Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΟΣ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ! Πως ο Τσίπρας θα κόψει τα πόδια στους «53» – Η σφαγή για τον γραμματέα και… το νέο κόμμα

Με την… τρόικα του εσωτερικού θα κληθεί να τα βάλει ο Αλέξης Τσίπρας το Σαββατοκύριακο, οπότε και συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για την εκλογή γενικού γραμματέα, μετά την παραίτηση του Τάσου Κορωνάκη.
Τα μαχαίρια έχουν ήδη ακονιστεί καθώς -μετά την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας- οι «53» είναι η μόνη… συνιστώσα που έχει μείνει στην Κουμουνδούρου και επί του παρόντος...
τουλάχιστον έχει καταφέρει να επιβάλλει πολλές από τις απόψες της. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεγάλο μέρος του υπουργικού συμβουλίου απαρτίζεται από στελέχη που πρόσκεινται στην εν λόγω ομάδα.
Δεδομένων πάντως των μέτρων που αναμένεται να πάνε στη Βουλή -στο πλαίσιο εφαρμογής του μνημονίου- η μάχη που θα δοθεί θα είναι μεγάλη, καθώς παρ” όλο που οι «53» είναι προεδρικοί, ωστόσο δεν χάνουν ευκαιρία να ασκήσουν σκληρή κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης.
Εξάλλου, η μάχη που θα πρέπει να δώσει ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή προμηνύεται μεγάλη ενόψει και του συνεδρίου. Ως προς τον χρόνο διεξαγωγής του, υπάρχει η αρχική πρόταση να γίνει την άνοιξη, αλλά έχουν γίνει και δεύτερες σκέψεις -που όπως φαίνεται θα επικρατήσουν- σύμφωνα με τις οποίες το συνέδριο θα διεξαχθεί νωρίτερα, περί τα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου. Σε κάθε περίπτωση, η ακριβής ημερομηνία αναμένεται να αποφασιστεί στην Κεντρική Επιτροπή.
Η στάση του Αλέξη Τσίπρα
Πάντως, από το περιβάλλον του κ. Τσίπρα -αν και δεν υπάρχει «πρόβλεψη» για κατάργηση των ιδεολογικών τάσεων- διαμηνύεται ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κόμμα μέσα στο κόμμα. Στο πλαίσιο αυτό, η συζήτηση που θα αρχίσει στον ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο στην Κεντρική Επιτροπή και θα ολοκληρωθεί στο συνέδριο θα έχει σημαντική επίδραση στον ιδεολογικό χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ και θα επηρεάσει καθοριστικά το μέλλον του κόμματος, αλλά και της κυβέρνησης.

Η «σφαγή» για τον γενικό γραμματέα του κόμματος
Εξάλλου, στην κεντρική επιτροπή αναμένεται να εκλεγεί και ο νέος γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος -μετά την αποχώρηση του κ. Κορωνάκη- θα πδηγήσει το κόμμα στο συνέδριο.
Ωστόσο, το πρόσωπο του Γραμματέα διχάζει τα στελέχη του κόμματος. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο Πάνος Σκουρλέτης εκτιμά ότι ο νέος γραμματέας θα πρέπει να είναι κάποιο κορυφαίο στέλεχος (ακόμα και υπουργός), που θα μπορεί να επηρεάζει τους υπουργούς και να τους «υποχρεώνει» να λαμβάνουν υπόψη τους τις θέσεις του κόμματος.
Την ίδια στιγμή, ο Δημήτρης Βίτσας προτείνει για τη θέση του γραμματέα τον ΔημήτρηΤζανακόπουλο, ο οποίος ένας εκ των στενότερων συνεργατών του κ. Τσίπρα.
Πάντως, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής, πληροφορίες, μια από τις πρώτες λύσεις για τη θέση του γραμματέα παραμένει ο Παναγιώτης Ρήγας, υπεύθυνος Οργανωτικού που ασκεί τα καθήκοντα άτυπου Γραμματέα το διάστημα αυτό.

Σήμερα τα προεόρτια
Ωστόσο, τα προεόρτια θα γίνουν σήμερα το απόγευμα, κατά τη συνεδρίαση της Πολτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Επί τάπητος είναι η ολοκλήρωση της επεξεργασίας της εισήγησης προς την Κεντρική Επιτροπή. Η εισήγηση θα περιλαμβάνει την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τις προτάσεις για τον προγραμματισμό της δράσης του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του συνεδρίου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Σύριζα περισσότερο ασχολείται με τα εσωτερικά του προβλήματα, παρα με την διακυβέρνηση της χώρας.
Κυβερνήστε επιτέλους και λύστε τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι 53 με "αρχηγό" τον καροτάκια θα είναι η νέα αριστερή πλατφόρμα.
Ετοιμαστείτε για εκλογές το 2016