Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Τσίπρας προς ΗΠΑ: Δεν μπορούμε να πληρώσουμε τη δόση του Ιουνιου στο ΔΝΤ! Βαθύτατα ενοχλημένοι οι Αμερικανοί με τις άκαρπες διαπραγματεύσεις

TsiprasΌλα όσα φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός στη συνομιλία του με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιου και η αντίδραση του επιτελείου του Ομπάμα

Αφοπλιστικός ήταν ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη σύνοδο κορυφής στη Ρίγα, κατά τη συνομιλία του με τον Αμερικανό Υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του Mega, Μιχάλη Ιγνατίου, ο...
Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών να εξεταστεί το ενδεχόμενο οι τρεις δόσεις που οφείλει η Ελλάδα να πληρώσει τον Ιούνιο προς το ΔΝΤ (η πρώτη είναι 300 εκατ. ευρώ στις 5 Ιουνίου) να ενοποιηθούν σε μία, η οποία να αποπληρωθεί μετά τα μέσα και προς το τέλος του μήνα. Κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποφασιστεί από το ΔΣ του ΔΝΤ και σύμφωνα με πληροφορίες δεν θεωρείται πιθανό.
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Μιχάλης Ιγνατίου, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στην παρέμβασή του στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ δεν ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικό προς τη χώρα μας, όμως ζήτησε και από την κυρία Λαγκάρντ και από τον κύριο Τόμσεν «να τελειώνουν» τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. Πηγές από το Ταμείο μάλιστα σχολίαζαν πως «Ευρωπαίοι και Έλληνες σέρνουν τα πόδια τους κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο και εκνευριστικό σε βαθμό ενόχλησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: