Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! 2.000 χρόνια μετά μια μηχανή μετατρέπει στ' αλήθεια το νερό σε υψηλής ποιότητας κρασί [εικόνα & βίντεο]

Επιτέλους! 2.000 χρόνια μετά μια μηχανή μετατρέπει στ' αλήθεια το νερό σε υψηλής ποιότητας κρασί [εικόνα&βίντεο]
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνεχίζουν και συγκινούνται όταν ακούν την ιστορία για το θαύμα του Ιησού στον γάμο της Κανά, 
ενώ ακόμη περισσότεροι «δακρύζουν» μόνο και μόνο από το γεγονός ότι οι ίδιοι δεν μπορούν να μετατρέψουν το νερό σε κρασί.
Ωστόσο, πλέον, σχεδόν 2.000 χρόνια μετά, ήρθε μια εταιρεία που ισχυρίζεται ότι έχει εφεύρει το μηχάνημα που θα μετατρέπει το «ποταπό» νερό της βρύσης σε παγκόσμιας κλάσης κρασί.
Η εφεύρεση αποκαλείται, δικαίως, «Μηχανή του θαύματος» και δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν, με μόλις 360 ευρώ, να αγοράσουν το μυστηριώδες μπουκάλι που...
επιταχύνει την διαδικασία παραγωγής κρασιού.
Βέβαια η εταιρεία δεν εξηγεί επαρκώς το πως πραγματοποιείται αυτή η μετατροπή, καθώς, υπάρχει και η βιομηχανική κατασκοπία και το μόνο που ζητάει από εμάς είναι να δώσουμε μερικά χρήματα στην ιστοσελίδα crowdfunding Kickstarter για να μπορέσει να κάνει πραγματικότητα το όνειρο εκατομμυρίων ανθρώπων.
Ο παραγωγός κρασιού Kevin Boyer και ο επιχειρηματίας Philip James τονίζουν ότι το «πακέτο» θα περιλαμβάνει τουλάχιστον έξι διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών, ανάμεσά τους, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir και Chardonnay.

Οι ίδιο εξηγούν στο Kickstarter ότι η μέθοδος λειτουργίας περιλαμβάνει μια σειρά από ηλεκτρικούς σένσορες, μετατροπείς, θερμαντήρες και αντλίες οι οποίοι προσφέρουν ένα ελεγχόμενο περιβάλλον για το πρώτο και δεύτερο στάδιο ζύμωσης.
Ενα ψηφιακό διαθλασίμετρο μετράει την περιεκτικότητα ζάχαρης στο υγρό, κατά τη διάρκεια της ζύμωσης, και ένας διαχυτής αέρα εισάγει φιλτραρισμένο αέρα κάτω από ένα ρυθμισμένο μικρο – οξυγονομένο περιβάλλον αερίζοντας, με αυτόν τον τρόπο, το κρασί και απομακρύνοντας τις τανίνες.
Ταυτόχρονα, ένας μετατροπέας, τοποθετημένος ακριβώς κάτω από τον θάλαμο, επιταχύνει την ανάπτυξη γεύσης στο κρασί.
Εάν έχετε μπλεχτεί μην ανησυχείτε, καθώς, το... manual θα σας έρθει κατευθείαν στο smartphone σας με τη μορφή application.
Το μόνο «πρόβλημα» είναι το γεγονός πως το κρασί δεν θα μπορεί να διατηρηθεί για πολύ καιρό και έχετε υποχρέωση να το... ρουφήξετε μέσα σε δύο εβδομάδες.
Μάλλον δεν θα υπάρχει πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα.
Πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση


http://vimeo.com/87328466
http://vimeo.com/upload
http://vimeo.com/couchmode/themiraclemachine/videos/87328466
Πηγή:www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: