Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Νέα Δημοκρατία: Σε θέση μάχης οι τέσσερις υποψήφιοι

Εξελίξεις και παρασκήνιο
Η Νέα Δημοκρατία κινείται πλέον σε ρυθμούς εσωκομματικών εκλογών. Μετά και την οριστικοποίηση της υποψηφιότητας του Αδωνη Γεωργιάδη όλα τα δεδομένα είναι στο τραπέζι. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μειμαράκης έστειλε...
τα δικά του μηνύματα στην πανηγυρική ολομέλεια της ΚΟ εντός και εκτός κόμματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ψυχρότητα μεταξύ Σαμαρά – Μειμαράκη ήταν περισσότερο από εμφανής.  
Με πυρά για τις εσωκομματικές διαδικασίες στη ΝΔ η ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη συνεδρίαση της ΚΟ ΝΔ
«Τη μια εμφανίζονται άβουλοι και την άλλοι μοιραίοι. Ο κ. Τσίπρας έχασε κάθε αξιοπιστία.  Τα ψέματά του αποκαλύφθηκαν» σημείωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά την ομιολία του στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. «Εμείς είμαστε αυτοί που θα αναδείξουμε τα ψέματά του». Υπογράμμισε παράλληλα ότι η Κ.Ο της εκτός από την αυστηρή κριτική και τον ρόλο της αντιπολίτευσης, θα πρέπει να έχει και προτάσεις. «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τις προτάσεις μας σε θέματα διαπλοκής και διαφθοράς. Είμαστε όμως και έτοιμοι να συγκρουστούμε με κάθε πολιτική που οδηγεί στην ανεργία, που χτυπά τους αγρότες, που συντηρεί το αποτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης των δανειοδοτών για την χώρα».
 «Αυτόνομα λειτουργεί η ΚΕΦΕ και παίρνει δικές της αποφάσεις»
Ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος στα εσωκομματικά της ΝΔ ανέφερε: «Να μην αιχμαλωτιστούμε σε κλίμα εσωστρέφειας. Ταυτόχρονα με την διαδικασία στη ΝΔ, θα πρέπει να στηρίξουμε την κοινωνία πάνω απ’ όλα. Όποιος και να εκλεγεί θα είναι ΝΔ και θα τον στηρίξουμε με αυταπάρνηση. Σήμερα στέλνουμε ένα μήνυμα ότι η ΚΟ της ΝΔ προχωρά ενωμένη. Η ΝΔ είναι ο σταθερός πυλώνας της δημοκρατίας. Είναι χρέος μας να διατηρήσουμε ενωμένη και ισχυρή τη Νέα Δημοκρατία.
«Έχω να μιλήσω με τον Παπαμιμίκο από το βράδυ των εκλογών»
Όσον αφορά στις υποψηφιότητες με πληροφορούν τώρα ότι και ο Άδωνις Γεωργιάδης θα είναι υποψήφιος. Η Εφορευτική Επιτροπή είναι πλήρως αυτόνομη και παίρνει τις δικές της αποφάσεις. Το ξεκαθαρίζω αυτό για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Οι τυπολατρίες δεν έχουν θέση σε ένα κόμμα. Με τον Πρόεδρο της ΚΕΦΕ έχω να σας πω ότι έχω να συνομιλήσω από την Κυριακή των εκλογών.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε τετ-α-τετ με τον πρώην πρωθυπουργό
Όχι μόνο απέφυγε να φωτογραφεί στο ίδιο καρέ με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν ήθελε ούτε βλέμμα να ανταλλάξει με τον πρώην πρωθυπουργό. Κατά την τελετή ορκωμοσίας στη Βουλή οι δύο άνδρες δεν αντάλλαξαν ούτε την τυπική χειραψία, ενώ λίγο μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΚΟ της ΝΔ, λίγο έλειψε οι δύο άνδρες να βρεθούν τετ-α-τετ στο διάδρομο της Βουλής. Το απέφυγε όμως ο Μεϊμαράκης, μπαίνοντας βιαστικά μέσα στο γραφείο του. 

Υποψηφιότητα Άδωνη Γεωργιάδη: Ο μεγάλος ηττημένος είναι ο Βορίδης
Νέα δεδομένα τόσο στην Νέα Δημοκρατία, όσο και στην «δεξιά πτέρυγα», φέρνει η αναπάντεχη υποψηφιότητα της τελευταίας στιγμής του Άδωνι Γεωργιάδη. Η πρώτη φορά που γράφτηκε κάτι για μία τέτοια υποψηφιότητα, ήταν πέρυσι τον Μάιο στα parapolitika.gr και αντιμετωπίστηκε σχεδόν ως «ανέκδοτο». Η όλη συμπεριφορά του Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και η πιο πληθωρική παρουσία του Μάκη Βορίδη, ως αρχηγού της «δεξιάς πτέρυγας» δεν άφηνε πολλά περιθώρια για να πάρει κανείς στα σοβαρά μία τέτοια πληροφορία.
Η έναρξη της προεκλογικής περιόδου, έφερε ξανά στο προσκήνιο την υποψηφιότητα του Βορίδη. Ο έμπειρος πολιτικός, που όλο το προηγούμενο διάστημα , θεωρείτο και όχι άδικα, ένας από τους πιο φιλόδοξους δελφίνους της ΝΔ, έπαιζε σε όλα τα ρεπορτάζ για την ηγεσία της ΝΔ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης βλέποντας το σκηνικό αυτό , έσπευσε να πει πως «αν δεν κατέβει ο Βορίδης θα κατέβω εγώ». Τελικά όχι μόνο ήρθε η υποψηφιότητα, αλλά στο «και πέντε» κυριολεκτικά, κατάφερε μετά από μεγάλη μάχη να μαζέψει και τις 50 υπογραφές που απαιτούσε η διαδικασία, κάτι που ελάχιστοι θα πόνταραν πριν λίγες ημέρες και όχι άδικα.
Και αν αυτό για τον Άδωνι Γεωργιάδη είναι νίκη, αποτελεί ταυτόχρονα μεγάλη ήττα για τον Βορίδη. Πλέον ο Γεωργιάδης άφησε πίσω του σαν «δεύτερο όνομα», τον Μάκη Βορίδη. Ό, τι και να αποφασίσει να πράξει ο άλλοτε αρχηγός του Ελληνικού Μετώπου, η «δεξιά πτέρυγα» της ΝΔ , έχει πλέον νέο εκπρόσωπο, ο οποίος και επίσημα θα καταγράψει ένα ποσοστό. 
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: