Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Δεν πέρασε η "μαγκιά" (αποχώρηση) του Κατάρ και το κατάλαβε...


Το Κατάρ λοιπόν  έναν μήνα μετά την αποχώρησή του... επέστρεψε για το Ελληνικό !!!

Από κεί που ήταν "τσατισμένοι" που δεν έσπευσε η κυβέρνηση Σαμαρά να υπογράψει αυτά που συζητούσαν οι Καταριανοί με τον Γ.Α.Π (υποσχέθηκε κάτι ;;;)  και μάλιστα ΧΩΡΙΣ διαγωνισμό, από κεί που πέταγαν "μαύρη πέτρα" πίσω τους , έσπευσαν να γυρίσουν ΠΙΣΩ για να συμμετάσχουν για το…Ελληνικό.
Διαβάζω ότι:

Δεν πρόλαβε να αποχωρήσει ο Φρανσουά Ολάντ από την Αθήνα και έφθασε ένα καλό νέο για τον κ. Αντ. Σαμαρά. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση αναζητά επενδυτές, φαίνεται ότι ο Γάλλος Πρόεδρος έκανε καλό…«ποδαρικό» στον Πρωθυπουργό που πληροφορήθηκε με μεγάλη ανακούφιση αργά χθες το βράδυ, ότι το Κατάρ επιστρέφει για το…Ελληνικό.

Σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές, το κρατίδιο του Κατάρ εκδήλωσε και πάλι ενδιαφέρον να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για την έκταση του Ελληνικού, ένα περίπου μήνα μετά την αποχώρησή του, που αποτέλεσε ένα αρνητικό σημάδι.
Η επιστροφή του Κατάρ δεν είναι μόνο στα λόγια, καθώς υπεγράφησαν - όπως μεταδίδεται από την κυβέρνηση, και οι απαραίτητες ρήτρες εμπιστευτικότητας, που προβλέπει η διαδικασία.

Το Εμιράτο και συγκεκριμένα το κρατικό Fund του Κατάρ Qatari Diar είχε αποχωρήσει από τη διαγωνιστική διαδικασία, προκαλώντας εκνευρισμό τότε στην κυβέρνηση, καθώς λίγες μέρες πριν επισκεφθεί τον Εμίρη ο Πρωθυπουργός, έβλεπε μια αρνητική εξέλιξη, ενώ είχε προηγηθεί και η απόσυρση του αμερικανού μεγιστάνα των ακινήτων, Ντόναλντ Τραμπ.
Τότε την απαραίτητη συμφωνία εμπιστευτικότητας υπέγραψαν τελικά τρεις εταιρείες, οι Elbit Cochin Ltd, London & Regional Properties και Lamda Development, και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ανακοίνωσε ότι η υποβολή των τεχνικών προσφορών αναμένεται τον προσεχή Ιούλιο.
Πολλά όμως φαίνεται ότι άλλαξαν, μετά από την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Κατάρ, αλλά και τις συνεχείς επισκέψεις υπουργών της κυβέρνησης, για να βελτιωθεί το κλίμα.
Το Κατάρ είχε εξ αρχής εκφράσει την προτίμησή του για απευθείας διακρατικές συμφωνίες, χωρίς διαγωνισμό και πλέον αναμένεται με ενδιαφέρον πως θα εξελιχθεί η «μάχη προσφορών» για το διαγωνισμό σχετικά με την αξιοποίηση του Ελληνικού μεταξύ των τεσσάρων παικτών: του Κατάρ, του ομίλου Λάτση με την Lamda Development, την ισραηλινή Elbit Cochin και την βρετανική London & Regional Properties.
Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: