Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Δεν τα πάει καλά με την ιστορία ο Γιώργος Παπανδρέου

den-ta-paei-kala-me-thn-istoria-o-giwrgos-papandreoy
Οι πράξεις του Γιώργου Παπανδρέου φαίνεται πως είναι σαν το... φαινόμενο του ντόμινο! Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το γεγονός ότι μία απλή δεντροφύτευση στο πάρκο  Γκεζί της Κωνσταντινούπολης προκάλεσε ηχηρό σούσουρο και αντιδράσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Τουρκία.
Και εάν στη χώρα μας ασχοληθήκαμε με το ότι ο πρώην πρωθυπουργός φύτεψε το δεντράκι με τη... γλάστρα, τούρκοι σχολιαστές όπως ο Κεμάλ Τζενκίζ φαίνεται πως ασχολήθηκαν με τις προεκτάσεις της κίνησης του...
πρώην πρωθυπουργού, το συμβολισμό της, και κυρίως την ιστορική απρέπεια που φαίνεται πως διέπραξε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Λίγες ημέρες πριν τη συμμετοχή του κ. Παπανδρέου στην εκδήλωση του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος  (CHP) στην Κωνσταντινούπολη, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CHP δήλωνε με αφορμή την επέτειο του θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ ότι «εάν δεν υπήρχε ο Ατατούρκ θα λεγόμασταν Γιώργος ή Δημήτρης».
Αυτό ακριβώς το γεγονός στηλίτευσε σε άρθρο του στην εφημερίδα Today's Zaman, ο  τέως πρόεδρος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και γνωστός νομικός  Ορχάν Κεμάλ Τζενκίζ, ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά:
«Την ώρα που ο κ. Ιντζέ εκφωνούσε αυτές τις κουβέντες, ο Γιώργος Παπανδρέου, πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ταξίδευε στην Κωνσταντινούπολη για την συνάντηση που οργάνωσε το CHP. Παρόλο που δεν είναι όλα τα μέλη του CHP ίδια, ο Ιντζέ αντιπροσωπεύει μια μεγάλη πτέρυγα του κόμματος».
Και συνεχίζει ο γνωστός τούρκος νομικός:
«Ενώ κανείς δεν άλλαξε το όνομά του σε Γιώργο ή Δημήτρη, αρκετοί Γιώργηδες και Δημήτρηδες αναγκάστηκαν να αλλάξουν τα ονόματά τους σε τουρκικά και να χάσουν την ταυτότητά τους. Οι ελληνικής καταγωγής πολίτες υπέφεραν πολλά σ' αυτή τη χώρα, εξαιτίας του ρατσισμού, ο οποίος υποδαυλίζονταν από τις πολιτικές του κράτους. Υπήρξαν θύματα πογκρόμ, φορολογικών διακρίσεων κλπ. Οι περισσότερες από αυτές τις πολιτικές διακρίσεις έγιναν όταν το CHP ήταν στην εξουσία ή από στελέχη με την ίδια νοοτροπία».
Ιστορικό φάουλ ή γκάφα; Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ίσως θα έπρεπε να σκεφτεί περισσότερο προτού προχωρήσει σε αυτή την – όχι και τόσο αθώα- δενδροφύτευση...
ΠΑΝ.ΒΕΛ.


newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: