Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Valdis Dombrovskis δήλωσε ότι η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της δεν βρίσκονται ακόμη στο σημείο συγγραφής μίας συμφωνίας, σχολιάζοντας δηλώσεις Έλληνα κυβερνητικού αξιωματούχου, όπως μεταδίδει το Reuters. 
Νωρίτερα, σύμφωνα με ανεπίσημο έγγραφο του Μεγάρου Μαξίμου ξεκινάει σήμερα στο Brussels Group η συγγραφή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Θεσμών σε...
επίπεδο τεχνικών κλιμακίων (staff-level agreement).
Όπως μεταδίδει το Reuters, αντιδρώντας σε αυτές τις δηλώσεις, ο  Dombrovskis δήλωσε “εργαζόμαστε πολύ εντατικά για να διασφαλίσουμε μία συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Δεν είμαστε ακόμη εκεί”.
Άλλοι αξιωματούχοι στην ευρωζώνη, μιλώντας στο πρακτορείο υπό τον όρο της ανωνυμίας μίλησαν χωρίς περιστροφές. Ένας εξ αυτών χαρακτήρισε τις ελληνικές δηλώσεις “ανοησίες”. Άλλος είπε “μακάρι να ήταν αλήθεια”.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δημοσιογράφος των Financial Times Peter Spiegel, που έγραψε στο Twitter πως και οι δικές του πηγές από τους εταίρους της Ελλάδας αναφέρουν πως «δεν επίκειται συμφωνία».