Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ! Οργιάζουν οι φήμες για νέο κόμμα από Λαφαζάνη και Κωνσταντοπούλου – Προς ανεξαρτητοποίηση οι βουλευτές της ΚΟΕ

Έκτακτο συνέδριο το Σεπτέμβριο αποφάσισε μετά από ψηφοφορία η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση, τα μέλη  της ΚΕ με ευρεία πλειοψηφία (η απόφαση ελήφθη δια της ανατάσεως της χειρός), υιοθέτησαν την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να διενεργηθεί έκτακτο συνέδριο το Σεπτέμβριο. 
Η πρόταση, του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της...
Αριστερής Πλατφόρμας, που απορρίφθηκε όριζε τη διενέργεια έκτακτου συνεδρίου αρχές Αυγούστου.

«Μαγειρέματα»
Κόκκινο έχει χτυπήσει το εσωκομματικό θερμόμετρο στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς οργιάζουν οι φήμες ότι Λαφαζάνης και Κωνσταντοπούλου σκέφτονται να στήσουν νέο κόμμα και οι βουλευτές της ΚΟΕ ετοιμάζονται να ανεξαρτητοποιηθούν.
Λαφαζάνης και Ζωή «ενώνουν» τις δυνάμεις τους και «χτυπούν» τον Τσίπρα
Σαν ένα σώμα φαίνεται πως λειτουργούν πλέον ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι έχουν εξελιχθεί σε δυο από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του Αλέξη Τσίπρα στο κόμμα. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι απίθανο να ξεκινήσουν ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και μέσα στο καλοκαίρι, αφού γύρω στις 20 Αυγούστου θα υπογραφεί η συμφωνία για το νέο μνημόνιο και με αφορμή αυτό, οι αντιφρονούντες ίσως θελήσουν να γράψουν τη δική τους πορεία, απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).
Την πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν οι βουλευτές της ΚΟΕ
Προς… αναχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πλέον η ΚΟΕ του κ. Ρούντι Ρινάλντι η οποία διαχωρίζει βαθμιαία πλήρως τη θέση της από την κυβερνητική πορεία.
Ήδη 17 μέλη του κόμματος δημοσιοποίησαν επιστολή με την οποία γνωστοποίησαν ότι φεύγουν από την Κεντρική Επιτροπή (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ) -ο κ. Ρινάλντι έφυγε προ ημερών από την Πολιτική Γραμματεία- ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τρεις βουλευτές που ανήκουν στην συγκεκριμένη τάση είτε πριν είτε αμέσως μετά την επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή για το νέο μνημόνιο θα ανεξαρτητοποιηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: