Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Βρισκόμαστε στην απαρχή της τρομερής δοκιμασίας μας ως χώρα κι όχι στο τέλος της

Επειδή βλέπω κάποιους αυτοαποκαλούμενους φιλελεύθερους η κέντρο δεξιούς να υποστηρίζουν ότι πρέπει να είμαστε συνεπείς στις φορολογικές μας υποχρεώσεις να διευκρινίσουμε ορισμένα ζητήματα. 

Πρώτον ο φόρος σε μια φιλελεύθερη δημοκρατία δυτικού τύπου είναι ανταποδοτικός. 
Δεν εξαναγκάζεσαι να πληρώνεις γιατί οι κυβερνώντες θέλουν να συντηρούν τον Οργανισμό Αποξήρανσης Κωπαΐδας και παρόμοιους οργανισμούς δίχως να σου προσφέρουν τις ανάλογες υπηρεσίες σε ασφάλεια, υγεία, παιδεία, υποδομές, κοινωνική περίθαλψη. 
Δεύτερον ο φόρος είναι αναλογικός. ...
Δεν μπορεί να καλείται να πληρώσει περισσότερους φόρους κάποιος που δεν μπορεί να κρύψει τα εισοδήματα του διότι το κράτος είναι ανίκανο να βρει εκείνους που αποκρύπτουν τα εισοδήματα τους. 
Τρίτο, ο φόρος πρέπει να είναι ανάλογος με τα εισοδήματα σου. 
Δεν μπορεί να πληρώνει εξοντωτικούς φόρους ένας επαγγελματίας, όπως φόρος επιτηδεύματος η κοινωνικής αλληλεγγύης έστω κι αν δεν έχει εισόδημα για να διατηρούνται οι υψηλοί μισθοί στις ΔΕΚΟ και να συνεχίσουν να συνταξιοδοτούνται οι 50αρηδες του πελατειακού κράτους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. 
Οι φόροι που επέβαλαν οι κυβερνήσεις μετά το 2010 δεν είναι μόνο εξοντωτικοί. 
Είναι κυρίως ΑΔΙΚΟΙ κι ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΟΙ. 
Γι αυτό κι η ψευτοφιλελέυθερη κυβέρνηση των Σαμαρά - Βενιζέλου έχει αποτύχει οικτρά. Και θα καταρρεύσει με πάταγο. 
Είναι δυστυχώς ιλαροτραγικό για την Ελλάδα μας οτι οι εναλλακτικές λύσεις είναι οι λαϊκιστές μαθητευόμενοι μάγοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι ψεκασμένοι του Καμμένου κι οι ναζί της Χρυσής Αυγής. 

Γι αυτό και πολύ φοβάμαι ότι βρισκόμαστε στην απαρχή της τρομερής δοκιμασίας μας ως χώρα κι όχι στο τέλος της



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...


Γιάννης Λοβέρδος:
Το φτηνιάρικο, κακοπαιγμενο, γελοίο σόου που έστησαν βολεμένοι ψευτοεπαναστατες χτες έξω απο το ραδιομεγαρο της ΕΡΤ δεν μπορεί παρα να απώθησε και πολιτικα κι αισθητικά όποιον έλληνα συνεχίζει να διατηρεί τη λογική του σε αυτή τη χώρα της παρανοιας και της σαχλαμαρας.
Όμως αυτή την στιγμή η διαπίστωση αυτή μικρή σημασία για τις εξελίξεις έχει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές νομοτελειακά. Η κυβέρνηση Σαμαρα απέτυχε να δώσει όραμα, προοπτική κι ελπίδα στους πολίτες. Η κυβερνηςη απέτυχε να αποκαταστήσει το αίσθημα δικαίου και να πείσει οτι έχει σχέδιο εξόδου απο την κριςη. Κι η απελπισία που καταλαμβάνει μοιραία τους περισσότερους εξ ημων θα μας κανει να ψηφίσουμε απο φόβο, οργή, απόγνωση οτιδήποτε.
Ακομα και ΣΥΡΙΖΑ ακομα και Χρυσή Αυγή.
Οποίος δεν το βλέπει λυπάμαι αλλα δεν μπορεί να νιώσει την κοινωνική πραγματικότητα. Κι άρα δεν μπορεί να την αλλάξει. Γι αυτό κι ειναι καταδικασμένος.