Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΑ – ΣΕΡΒΙΑ! Επίθεση με πέτρες στο πούλμαν των Σέρβων, φόβοι για εκτεταμένα επεισόδια! [βίντεο]

Μπαρούτι… μυρίζει το παιχνίδι της Αλβανίας με την Σερβία στο Ελμπασάν για τα προκριματικά του Euro 2016 έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια στο Βελιγράδι στο ματς του πρώτου γύρου.


Χθες το βράδυ το λεωφορείο που μετέφερε την σερβική αποστολή...
δέχθηκε επίθεση με πέτρες και υπάρχουν φόβοι για χειρότερες καταστάσεις το βράδυ.
Χθες το βράδυ, λοιπόν, το πούλμαν στο οποίο επέβαινε η εθνική ομάδα της Σερβίας δέχθηκε επίθεση με πέτρες στα Τίρανα, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σερβίας, Σάβο Μιλόσεβιτς.

Το επεισόδιο συνέβη στο δρόμο από το αεροδρόμιο των Τιράνων έως το ξενοδοχείο, όπου η εθνική ομάδα της Σερβίας διανυκτέρευσε ενόψει του σημερινού αγώνα στο Ελμπασάν, όπου θα αναμετρηθεί με την ομάδα της Αλβανίας για τα προκριματικά του Euro 2016.
Από την επίθεση με πέτρες δεν υπήρξαν τραυματισμοί, παρά μόνον υλικές ζημιές, έσπασε τζάμι σε παράθυρο του λεωφορείου, ωστόσο οι παίκτες της ομάδας της Σερβίας σοκαρίστηκαν από τη βίαιη συμπεριφορά υποστηρικτών της ομάδας της Αλβανίας, τόνισε ο κ. Μιλόσεβιτς.
Κατά τη διαδρομή από το αεροδρόμιο προς την αλβανική πρωτεύουσα το λεωφορείο συνόδευαν ισχυρές δυνάμεις ασφάλειας. Όταν όμως έφθασε στο κέντρο της πόλης, πολίτες των Τιράνων σφύριζαν, φώναζαν και έκαναν αγενείς χειρονομίες εναντίον των παικτών και κάποιοι πετούσαν διάφορα αντικείμενα εναντίον του λεωφορείου, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σερβίας.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας κάλεσε, χθες το βράδυ, τον πρέσβη της Αλβανίας στο Βελιγράδι, Ιλίρ Μπότσκο για να του επιδώσει νότα διαμαρτυρίας με αφορμή την επίθεση στους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Σερβίας.
Το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι το επεισόδιο, αν και πρόκειται για αγώνα υψηλού κινδύνου, μαρτυρά σοβαρές παραλείψεις των αρμόδιων υπηρεσιών της Αλβανίας στη διοργάνωση του ποδοσφαρικού αγώνα μεταξύ δύο Εθνικών Ομάδων.
Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σερβίας, Τόμισλαβ Κάρατζιτς δήλωσε ότι λόγω της επίθεσης τίθεται θέμα διεξαγωγής του αγώνα. Η Αλβανική πλευρά διέψευσε το επεισόδιο, το βίντεο όμως τράβηξε κάποιο μέλος της σερβικής αποστολής μέσα από το λεωφορείο δείχνει την επίθεση.
Θυμίζουμε πως στο ματς του πρώτου γύρου, στο Βελιγράδι, ένα drone με τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» πετούσε στον… ουρανό του γηπέδου, πριν το κατεβάσουν Σέρβοι παίκτες. Ακολούθησαν εκτεταμένα επεισόδια, που έκαναν τον γύρο του κόσμου.
Τα επεισόδια δεν περιορίστηκαν μόνο στον αγωνιστικό χώρο μεταξύ των ποδοσφαιριστών, αλλά ακολούθησε εισβολή οπαδών, ενώ γενικεύτηκε και στην εξέδρα με τα μέλη της αποστολής των Αλβανών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: