Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ο Καραμανλής κλείνει την παρένθεση Σαμαρά πριν κλείσει η παρένθεση ΣΥΡΙΖΑ

Αποφασισμένος να παρέμβει φαίνεται πως είναι ο γνησιότερος εκφραστής της ΝΔ, ο Κώστας Καραμανλής.

Κάθε ημέρα και κάθε ώρα, που περνάει, συνομιλεί με ηγετικά και ιστορικά στελέχη που του ζητούν εν χορώ και επιτακτικά το ίδιο ακριβώς πράγμα: 
Να ζητήσει από τον Σαμαρά να παραιτηθεί και να οδηγήσει την κεντροδεξιά παράταξη σε έκτακτο συνέδριο για αλλαγή ηγεσίας.
Όσοι συνομιλούν με τον Αντώνη Σαμαρά αναφέρουν πως είναι «κολλημένος» με την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ρίξει τη χώρα στο χάος και σύντομα θα ξανακυβερνήσει. Αυτό τον συμβουλεύουν οι στενοί του...
συνεργάτες που αντλούν δύναμη μόνο όσο ο Σαμαράς βρίσκεται στο τιμόνι της ΝΔ.
Συνομιλητές του (βουλευτές) αφηγούνται.. πως βιώνει μία δική του πραγματικότητα και πως δεν αποδέχεται την τεράστια ήττα. Κανείς ακόμη και από τους πιο ακραίους της ΝΔ δεν πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα «πέσει» σε μερικούς μήνες και πως θα επαληθευτεί το «όνειρο» του Σαμαρά.
Συνεπώς, μεγάλη είναι η ένταση ανάμεσα στα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ. Κάποιοι ξεκίνησαν δημόσια να ζητούν παραιτήσεις είτε του Γραμματέα του κόμματος, είτε γενικά των υπευθύνων της ήττας.

Ο Αντώνης Σαμαράς, δεν φαίνεται να μπορεί να αντέξει αυτή την πίεση που δικαιολογημένα του καταλογίζουν όλοι, για ακροδεξιά στροφή με το κέντρο της ΝΔ να οδηγείται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από κάθε ήττα υπάρχει κάποιος υπεύθυνος και ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο αλλά τα ρίχνει στην ..κρίση! Άλλωστε ο απαράδεκτος τρόπος που (δεν) παρέδωσε το Μαξίμου έχει καταγραφεί ως μία πολιτική ντροπή που φυσικά βαραίνει τον ίδιο προσωπικά και όχι τη ΝΔ.

Τον κατηγορούν για γελοιοποίηση του κόμματος, αναφορικά με τις ανακοινώσεις που εκδίδει, ως αντιπολίτευση και πως χάνεται πολύτιμος χρόνος απέναντι σε όσα κάνει και λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάποια γνωστοί δημοσιογράφοι όπως ο Χατζηνικολάου και ΜΜΕ, επιπλέον καταλογίζουν ευθύνες στους στενούς συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ για «βρώμικες δουλειές εναντίον των δημοσιογράφων». Γενικά έχει ανοίξει μία μεγάλη τρύπα και βγαίνουν φίδια.. αλλά και είναι έτοιμη να ρουφήξει την ηγετική ομάδα της Συγγρού που πεισματικά δεν παραιτείται.

Ανάλογα με το πως θα τοποθετηθεί σήμερα στην εκτελεστική γραμματεία του κόμματός του, ο Αντώνης Σαμαράς, θα αναγκάσει ή όχι τον Κώστα Καραμανλή να σηκώσει το τηλέφωνο. Και να κλείσει την παρένθεση Σαμαρά στη ΝΔ πολύ πριν κλείσει η παρένθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.
Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΙΛΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ Η ΝΔ!!!!!!!!!!!

ΚΑΡΑΜΑΛΙΝΚΩΤΕΡΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΧΗΓΟΣ Ο ΑΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ O KK. ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤE ΤΗΝ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΣΤΗΝ ΝΔ;;;;;; ΠΟΙOΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;;;;; THN BAΣΗ ΤΗΝ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑΓΗ ΑΡΧΗΓΟΥ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Η βάση αγαπητέ ζητάει αλλαγή αρχηγού πολύ πριν τις εκλογές βλέποντας τις επιλογές Σαμαρά για τις περιφερειακές εκλογες. Δηλαδή σε ποιους ΠΑΣΟΚΟΥΣ έδινε χρίσματα! Η ΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ! Η ΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ(ΑΔΩΝΗΣ,ΒΟΡΙΔΗΣ ΚΛΠ)! Η ΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΚΛΟΤΙΔΩΝ ΔΙΩΞΙΜΩΝ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΣΑΜΑΡΑ ΑΔΩΝΗ ΒΟΡΙΔΗ ΚΛΠ!! ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!