Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

DJ: Μυστική συνάντηση για την Ελλάδα, χωρίς την... Ελλάδα

Για μυστική συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και υψηλόβαθμων αξιωματούχων του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν 

το βράδυ της Δευτέρας, με θέμα την Ελλάδα, κάνει λόγο σε δημοσίευμα του το Dow Jones Newswires.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, υψηλόβαθμα στελέχη από την Ευρωζώνη και οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας, αναφέρει το Dow Jones Newswires επικαλούμενο άτομα με άμεση γνώση της κατάστασης. ...
Οι πηγές μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας καθώς δεν έχουν εξουσιοδότηση να μιλήσουν στον Tύπο.
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ο οποίος ενημέρωνε τους δημοσιογράφους σε απέναντι κτίριο (όπως αναφέρει το Dow Jones Newswires σε διορθωτικό του τηλεγράφημα καθώς στο αρχικό σημείωνε ότι ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ βρισκόταν στο ίδιο κτίριο), δεν είχε προσκληθεί.
Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires οι αξιωματούχοι προσπαθούσαν να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν δύο θέματα που απειλούν να διαταράξουν την εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη.
Ειδικότερα, συζήτησαν 
πώς να πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει με τις αντιλαϊκές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και 
δεύτερον πώς να συγκεντρώσουν τα επιπλέον κεφάλαια για να καλυφθεί το κενό στη χρηματοδότηση της χώρας για το δεύτερο μισό του έτους, το οποίο εκτιμάται στα 5 δισ. ευρώ με 6 δισ. ευρώ.
Η συνάντηση δεν κατέληξε σε κάποιο συμπέρασμα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.
Οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές συνεχίζονται εξ αποστάσεως, αναφέρει το πρακτορείο, συμπληρώνοντας ότι αντιπρόσωποι της τρόικας έχουν αναβάλει τα σχέδια τους να ταξιδέψουν στην Αθήνα.
Οι ανησυχίες αυξάνονται καθώς η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες ωριμάνσεις κυβερνητικών ομολόγων τον ερχόμενο Μάιο ύψους 11 δισ. ευρώ, σημειώνει το Dow Jones Newswires.
Όπως αναφέρει, το ΔΝΤ δεν έχει εκταμιεύσει οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα από τον Ιούλιο και έχει καθυστερήσει 3,8 δισ. ευρώ στις προγραμματισμένες πληρωμές. Το ΔΝΤ επιμένει να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά τη χρηματοδότηση της χώρας για τους επόμενους 12 μήνες και αυτή η προϋπόθεση δεν έχει ικανοποιηθεί.

"Πάντα γίνονται τέτοιες συναντήσεις"
«Πάντα γίνονται τέτοιες συναντήσεις, γιατί σας εκπλήσσει;» ανέφερε ερωτηθείς σχετικά από το Capital.gr παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: