Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Ο σύζυγος, ο Σόρος και ο Γιάνης


Το παρεάκι της δραχμής

H ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ

-Ξέρετε ποιον θυμήθηκα ακούγοντας όλα αυτά περί Plan B και IOU;
αναρωτιέται ο Βηματοδότης.
Τον Δ. Παπαδημητρίου, πρόεδρο του Ινστιτούτου Levy, σύζυγο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου (η οποία να σημειώσω ότι από την καρδιά του think tank του Σόρος και του Levy Institute βρέθηκε εν μιά νυκτί στο υπουργείο Εργασίας)...
Μου λένε ότι οι κ.κ. Βαρουφάκης και Παπαδημητρίου συνεργάζονταν στενά και μου υπενθύμισαν ότι η φράση που έλεγε προτού την εγκαταλείψει ο κ. Τσίπρας και εν συνεχεία να την υιοθετήσει ο κ. Βαρουφάκης ότι «η Ελλάδα χρειάζεται ένα καινούργιο σχέδιο Μάρσαλ» ανήκει στον κ. Παπαδημητρίου («You need something similar to the Marshall Plan» είχε πει από τον Φεβρουάριο του 2012).
Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στην «Αυγή» ο κ. Παπαδημητρίου τάχθηκε υπέρ της εξόδου από του ευρώ και υπέρ ενός παράλληλου νομίσματος: «Η εναλλακτική ενός καλοσχεδιασμένου προγράμματος παράλληλου νομίσματος ή IOUs αν υιοθετηθεί με ριζικές προδιαγραφές, π.χ. την αξία του έναντι του ευρώ και τη διευθέτηση πληρωμής φόρων με αυτό, μπορεί να γίνει η κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της χώρας» είχε πει.
Τώρα θα μου πείτε τι διαφορετικό λέει από τον κ. Βαρουφάκη;
Να σημειώσω επίσης ότι στη σύνθεση του ΔΣ του Ινστιτούτου Λέβι περιλαμβάνονται εκλεκτά τέκνα του διεθνούς... «αρπακτικού» χρηματοπιστωτικού συστήματος, ορισμένοι από τους οποίους έχουν βάλει βαθιά το χεράκι τους στην ελληνική κρίση, όπως οι Martin Leibowitz (σύμβουλος της διαβόητης Margan Stanley), Joseph Stiglitz, Leon Bostein και άλλοι. Ολοι αυτοί, μαζί με την Ελενα Παναρίτη, ήταν το λεγόμενο «παρεάκι» των Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, Βαρουφάκη αλλά (παλαιότερα) και του Γ. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: