Τα 160 δις ευρώ καταθέσεις ελλήνων σε τράπεζες του εξωτερικού- στην πλειοψηφία τους κλεμμένο δημόσιο χρήμα- έβαλε σε εφαρμογή το Τελικό Σχέδιο. 
Κι αυτό δεν είναι άλλο από την αποπομπή των Τσίπρα-Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το Λόμπυ της Δραχμής, βλέπει πλέον στα πρόσωπά τους δύο αντιπάλους που πρέπει να βρεθούν πολύ σύντομα εκτός ΣΥΡΙΖΑ...

Ο έλεγχος του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε για τα δύο τελευταία χρόνια το μεγάλο στοίχημα του Λόμπυ της Δραχμής.
Οταν λέμε Λόμπυ της Δραχμής μιλάμε για μια πανίσχυρη ομάδα επιχειρηματιών, ακριβοπληρωμένων οικονομολόγων, πολιτικών, ανθρώπων των ΜΜΕ (εντός και εκτός Ελλάδας), και ένα στρατό από σκοτεινά πρόσωπα που έχουν στρατολογηθεί γι΄ αυτό το σκοπό.
Ο Βαρουφάκης για την θέση του υπ. Οικονομικών ήταν περισσότερο δική τους επιλογή και όχι του Τσίπρα.
Στον σημερινό πρωθυπουργό επεβλήθη τεχνηέντως.
Ο Νίκος Παππάς, άνθρωπος με ευρωπαικά βιώματα, ήταν από την αρχή αντίθετος σε κάθε σκέψη που εμπεριείχε σενάριο δραχμής και δεν έκρυβε την δυσαρέσκειά του για τις τοποθετήσεις στελεχών όπως οι Λαπαβίτσας-Λαφαζάνης.
Η υπουργοποίηση του Βαρουφάκη και μάλιστα σε θέση κλειδί ήταν-θα μπορούσε να πει κανείς-μια ήττα του Νίκου Παππά.
Το Λόμπυ της Δραχμής ποτέ δεν είδε με καλό μάτι την παρουσία του δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα.
Κάποια στιγμή μάλιστα πίστεψε ότι θα μπορούσε να τον πετάξει από το Μαξίμου αλλά ο Παππάς αποδείχθηκε σκληρό καρύδι.
Δύο πρόσωπα, ο Νίκος Παππάς και ο Γιώργος Χουλιαράκης άσκησαν καταλυτική επιρροή στον έλληνα πρωθυπουργό στην κατεύθυνση να εγκαταλείψει και την παραμικρή υπόνοια για επιστροφή στη δραχμή.
Και γι΄αυτό όχι λίγες φορές βρέθηκαν στο μάτι του Λόμπυ της Δραχμής, το οποίο πλέον έχει στήσει τα πλοκάμια του εντός και εκτός της χώρας και στρατολογεί φανατικούς θεωρητικούς της Δραχμής-κυρίως προβεβλημένους οικονομολόγους.
Ενας από αυτούς με προσβάσεις σε γερμανικά ΜΜΕ είναι ο εν Ελλάδι εγκέφαλος του Λόμπυ.
Το Λόμπυ της Δραχμής θεωρεί μεγάλη απώλεια τον Βαρουφάκη.
-Χάσαμε μια μάχη, όχι τον πόλεμο...
είναι ο απολογισμός τους για την απώλεια του Γιάνη.
Τώρα πλέον ποντάρουν (θεωρητικά) τα ρέστα τους στην Ζωή Κωνσταντοπούλου. θεωρούν ότι είναι το βαρύ χαρτί τους.
Η επίθεση που η πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό δεν αφήνει αμφιβολίες για το πάθος και την αφοσίωση στην ιδέα της εξόδου από το ευρώ.
-Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει τρίτο μνημόνιο; Όχι. Έχει την εξουσιοδότηση; Όχι. Έχει τη λαϊκή εντολή; Όχι. Μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει άλλο πρόγραμμα; Όχι», τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής.
Για το Λόμπυ της Δραχμής η Κωνσταντοπούλου είναι η διάδοχος του Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ένα στρωμμένο μαγαζί-το οποίο μάλιστα παίρνει και κρατική επιχορήγηση.
Ο Τσίπρας και ο Παππάς αποτελούν εμπόδιο στο σχεδιασμό και είναι θέμα (ελάχιστου) χρόνου το Λόμπυ της Δραχμής να τους ωθήσει εκτός ΣΥΡΙΖΑ...