Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Αποσκίρτησε ο αρχηγός του ουκρανικού ναυτικού

Πίστη στο λαό της Κριμαίας ορκίστηκε ο νεοδιορισθείς αρχηγός του Ουκρανικού Ναυτικού, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο επιτελείο του ρωσικού στόλου στη Σεβαστούπολη.

Αποσκίρτησε ο αρχηγός του ουκρανικού ναυτικούΟ ναύαρχος Μπερεζόφσκι είχε ονομαστεί την Παρασκευή αρχηγός του γενικού επιτελείου ναυτικού της Ουκρανίας από τον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας αυτής, τον Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ.
«Δηλώνω πίστη στους κατοίκους της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας. . . Ορκίζομαι να εκτελώ της διαταγές της ανώτατης διοίκησης της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας», είπε ο ναύαρχος...


Ο φιλορώσος πρωθυπουργός της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, χαιρέτισε μια «ιστορική εξέλιξη» και τόνισε ότι ο ναύαρχος Μπερεζόφσκι δέχθηκε να τεθεί «υπό τις διαταγές των νόμιμων αρχών της χερσονήσου», μιλώντας κατά την διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου.

Το Κίεβο οδεύει προς το να απολέσει πλήρως τον έλεγχο της Κριμαίας, όπου χιλιάδες ένοπλοι με στρατιωτικές στολές χωρίς διακριτικά έχουν αποκλείσει Ουκρανούς στρατιώτες μέσα στα στρατόπεδά τους.

Στην Κριμαία, την απομονωμένη χερσόνησο της νότιας Ουκρανίας όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι ρωσόφωνοι, ελλιμενίζεται ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: