Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ο Βενιζέλος «άδειασε» τον Παπανδρέου για το ΔΝΤ.

Τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου «άδειασε» εμμέσως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και διάδοχός του στην ηγεσία του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τον ρόλο του ΔΝΤ 

στα μέλη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών της Βουλής.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ...
«το ΔΝΤ, με την συμμετοχή του οποίου σχηματίστηκε η τρόικα, δεν εγκαταστάθηκε στην καρδιά της Ευρώπης γιατί το ήθελε η ίδια η Ευρώπη αλλά κυρίως γιατί η Γερμανία ήθελε να εκδηλώσει την απαρέσκεια της στο ρόλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Υπενθυμίζεται, όμως ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει την παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009, ούτε δύο μήνες αφότου ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Δημοσίως απέρριπτε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όμως, ο τέως επικεφαλής του Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν δήλωσε το αντίθετο σε ντοκιμαντέρ του γαλλικού καναλιού Canal+ τον Φεβρουάριο του 2011.

Λίγους μήνες πριν, τον Απρίλιο του 2010 ο κ. Παπανδρέου δήλωνε σε συνέντευξή του: «Δώσαμε τη μάχη για να υπάρξει ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης και την κερδίσαμε. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με προσδιορισμένους πλέον τους όρους, το όπλο στο τραπέζι είναι γεμάτο και οι κερδοσκόποι το γνωρίζουν».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, ο οποίος μετείχε στη συνεδρίαση ζήτησε διευκρινίσεις από τον κ. Βενιζέλο για το ΔΝΤ, όμως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν θέλησε να επεκταθεί.

B.B.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: