Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Φορο - τρομοκρατία με τα πρόστιμα και τώρα τα μειώνουν!

ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ(Φορο- τρομοκρατία με τα πρόστιμα  και τώρα τα μειώνουν!)

Γιατί τόση «φοροτρομοκρατία» το τελευταίο διάστημα από το υπουργείο Οικονομικών; 

Ιδιαίτερα τα νέα πρόστιμα για όσους δεν καταβάλλουν εγκαίρως τις οφειλές τους προς το Δημόσιο είναι όχι μόνο τρομοκρατικά αλλά και απίστευτα σκληρά. 
Και η απειλή των προστίμων εκπορεύεται από το Δημόσιο, που έχει αναδειχτεί στο μεγαλύτερο μπαταχτσή, καθυστερώντας πάσης φύσεως οφειλές του προς τον ιδιωτικό τομέα (από επιστροφές φόρων ή ΦΠΑ μέχρι οφειλές προς προμηθευτές του Δημοσίου) ύψους κοντά στα 6 δισ. ευρώ! ...

Το ζήτημα δεν είναι μόνο τα δύο μέτρα και δύο σταθμά (το Δημόσιο που χρωστάει 6 δισ. ευρώ να βάζει εξοντωτικά πρόστιμα σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν εγκαίρως τα «λύτρα» της φοροληστείας), αλλά ότι εδώ είχαμε μια σκηνοθεσία τρόμου με ένα συγκεκριμένο σκοπό: να φοβηθεί ο κόσμος ώστε να εξαντλήσει τα περιθώριά του (ακόμη και εκποιώντας περιουσιακά στοιχεία) για να πληρώσει τους 5 (!) φόρους που η απόδοσή τους έληγε αυτή την Παρασκευή. 

Γιατί ήταν κρίσιμο αυτό για το οικονομικό επιτελείο και την κυβέρνηση; 
Γιατί απλούστατα τα δημόσια έσοδα μέχρι τέλος Ιανουαρίου συνυπολογίζονται στα δημόσια έσοδα του 2013 και επομένως επηρεάζουν το τελικό ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013! 
Και ως γνωστόν, το πρωτογενές πλεόνασμα έχει αναχθεί σε «λυδία λίθο» της προεκλογικής τακτικής για την πολιτική επιβίωση της κυβέρνησης.

Αφού λοιπόν ασκήθηκε η μέγιστη δυνατή τρομοκρατία μέχρι και την Παρασκευή, την Παρασκευή άρχισαν οι διαρροές από το υπουργείο Οικονομικών ότι ετοιμάζεται εγκύκλιος για τη μείωση κατά 50% των προστίμων, με στόχο -σύμφωνα με τις διαρροές- «να διορθωθούν ακραίες διατάξεις και να τεθούν τα πρόστιμα σε πιο ρεαλιστική βάση»…

Και με λίγα λόγια: τρομοκράτησαν τον κόσμο με τα πρόστιμα για να πληρώσει 5 φόρους σε μια μέρα, και τώρα μιλούν για δραστική μείωση των προστίμων. 
Μάζεψαν ό,τι μάζεψαν με τη «φοροτρομοκρατία» και τώρα αλλάζουν την γλώσσα σε προεκλογική. 
Ετοιμάζονται να επιστρέψουν ένα μέρος από αυτά που μάζεψαν μέσα από την επιστροφή του 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος…


Έγραψε ο Γεράσιμος Ταυρωπός
http://rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: