Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Αποφασισμένος για την ρήξη ο Τσίπρας… αλλά με ποιους!

Όπως όλα δείχνουν μετά και την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός έχει λάβει τις οριστικές του αποφάσεις για συμφωνία με τους δανειστές.

Αυτό όμως συνεπάγεται ρήξη με σημαντικό μέρος του κόμματος! Και αυτό φάνηκε μιλώντας στα κομματικά στελέχη το...
μεσημέρι του Σαββάτου.
Πλέον αυτό που σημειώνουν πρόσωπα και στελέχη που συνομιλούν με τον Πρωθυπουργό και φυσικά γνωρίζουν την εσωκομματική κατάσταση του ΣΥΡΙΖ, είναι το πότε θα αποφασίσει ο Αλέξης να ενεργοποιήσει τα σενάρια ρήξης εντός του κόμματος. Όταν συμβεί αυτό σημειώνουν θα σημάνει ότι ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να παίξει καταλυτικό ρόλο στην διαδικασία ριζικής αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού στη χώρα.
Το ξεκαθάρισμα του εσωκομματικού τοπίου αποτελεί βασικό παράγοντα επίτευξης της συμφωνίας με τους δανειστές και υλοποίησής της.
Αυτό το γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας ενώ έχει λάβει και σαφή μηνύματα από Βερολίνο, Παρίσι και Βρυξέλλες ότι το αλαλούμ δηλώσεων και αντιφάσεων που επικρατεί σε κυβέρνηση και κόμμα δεν μπορεί να συνεχιστεί και να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην πορεία των διαπραγματεύσεων.
Μπροστά σε όλα αυτά και κυρίως μπροστά στον εφιάλτη της καταστροφής που πλέον άρχισε να βλέπει και ο Αλέξης Τσίπρας (παρά τα όσα προεκλογικά έλεγε) θα θέσει το μεγάλο δίλλημα στους διαφωνούντες. Είτε ψηφίζουμε και στηρίζουμε όλοι μαζί τη συμφωνία είτε οι δρόμοι μας χωρίζουν.
Αυτό θα γίνει είτε με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, οι οποίες θα γίνου με λίστα και φυσικά δεν θα συμπεριληφθούν οι διαφωνούντες είτε με ενεργοποιώντας την συμφωνία που έχουν υπογράψει όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι παραδίδουν την βουλευτική τους έδρα στο κόμμα σε περίπτωση διαφωνίας και μη στήριξης των κυβερνητικών επιλογών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: