Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΟΛΟΝΥΚΤΙΟ ΘΡΙΛΕΡ! Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου μετά την τηλεδιάσκεψη Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ!

Σε εξέλιξη μέχρι τα μεσάνυχτα ήταν συνεδρίαση της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην συνεδρίαση δεν συμμετείχε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό. Η συνεδρίαση προγραμματίστηκε εκτάκτως λίγες μόνο ώρες μετά την τηλεδιάσκεψη , διάρκειας μιας ώρας που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας...
Άγγελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ, με τους οποίους συζήτησε την κατάσταση που διαμορφώνεται στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων. Δεν έγιναν δηλώσεις μετά την σύσκεψη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τηλεδιάσκεψη των τριών ηγετών κρίθηκε αναγκαία, καθώς στις διαπραγματεύσεις στο Brussels Group, φέρεται να υπήρξε εμπλοκή αφού άνοιξαν ξανά αρκετά από τα «καυτά» θέματα που αγγίζουν τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας, ενώ λίγο νωρίτερα, η Κριστίν Λαγκάρντ μίλησε ξεκάθαρα για την πιθανότητα Grexit.

Παρόντες στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψη εκτός από τον πρωθυπουργό, ήταν ακόμη ο υπουργός Οκονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Στο μεταξύ ανώτατες κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν τις πληροφορίες για όσα συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group, με επίκεντρο τα σενάρια περί διατύπωσης αυστηρού τελεσιγράφου προς την Αθήνα πως έχει προθεσμία μόλις μιας εβδομάδας για να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές. 

Η διαπραγμάτευση είναι πράγματι δύσκολη, αλλά δεν υπάρχει κανένα τελεσίγραφο και καμία 7ήμερη προθεσμία, διαμηνύουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: