Παρέμβαση
http://www.sofokleousin.gr/files/papandreou_709718565.jpg

Είναι θέμα χρόνου ο Γιώργος Παπανδρέου να τοποθετηθεί δημοσίως για τις πολιτικές και εσωκομματικές εξελίξεις. Στο επιτελείο του αξιολογούν με ποια διαδικασία θα ανοίξει τα χαρτιά του. Δηλαδή, αν θα δώσει συνέντευξη ή θα παρέμβει με άρθρο του. Για τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού έχει ενημερωθεί και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο Γ. Παπανδρέου έχει μετατρέψει σε στρατηγείο τα γραφεία του Ιδρύματος «Α.Γ. Παπανδρέου», στην οδό Πειραιώς, και καθημερινά βλέπει κόσμο. Επιλέγει το απόμερο σημείο της οδού Πειραιώς, καθώς το γραφείο του στη Βουλή βρίσκεται δίπλα στου Ευ. Βενιζέλου και όποιος περνάει «τσεκάρεται».

Ορια
http://news247.gr/eidiseis/politiki/article2190009.ece/BINARY/w460/androulakis.jpg

Μπορεί στην αρχή να πήρε ζεστά την πρωτοβουλία των «58» για εκλογική συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο στην πορεία κατάλαβε ότι η ομάδα των «καθηγητών» την πάει αλλού τη βαλίτσα και στόχο έχει να προσποριστεί οφέλη από την εκλογική δεξαμενή της Χαριλάου Τρικούπη, για να κάνει μνημόσυνο στις ευρωεκλογές με ξένα κόλλυβα. Ο λόγος για τον γραμματέα της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, ο οποίος αρχίζει και θέτει όρια και κόκκινες γραμμές στην κυοφορούμενη συνεργασία. Εκείνος, δε, που δείχνει να είναι εκτός γραμμής είναι ο εκπρόσωπος Τύπου, Οδ. Κωνσταντινόπουλος.


Σενάρια
 
http://www.newsbomb.gr/media/k2/items/cache/99d39a84e1840248cd72f15eb85764fc_XL.jpg

Η πληροφορία που θα σας μεταφέρω εντάσσεται στις θεωρίες συνωμοσίας που αναπτύσσονται στο εσωτερικό της ΔΗΜ.ΑΡ. για να εξηγήσουν την επιμονή του Φ. Κουβέλη να μη συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και τους «58» και να επιλέγει να στρίψει τη βάρκα αριστερά. Λένε ότι του έχει τάξει ο Τσίπρας την Προεδρία της Δημοκρατίας, αν βγει πρωθυπουργός, και εκείνος που παίζει ρόλο σε αυτή την προοπτική είναι ο ΔΗΜΑΡίτης δημοσιογράφος και φίλος του Κ. Λαλιώτη, Παναγιώτης Παναγιώτου (φωτ.).

Η περιφέρεια
http://1.bp.blogspot.com/-Vmo4EMnUHGg/Ua86O0cXupI/AAAAAAAJ790/riHBM7sIBI0/s1600/tromaktiko.jpg

Εδώ και καιρό ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Β. Οικονόμου είχε ξεκινήσει παρασκηνιακές επαφές για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής χωρίς κομματικό χρίσμα, αλλά με τη στήριξη ευρύτερων δυνάμεων από τον χώρο της Κεντροαριστεράς και της Νέας Δημοκρατίας. Προς το παρόν, αναμένει να δει ποιοι θα κατέλθουν στη μάχη και αναλόγως θα κρίνει. Σε κάθε περίπτωση, το παιχνίδι είναι ανοιχτό.



Ο «Βρούτος»  του Κουβέλη
http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20120705/low/newego_LARGE_t_1101_54084247.JPG

Ο Φώτης Κουβέλης μέχρι πρότινος δεν φοβόταν την κίνηση των «58». Ούτε το ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό κιόλας αντιστεκόταν στις ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκε προκειμένου να συνεργαστεί μαζί τους, για να προσχωρήσει στο σχήμα της κεντροαριστερής «Ελιάς». Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες ανησυχεί μήπως η ζημιά έρθει από εκεί που δεν το περίμενε. Δηλαδή από τον επί σειράν ετών στενό του συνεργάτη Α. Παπαδόπουλο (φωτ.). Ο τελευταίος κερδίζει έδαφος για να ηγηθεί της «ευρωπαϊκής Ελιάς», έχοντας τη δημόσια στήριξη του Θ. Πάγκαλου και του Π. Τατσόπουλου, ενώ στο τέλος μην κάνει την έκπληξη και ο Ευ. Βενιζέλος.
Πάντως, είναι γνωστό ότι ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, έχει πολλές συμπάθειες εντός του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στους κόλπους των «58». Μάλιστα, κάποιοι σχεδόν συνομήλικοί του τον προμοτάρουν ήδη.
Ποιος, θέλω  να ξέρω ποιος

Γνωστός δημοσιογράφος, προερχόμενος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ήρθε σε συνεννόηση τις προηγούμενες ημέρες με την «Αριστερή Πρωτοβουλία» του Γ. Παναγιωτακόπουλου, για να εξετάσουν το ενδεχόμενο να κατεβάσουν δικούς τους υποψηφίους σε Αθήνα-Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Η συζήτηση δεν καρποφόρησε.