ΠΑΡΑΠΟΝΟ
Από την άλλη πλευρά, από το στενό περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού χρεώνεται ευθέως στο Μαξίμου προσπάθεια να προκληθεί βλάβη στο πρόσωπο του κ. Καραμανλή με την κατάλληλη προβολή μιας υπόθεσης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που θα τον εμφάνιζε περίπου ίδιο με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου στη διαχείριση κονδυλίων για τις ΜΚΟ. Λέγεται, μάλιστα, ότι ο κ. Καραμανλής είναι πλέον προσωπικά πεπεισμένος ότι το θέμα αυτό «δουλεύτηκε» και πέρασε σε συγκεκριμένα κυριακάτικα έντυπα από στελέχη του Μαξίμου.
Η επιδείνωση των σχέσεων Σαμαρά-Καραμανλή επισφραγίστηκε προ ολίγων ημερών με ένα τηλεφώνημα: Ο πρωθυπουργός παραπονέθηκε έντονα στον κ. Καραμανλή για την ανοικτή στήριξη του κ. Παυλόπουλου προς τον κ. Κακλαμάνη και του ζήτησε να παρέμβει για να αλλάξει στάση ο στενός συνεργάτης και πρώην υπουργός του. Ο κ. Καραμανλής αρνήθηκε να ικανοποιήσει τον κ. Σαμαρά και του είπε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ότι ο κ. Παυλόπουλος έχει παλιά προσωπική φιλία με τον Ν. Κακλαμάνη και επιπλέον δεν θα στήριζε ποτέ τον κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο -όπως το ήθελε ο αρχηγός της Ν.Δ.- επειδή το μόνο που τον συνδέει με τον συνάδελφό του Αρη είναι μια… βαθύτατη αντιπάθεια - λέγεται ότι οι δυο τους έχουν να μιλήσουν κάμποσα χρόνια... Κατά τις ίδιες πηγές, δεν απέδωσε καρπούς και η διαμεσολάβηση ενός «μαντατοφόρου» για μια συνάντηση Αρη-Προκόπη, την οποία αρνήθηκε, κατά την εκδοχή αυτή, ο τελευταίος.
Ολα τούτα και άλλα δευτερεύοντα περιστατικά συνθέτουν πλέον ένα σκηνικό «πολέμου» στη γραμμή των οδών Ηρώδου Αττικού και Π. Κυριακού. Ο ακραιφνείς «Σαμαρικοί» έχουν επανέλθει στην παλιά εκτίμησή τους κατά την οποία η περίπτωση μιας επανόδου του κ. Καραμανλή αποτελεί και σήμερα μια υπαρκτή «απειλή». Και ισχυρίζονται ότι ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της Ν.Δ. δεν παρέλειψε «να αναμιχθεί υπογείως» στα των δημοτικών-περιφερειακών εκλογών, και μάλιστα ποτέ υπέρ υποψηφίων που προωθεί ο νυν αρχηγός του κόμματος. Ας σημειωθεί ότι ούτε η πρόσφατη συνάντηση Καραμανλή-Ντόρας Μπακογιάννη «άρεσε» στο Μέγαρο Μαξίμου…

ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ
Η «Καραμανλική» πλευρά αρνείται τα παραπάνω και υποστηρίζει ότι καταβάλλεται συστηματικά σήμερα μια προσπάθεια για μια αρνητική προπαγάνδα σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού και παλαιότερων συνεργατών του, με στόχο την πολιτική εξουδετέρωσή του, εν όψει ενδεχόμενων εξελίξεων στην πολιτική σκηνή. Μάλιστα, ορισμένοι στενοί συνεργάτες του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αποδίδουν τον σχεδιασμό αυτής της «επιχείρησης» σε συγκεκριμένο, «αμερικανοσπουδασμένο» συνεργάτη του κ. Σαμαρά, που ειδικεύεται, όπως λένε, σε θέματα στρατηγικής και καταστροφής της τακτικής πολιτικών αντιπάλων.
Γνωστό είναι ότι, πέρα από την έκφραση «ανησυχιών» του για τις μέλλουσες εξελίξεις γενικώς, σχέδια για το μέλλον του ο κ. Καραμανλής δεν ανακοινώνει ποτέ και σε κανέναν. Αλλά φαίνεται ότι αυτό επιτείνει τον εκνευρισμό των ακραιφνών «Σαμαρικών». Επιπλέον, λέγεται ότι στο Μέγαρο Μαξίμου δεν θεωρούν «τυχαία» και «άσχετη» με τις προθέσεις του κ. Καραμανλή τη συστηματική από τον κ. Παυλόπουλο υπεράσπιση, πολιτική και νομική, με συγγράμματα και αρθρογραφίες του «φιλελευθερισμού», και ειδικότερα του «ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού», που φέρνει σήμερα τους «Καραμανλικούς» σαφώς… αριστερότερα της «μνημονιακής» Ν.Δ. και ολοένα πιο μακριά από το ΠΑΣΟΚ.
Του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου
Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ