάθεσή τους χημικά όπλα και τα έχουν χρησιμοποιήσει, τόσο στη Συρία όσο και στο γειτονικό Ιράκ.

Τα χημικά αυτά όπλα περιήλθαν στην κατοχή των ανταρτών «πριν από πολύ καιρό και τα έχουν χρησιμοποιήσει όχι μόνο στο συριακό έδαφος, αλλά και στο Ιράκ», υποστήριξε.
Ακόμη, ο Χάνταντ απέρριψε τις επικρίσεις δυτικών κυβερνήσεων εναντίον της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, κατά τις οποίες τα πλήγματα στοχοθετούν την αντιπολίτευση και όχι το ΙΚ ή το Μέτωπο αλ Νόσρα και άλλους.
«Μιλάμε για βομβαρδισμούς εναντίον περιοχών όπου αποθηκεύονται όπλα, επομένως δεν μπορεί να βρίσκεται οποιοδήποτε μέλος της αντιπολίτευσης εκεί.
Η επιχείρηση έχει στόχο τρομοκρατικές οργανώσεις, και πιο συγκεκριμένα το ΙΚ, το Μέτωπο Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νόσρα), τον Στρατό της Κατάκτησης (Τζάις αλ Φάταχ), τον Στρατό του Ισλάμ (Τζάις αλ Ισλάμ). Επιπροσθέτως στοχοθετούνται και άλλες, μικρότερες οργανώσεις, οι οποίες αποτελούν παρακλάδια αυτών των τεσσάρων», είπε ο πρεσβευτής της Συρίας στη Ρωσική Ομοσπονδία στη συνέντευξή του στο πρακτορείο.
Παράλληλα, ο Ριάντ Χάνταντ είπε πως ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (ΕΣΣ) μοιάζει να έχει διαλυθεί και τα μέλη του να έχουν ενσωματωθεί σε άλλες ένοπλες οργανώσεις.
«Προσωπικά δεν βλέπω καμιά απόδειξη της ύπαρξής του αυτή τη στιγμή. Ο λεγόμενος Ελεύθερος Συριακός Στρατός υπήρχε στο παρελθόν, όμως τα μέλη του εντάχθηκαν σε άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις», ανέφερε ο Σύρος διπλωμάτης.
Επιπλέον ο Χάνταντ ανέφερε πως ο συριακός στρατός χρειάζεται ρωσικά πυροβόλα και πυραύλους υψηλής ακρίβειας ώστε να αποφεύγονται οι απώλειες μεταξύ των αμάχων στις επιχειρήσεις του εναντίον της τρομοκρατίας.
«Αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο πρεσβευτής, οι ανάγκες του συριακού στρατού αφορούν κυρίως «το πυροβολικό και κατευθυνόμενους πυραύλους ακριβείας. Αυτά χρειάζονται για να αποφεύγονται απώλειες μεταξύ του άμαχου πληθυσμού. Επίσης χρειαζόμαστε πυραύλους οι οποίοι θα μπορούσαν να καταστρέφουν υπόγειες στοές των τρομοκρατών σε βάθος 10 μέτρων. Χρειαζόμαστε επίσης πυρομαχικά όλων των ειδών».
Κάνοντας ένα σχόλιο για τις προσπάθειες να προωθηθεί η επανέναρξη ενδοσυριακών διαπραγματεύσεων τις οποίες καταβάλει η Μόσχα, ο Ριάντ Χάνταντ είπε πως η Δαμασκός ελπίζει ότι θα αρχίσουν διαπραγματεύσεις πριν από το τέλος της χρονιάς και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση Άσαντ βρίσκεται σε διαβουλεύσεις για αυτό με τη ρωσική κυβέρνηση.
Τέσσερις ομάδες εργασίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, που έχουν συσταθεί με πρωτοβουλία του ειδικού απεσταλμένου των ΗΕ Στάφαν ντε Μιστούρα, θα αρχίσουν το έργο τους στα τέλη του τρέχοντος μηνός, ανέφερε ο Σύρος πρεσβευτής στη Ρωσία.
Ερωτηθείς πότε θα ξεκινήσει το έργο των ομάδων εργασίας αυτών ο Χάνταντ προέβλεψε: «ως το τέλος αυτού του μήνα». «Καθεμιά από τις ομάδες αυτές περιλαμβάνει αντιπροσώπους της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης», διευκρίνισε.
Αναφερόμενος στις κατηγορίες της Δύσης και οργανώσεων ανταρτών εναντίον της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας ότι πλήττει αμάχους στο συριακό έδαφος, ο Ριάντ Χάνταντ υποστήριξε πως με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται να αποσπαστεί η προσοχή της κοινής γνώμης σε διεθνές επίπεδο.
«Όπως γνωρίζετε, πριν από λίγες ημέρες η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ κατέστρεψε ένα νοσοκομείο στο Αφγανιστάν, όπου δεν υπήρχαν μόνο ασθενείς που νοσηλεύονταν αλλά και προσωπικό [της ΜΚΟ] των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Πιστεύω ότι κατηγορώντας τη Ρωσία, η Δύση προσπαθεί να εκτρέψει την προσοχή από τα δικά της σφάλματα. Αυτού του είδους οι τοποθετήσεις αποτελούν μέρος μιας επιθετικής εκστρατείας προπαγάνδας εναντίον της Ρωσίας», είπε ο Σύρος πρεσβευτής στη Μόσχα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: