Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ποια ονόματα πληκτρολόγησε ο Παπακωνσταντίνου στο PC του;

Τις λέξεις κλειδιά «Παπακωνσταντίνου», «Παπανδρέου» και «Κοζάνη» 

φαίνεται πως πληκτρολόγησε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου τα μεσάνυχτα της 30ης.9.2010, λίγες ώρες μετά την παραλαβή της λίστας Λαγκάρντ, επιχειρώντας να εντοπίσει άμεσα τραπεζικούς λογαριασμούς που θα τον έφερναν σε δύσκολη θέση.
Όπως προκύπτει από την ενδελεχή μελέτη της πραγματογνωμοσύνης αλλά και από τις εξηγήσεις που έδωσαν στην προανακριτική επιτροπή οι άνδρες της...
Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ που την πραγματοποίησαν, ο κ. Παπακωνσταντίνου έσπευσε να διαπιστώσει εάν η λίστα περιλαμβάνει «τους δικούς του ανθρώπους».

Πιο αναλυτικά, οι ερευνητές απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του κ. Παναγιώτη Ρήγα (ΠΑΣΟΚ) εξήγησαν ότι υπάρχει τρόπος ώστε ακόμα και σε αρχείο με την μορφή που είχε η λίστα Λαγκάρντ (σ.σ. δεν είναι ονομαστικός κατάλογος αλλά αρχεία που φέρουν κωδικούς τα οποία πρέπει κάποιος να ανοίξει για να δει το περιεχόμενό τους) να κάνει κανείς αναζήτηση με λέξεις «κλειδιά».

Μελετώντας λοιπόν σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα", ένα προς ένα τα 47 αρχεία που άνοιξε ο πρώην υπουργός διαπιστώνεται ότι οι λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν για την αναζήτηση είναι:

- «George Papandreou». Συγκεκριμένα ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να πληκτρολόγησε αυτό το όνομα γι αυτό και στα αρχεία που άνοιξε εντοπίζονται φυσικά πρόσωπα που φέρουν το συγκεκριμένο επώνυμο αλλά και άσχετοι καταθέτες που απλά δήλωσαν ως διεύθυνση «οδό Παπανδρέου»!

- «Papakonstantinou» πέραν της διαγραφής των 3 συγγενών του για την οποία όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι έγινε την περίοδο που την λίστα είχε στα χέρια του ο πρώην υπουργός εντοπίζονται και άλλα πρόσωπα που προφανώς τυγχάνει να φέρουν το ίδιο επώνυμο

- «Kozani». Μεταξύ των 47 λογαριασμών που «μελέτησε» ο κ. Παπακωνσταντίνου εμφανίζονται ορισμένοι που ως τόπος κατοικίας των δικαιούχων τους είναι η γενέτειρα και αρχική εκλογική περιφέρεια του πρώην υπουργού.

Επιπροσθέτως, ο κ. Παπακωνσταντίνου φαίνεται πως έσπευσε να αναζητήσει την ύπαρξη στην λίστα γνωστών επιχειρηματιών και πολιτικών του αντιπάλων.

Πέραν αυτών τα μέλη της επιτροπής, μετά και τις εξηγήσεις που έδωσαν οι ερευνητές της ΔΕΕ, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «ο κ. Παπακωνσταντίνου με το που παρέλαβε το CD το αντέγραψε άμεσα σε USB. Πιθανότατα τότε έγινε και η αλλοίωση».
apospasma

Δεν υπάρχουν σχόλια: