Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Καραμανλής σε Μαξίμου: "Μαζέψτε τον Βενιζέλο"

"Πόλεμος" Βενιζέλου σε Καραμανλή: "Δεν υπήρξε βέτο στο Βουκουρέστι"

Τελεσίγραφο από τον πρώην πρωθυπουργό για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Η νέα αμφισβήτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο βέτο που έθεσε η Ελλάδα για τα Σκόπια στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι εξαγρίωσε  όλους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και τους ανεβάζει στα κάγκελα για μια ακόμα φορά. 
Πριν από λίγο απαντώντας σε ερώτηση του Πάνου Καμμένου στη Βουλή επανέλαβε την πάγια θέση του οτι στο Βουκουρέστι το 2008 η Ελλάδα δεν έθεσε ποτέ βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ καθώς αυτό ήταν συνολική απόφαση. 
Στο άκουσμα της δήλωσης οι "καραμανλικοί" εξαγριώθηκαν καταγγέλλοντας τον Βενιζέλο για... μικροψυχία καθώς έμεινε στο τυπικό και δεν βρήκε μια κουβέντα να πει για τον διπλωματικό θρίαμβο του Καραμανλή ο οποίος με τη στάση, τα επιχειρήματα και την προσωπικότητας του κατάφερε να παρει με το μέρος της Ελλάδας όλους τους ευρωπαίους ηγέτες. 

Η δήλωση έχει προκαλέσει τα νεύρα των Νεοδημοκρατών

Έξαλλος έγινε και ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής αφού το βέτο στην ένταξη των Σκοπίων αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων χρόνων στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, που είχε εκτός των άλλων και την σύμφωνη γνώμη του ελληνικού λαού.
Η έκφραση "Μαζέψτε τον Βενιζέλο" είναι άκρως χαρακτηριστική για τη διάθεση του πρώην πρωθυπουργού και μεταφέρθηκε αρμοδίως από ανθρώπους του Καραμανλή στην αυλή του Μαξίμου...



Δεν υπάρχουν σχόλια: