Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο σήμερα λέγοντας ότι στη σημερινή περίσταση δεν ισχύει το ίδιο και δεν δικαιολογείται κάποιος να πει ότι δεν γνωρίζει. Υπάρχει ευθύνη της κοινωνίας αλλά υπάρχει και ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων. Ο ελληνικός λαός έχει ιστορική μνήμη, ευφυΐα και ένστικτο και γι'αυτό είμαι αισιόδοξος ότι θα κοπεί κάθε το κύμα ανευθυνότητας που πάει να δημιουργηθεί τώρα".
Ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε ριζοσπαστική λύση για τα κόκκινα δάνεια λέγοντας ότι αυτό είναι το μόνο που ενδιαφέρει την κοινωνία, ενώ για μια ακόμη φορά επανέλαβε ότι το 2010 το ΠΑΣΟΚ ψήφισε ένα πρόγραμμα που του το υπαγόρευσαν και οι διορθώσεις έγιναν στη συνέχεια.
Αίσθηση όμως προκάλεσε και η αναφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου σε επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν το κακό της χώρας γιατί έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και τις ζημιές τους στην Ελλάδα: "
Βεβαίως υπάρχουν επιχειρηματικά συμφέροντα που προσπαθούν να επηρρεάσουν την πολιτική. Πάντα συβέβαινε αυτό. Εγώ τον επιχειρηματικό κόσμο ,τον ελληνικό τον διακρίνω σε δυο κατηγορίες. Σε αυτόν που έχει τα συμφέροντά του στην Ελλάδα και θέλει να πάει καλά η χώρα. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι και πρέπει να μιλήσουμε για αυτούς. Είναι η ιδιόρρυθμη κατηγορία αυτών που έχουν τα λεφτά στο εξωτερικό και τις ζημιές στην Ελλάδα. Αυτοί τροφοδοτούν τα δημοσιεύματα και τις πολιτικές συμπεριφορές. Αυτοί πράγματι είναι αντίπαλος στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Ψάξτε να δείτε ποιοι είναι οι μεν και οι δε" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.