Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΚΙΝΓΚ ΣΤΑ ΑΦΜ! Το Μαξίμου «αδειάζει» τον Γιάνη με… δηλώσεις Φλαμπουράρη – «Κεραυνοί» από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Μείζον πολιτικό θέμα προκύπτει πλέον από τις αποκαλύψεις σχετικά με το… ανατριχιαστικό σχέδιο του Γιάνη Βαρουφάκη για τη νέα δραχμή, μέσω υποκλοπών και χάκινγκ στα ΑΦΜ ανυποψίαστων Ελλήνων.

Πλέον ο Γιάνης Βαρουφάκης φαίνεται πως εξελίσσεται σε έναν από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος παρά το...
«ΝΑΙ» που ψήφισε στο δεύτερο πακέτο με τα προαπαιτούμενα, συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στο κυβερνητικό έργο αλλά και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα. Συχνά-πυκνά βλέπουν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες περί υπόγειων σχεδιασμών του πρώην υπουργού Οικονομικών για επιστροφή της Ελλάδας σε δραχμή ή για διπλό νόμισμα, στα οποία ο κ. Βαρουφάκης εμπλέκει ευθέως και τον πρωθυπουργό.

Τελευταίο επεισόδιο, είναι οι αποκαλύψεις της Καθημερινής της Κυριακής περί Plan B, το οποίο το ομολόγησε ο ίδιος σε εμπιστευτική τηλεδιάσκεψη και το οποίο θα περιελάμβανε υποκλοπή ΑΦΜ όλων των φορολογουμένων αλλά και χάκινγκ στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Στόχος θα ήταν η δημιουργία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος και εντέλει τη μετάβαση σε μια «νέα δραχμή». Μάλιστα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά το γεγονός ότι κατά άλλα λαλείστατος κ. Βαρουφάκης, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να σχολιάζει μέσω του twitter διάφορα δημοσιεύματα που εμπλέκουν το ονόμα του, δεν έχει δώσει καμία απάντηση, δεν έχει κάνει καμία αναφορά στο θέμα. Σιγή ιχθύος τηρεί και το Μέγαρο Μαξίμου, που δεν έχει βγάλει -σχετικά με το θέμα- ούτε ένα από τα γνωστά non papers…

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο κάποια στελέχη της κυβέρνησης έχουν αναφερθεί στις εν λόγω αποκαλύψεις καλώντας τον πρώην υπουργών Οικονομικών να μαζευτεί και να δώσει εξηγήσεις. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας και ο α” αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος ανοίγουν «ομπρέλα προστασίας» γύρω από τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι ουδέποτε συζητήθηκε Plan B δραχμής σε κυβερνητικό επίπεδο, ενώ δε διστάζουν να συστήσουν στον πρώην «τσάρο» της οικονομίας να «μαζευτεί».

Στον αντόποδα, «κεραυνούς» ρίχνουν, ΝΔ ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.



Φλαμπουράρης: «Σχέδιο για δραχμή δεν υπήρξε ποτέ»
«Σχέδιο για δραχμή δεν υπήρξε ποτέ» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης. «Μπορεί σε κάποια κυβερνητικά συμβούλια να ακούστηκε ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις αλλά δεν συζητήθηκε ποτέ το θέμα της δραχμής», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη σημείωσε ότι ήταν ουσιαστική η συμβολή του καθώς δημοσιοποίησε το ελληνικό θέμα. «Το έκανε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο θέμα κάτι που οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όχι μόνο δεν το έκαναν, δεν το ήθελαν κιόλας» είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα ο Αλέκος Φλαμπουράρης υπογράμμισε ότι «παραπλανηθήκαμε με τη συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου, διότι πιστέψαμε την προφορική διαβεβαίωση που έδωσαν ότι θα συνοδεύεται και με οικονομικά οφέλη».
Μάρδας: «Ας ετοίμαζε ό,τι ήθελε το επιτελείο Βαρουφάκη»
Λάβρος κατά του Γιάνη Βαρουφάκη και των υποστηρικτών της δραχμής εμφανίστηκε ο Δημήτρης Μάρδας, ανακοινώνοντας ότι θα λάβει προσωπικά ο ίδιος πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των πολιτών.

Σχολιάζοντας το plan B Βαρουφάκη για υποκλοπές ΑΦΜ και παράλληλο νόμισμα, o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επεσήμανε με δηλώσεις του στον Σκάι: «Δεν μπορώ να το φανταστώ. Κάπου πρέπει να μαζευτούμε σε διάφορες δηλώσεις. Μπορεί ο καθένας με το επιτελείο του να ετοίμαζε ό,τι θέλει. Το τι ετοίμαζε όμως το επιτελείο ενός υπουργού δεν αποτελεί κυβερνητική πολιτική». Μάλιστα, προανήγγειλε ότι ο ίδιος θα ξεκινήσει εκστρατεία κατά της δραχμής και όσων την υποστηρίζουν «με πολλές ανακρίβειες και λάθη».



Μητρόπουλος: «Κάποιοι έπαιζαν αυθαίρετα με τη δραχμή»
«Ο κ. Βαρουφάκης δείχνει τελευταία μια αμετροέπεια. Από μια φάση και μετά δε λειτούργησε θετικά. Κάθε του κίνηση πρέπει να δείχνει το σεβασμό του στον πρωθυπουργό και τη βαθιά συναίσθηση της κατάστασης. Πρέπει να εξηγήσει κάποια πράγματα», σημείωσε από την πλευρά του ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο ΣΚΑΪ, o α” αντιπρόεδρος της Βουλής προκάλεσε αίσθηση λέγοντας ότι «ένα τμήμα των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα είτε εκ πεποιθήσεως είτε εξ ανάγκης έπαιζαν με το σενάριο της δραχμής», ενώ λίγο αργότερα πρόσθεσε, αναφερόμενος και στον κ. Βαρουφάκη: «Κάποιοι λειτούργησαν αυθαίρετα και με δικής τους προσωπική ατζέντα». Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός ουδέποτε ενέδωσε σε σενάρια δραχμής.


Η ΝΔ αναμένεται να ζητήσει δικαστική έρευνα για τον Βαρουφάκη
Στην ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται ότι το κόμμα θα πραγματοποιήσει αύριο «ειδική σύσκεψη για τα μεγάλα αυτά ζητήματα που έχουν προκύψει και τον τρόπο με τον οποίο θα συμβάλει ώστε να χυθεί άπλετο φως στην σκοτεινή αυτή ιστορία». Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΝΔ θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα και τις επιλογές που έχει και δεν αποκλείεται να ζητήσει δικαστική έρευνα για τον τέως υπουργό οικονομικών.



Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:
Οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δημιουργούν μείζον πολιτικό, οικονομικό και ηθικό ζήτημα για την κυβέρνηση το οποίο θα πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος για τη διακρίβωση των όποιων ευθυνών.
Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει πειστικά στον ελληνικό λαό.

Τι ακριβώς έγινε τους πρώτους 6 μήνες της διακυβέρνησης;

Ποιο ήταν το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης;

Τι ετοίμαζαν ως εναλλακτική λύση, ποιος την είχε χρεωθεί και ποιος την παρακολουθούσε;

Πότε κατάλαβαν ότι δεν υπήρχε στην ουσία εναλλακτική και ότι ένα grexit θα είχε ολέθριες συνέπειες για τη χώρα;

Πρέπει επίσης η κυβέρνηση να μας διευκρινίσει.

Αληθεύει ότι συγκεκριμένη ομάδα του υπουργείου Οικονομικών είχε αναλάβει να εκπονήσει το εφεδρικό σχέδιο;

Αληθεύει ότι σχεδίαζαν να εφορμήσουν στο εθνικό Νομισματοκοπείο και ότι πράγματι ετοίμαζαν παράλληλο νόμισμα με υποκλοπή των ΑΦΜ όλων των φορολογουμένων;

Αληθεύει ότι ετοίμαζαν έκδοση IOUs (υποσχετικές πληρωμής του δημοσίου) ως το πρώτο βήμα προς το grexit;

Κρίσιμα ερωτήματα που χρήζουν πειστικής απάντησης προς τον ελληνικό λαό.

Η Νέα Δημοκρατία θα πραγματοποιήσει αύριο ειδική σύσκεψη για τα μεγάλα αυτά ζητήματα που έχουν προκύψει και τον τρόπο με τον οποίο θα συμβάλει ώστε να χυθεί άπλετο φως στην σκοτεινή αυτή ιστορία.

Διότι δεν δημιουργείται έλλειμμα μόνο στην οικονομία, αλλά πρώτα απ” όλα στην ίδια τη Δημοκρατία μέσα στη χώρα, καθώς και έλλειμμα αξιοπιστίας προς τα έξω.
Παρέμβαση της δικαιοσύνης ζητάει το ΠΑΣΟΚ
Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ με δική του ανακοίνωση κάνει λόγο για «ιδιαίτερα ανησυχητικές πληροφορίες για την προετοιμασία και υλοποίηση του Plan B και του σχεδίου για το Grexit».

Οπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, «μπροστά τους τα σχέδια Λαφαζάνη για εισβολή στο Νομισματοκοπείο ωχριούν» και ζητείται η «παρέμβαση της δικαιοσύνης για τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ:
Με τα σημερινά δημοσιεύματα της Καθημερινής, έρχονται στο φως πρόσθετες και ιδιαίτερα ανησυχητικές πληροφορίες για την προετοιμασία και υλοποίηση του Plan B και του σχεδίου για το Grexit.

Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι με εντολή Τσίπρα και εκτέλεση Βαρουφάκη, υπήρξε ένας εφιαλτικός σχεδιασμός, καθώς και ενδεχόμενη συνέργεια σε ποινικά κολάσιμες πράξεις σχετικά με το νόμισμα και την οικονομία της χώρας, με αδίστακτες μεθοδεύσεις.

Μπροστά τους τα σχέδια Λαφαζάνη για εισβολή στο Νομισματοκοπείο ωχριούν… Αναμένουμε την επίσημη τοποθέτηση της Κυβέρνησης, αλλά και την παρέμβαση της δικαιοσύνης για τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης.

Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί πια να σιωπά, ούτε να κρύβεται πίσω από πράξεις ή παραλείψεις Υπουργών και συνεργατών του, τους οποίους λίγους μήνες πριν τους χαρακτήριζε «σημαντικό κεφάλαιο» της διαπραγμάτευσης.

Οφείλει να απαντήσει ευθέως και με ειλικρίνεια στην ερώτηση της Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά και να ενημερώσει τη Βουλή και το λαό, για το ποιοι ήταν οι σχεδιασμοί αυτοί, αν υπήρξαν πράγματι προπαρασκευαστικές πράξεις, αν είχε αρχίσει να εκτελείται το εν λόγω σχέδιο και τελικά με ποίου εντολή αυτό εκπονήθηκε.
Οφείλει, τέλος, να καταθέσει τα σχετικά έγγραφα, γιατί οι πολίτες πρέπει να μάθουν όλη την αλήθεια.
Ποτάμι: «Δεν ξέρεις εάν πρέπει να οργιστείς ή να γελάσεις»
Με καυστικό τρόπο σχολιάζει το Ποτάμι τη νέα αποκάλυψη για εναλλακτικό πλάνο του Γιάνη Βαρουφάκη, το οποίο μεταξύ άλλων περιελάμβανε και «χακάρισμα».

«Διαβάζοντας το “σχέδιο Βαρουφάκη” για την επιστροφή στη δραχμή, δεν ξέρεις αν πρέπει να οργιστείς ή να γελάσεις. Ο κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, “έπαιζε” τον μαύρο hacker, σχεδίαζε κλοπές ΑΦΜ, έστηνε δηλαδή το κράτος της δραχμής λέγοντας ψέματα στους πολίτες ότι αγωνιζόταν για μια συμφωνία με την Ευρώπη», αναφέρει ανακοίνωση του Ποταμιού που καλεί τον πρωθυπουργό να πει ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό αν όλα αυτά τα παρακρατικά είχαν την έγκρισή του και γιατί τα ανέχτηκε.

«“Θυμίζουμε” ότι όταν το Ποτάμι διά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Χάρη Θεοχάρη κατήγγειλε τους σχεδιασμούς Βαρουφάκη για τη δραχμή, είχε απειληθεί από τους κυβερνητικούς με παρέμβαση Εισαγγελέα», αναφέρει ακόμη.

«Με τα hacking του Βαρουφάκη από τη μια, τα ριφιρφί του Λαφαζάνη στο Νομισματοκοπείο από την άλλη, αναρωτιέσαι αν έχεις να κάνεις με ερασιτέχνες υπουργούς ή ερασιτέχνες σεναριογράφους αστυνομικών ταινιών», σημειώνει το Ποτάμι και καταλήγει: «Με τέτοιες “προσωπικότητες” δεν είναι να απορεί κανείς πώς φθάσαμε εδώ. Μάλλον πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί που δεν μας συνέβησαν χειρότερα».


Δεν υπάρχουν σχόλια: