Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Η λύση είστε ΕΣΕΙΣ!


Πόσες φορές έχει τύχει, κατά την αναζήτησή σας για εργασία, να αποδώσετε σε ατυχία το ότι κάποιος άλλος πρόλαβε την πολυπόθητη θέση που είχατε ανακαλύψει ή το ότι δεν μάθατε εγκαίρως ένα συγκεκριμένο και πολύ ενδιαφέρον πόστο. 
Σίγουρα υπάρχουν αμέτρητοι παράγοντες για τους λόγους που μπορεί να μη βρίσκεστε στην εξέχουσα θέση που αναζητάτε, αλλά ας εξετάσουμε πιο προσεκτικά αν τελικά ο παράγοντας τύχη είναι όντως «θολός» και αν μπορείτε να τον μετριάσετε...
Αρχικά, όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο άρθρο, η αναζήτηση εργασίας είναι και χρειάζεται να τη διαχειρίζεστε ως πλήρη απασχόληση. Αυτό σημαίνει ότι αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να βρείτε εργασία ή να βρείτε ακριβώς αυτό που θέλετε,  θα χρειαστεί κόπο και χρόνο. Έχετε κατά νου ότι όσο πιο επιλεκτικοί είστε στις ευκαιρίες ή προτάσεις που σας δίνονται, τόσα περισσότερα εμπόδια μπορεί να προκύψουν στο δρόμο σας. Η έρευνα αγγελιών και η σύνταξη ενός βιογραφικού είναι μόνο τα πρώτα από τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσετε.



Η πρόσληψη σαν έννοια και διαδικασία έχει πλέον ξεφύγει από τις διαστάσεις που όλοι ως σήμερα γνωρίζαμε, κάνοντας τη ζωή δύσκολη σε όσους αναζητούν εργασία, λόγω απαιτητικών εργοδοτών, καθώς και χρονικής καθυστέρησης και σπανιότητας των θέσεων. Υπάρχει όμως και ένα επιπλέον «μυστικό παρασκήνιο» που μόνο μυστικό πλέον δεν είναι και προκαλεί τα μεγαλύτερα εμπόδια στην αναζήτηση και στην εύρεση. Ανταγωνισμός! Κι αυτό, χρειάζεται να το αντιμετωπίσετε σε προτεραιότητα! Ο όγκος των βιογραφικών που λαμβάνουν καθημερινά οι εταιρείες για μια εύκολη ή δύσκολη προς κάλυψη θέση, είναι που «βγάζει εκτός παιχνιδιού» τους περισσότερους υποψηφίους.

Αφήστε κατά μέρος, προς το παρόν, τις υπόλοιπες παραμέτρους και ας επικεντρωθούμε λίγο στον ανταγωνισμό. Υπάρχει μαγικό κλειδί ή μυστική φράση που θα μας οπλίσει να νικήσουμε το «άγνωστο πλήθος»; Ναι – και ξέρετε ήδη όλες τις επιμέρους λέξεις!

Θάρρος – Τόλμη – Επιμονή – Υπομονή – Δραστηριότητα και πάνω απ' όλα... Αισιοδοξία


Ασφαλώς και μπορούν όλα τα παραπάνω κίνητρα, γιατί περί κινήτρων πρόκειται, να πάρουν «σάρκα και οστά» σε δραστηριότητες, με στόχο την εύρεση εργασίας. Είναι μόνο μια απόφαση από μέρους σας να κάνετε όλα τα παραπάνω πράξη. Σκεφτείτε το απλά... Αν χρειαζόταν να ξεχωρίσετε από το πλήθος, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα σκαρφιζόσασταν;

Διαφορετικότητα - Ιδιαιτερότητα


Σε ιδιαίτερες συνθήκες, οι ιδιαίτεροι επιβιώνουν. Και είμαστε όλοι ιδιαίτεροι αν το θελήσουμε! Τι εννοούμε ιδιαιτερότητα; Όλοι έχετε το ίδιο «όπλο» κι όμως αυτό, τόσο μέσα σας όσο και στην πράξη, είναι τελικά τόσο διαφορετικό. Είμαστε όλοι ξεχωριστοί, με ιδιαίτερες δεξιότητες και ικανότητες – αυτό μπορείτε να το  αξιοποιήσετε. Βρείτε αυτό που σας κάνει ξεχωριστό μέσα στην αγορά, είτε είναι η εμπειρία, οι γνώσεις και κυρίως το ταλέντο σας και βρείτε τρόπους να το προβάλετε κατάλληλα. Αν αποδείξετε ότι είστε διαφορετικοί από το υπόλοιπο κοινό και κατέχετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε σύγκριση με άλλους, είναι σίγουρα ένα καλό βήμα προς την εύρεση εργασίας. Και η διαφορετικότητα του καθενός, δεν έχει να κάνει με πτυχία ή προϋπηρεσία μόνο. Περισσότερο αφορά στο ταλέντο που διαθέτετε, σε αυτό που μπορείτε εσείς να κάνετε καλύτερα από άλλους, που ειδικεύεστε ή απλά έχετε κλίση σε αυτό.

Σαν πρώτο βήμα σκεφτείτε τα παραπάνω και μέσω έντονης δραστηριότητας, μπορείτε να επιτύχετε ή να αυξήσετε την ανταπόκριση στις προσπάθείες σας προς εύρεση εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, θα αναλύσουμε πώς:


Μπορείτε να αξιοποιήσετε ειδήσεις και νέα της οικονομίας και της αγοράς, που διαβάζετε σε ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, ώστε να "χτυπάτε τις κατάλληλες πόρτες"!

Μπορείτε να αξιοποιήσετε πληροφορίες και στατιστικά που σας παρέχουν τα μέσα επαγγελματικής και κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να "τρυπώσετε σε χαραμάδες για λίγους"!

Μπορείτε να αξιοποιήσετε ταλέντα και δυναμική που έχετε αγνοήσει, με φρέσκους τρόπους και να φέρετε "αυτούς (εργοδότες/πελάτες) σε εσάς"! 


Μείνετε συντονισμένοι για να δείτε πώς η θεωρία γίνεται δράση και η δράση, επιτυχία!
PrimEconomy

Δεν υπάρχουν σχόλια: