Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ανεργία, ΕΣΠΑ και επίσκεψη Ολάντ στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών


Ανεργία, ΕΣΠΑ και επίσκεψη Ολάντ στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών

Μια ακόμα συνάντηση θα έχουν στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συζητήσει με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα της χώρας, με κύρια αυτά της ενίσχυσης των άνεργων πολιτών και της ταχύτερης απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, μετά και την τοποθέτηση αρμόδιου υφυπουργού Κυριάκου Βιρβιδάκη στο... υπουργείο Ανάπτυξης.Στην ατζέντα της συνάντησης θα βρεθούν και θέματα συντονισμού του κυβερνητικού έργου και εξομάλυνσης των όποιων δυσλειτουργιών εμφανίζονται, αλλά και η επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στη χώρα μας την Τρίτη.


Παράλληλα, οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι θα αναφ
ερθούν και στις προαπαιτούμενες δράσεις που ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί, με στόχο να ολοκληρωθούν τα «κενά» σε δύο βασικά ζητήματα: την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων και την υλοποίηση της δέσμευσης για το νέο φορολογικό σύστημα.
Τι προτείνουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ
Για το πρώτο εκ των δύο αυτών θεμάτων, το ΠΑΣΟΚ ζητά να μην προβεί η κυβέρνηση σε απολύσεις, αλλά να μπουν σε πρώτη προτεραιότητα οι μετακινήσεις υπαλλήλων προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε άλλες θέσεις του δημόσιου τομέα.
Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ, θέτει ως προτεραιότητα το θέμα των κοινωνικών ζητημάτων με πρώτο αυτό της ανεργίας και προτείνει να αξιολογηθεί το πρόγραμμα της κινητικότητας στο τέλος του έτους, εκφράζοντας και αυτή αντίθετη γνώμη για πιθανές απολύσεις. Τέλος, ζητά να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις που έχει αναλάβει το ΤΑΙΠΕΔ.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι πολιτικοί αρχηγοί ίσως έχουν μια πρώτη συζήτηση για το θέμα του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, που όμως αναμένεται να συμβεί μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στο τέλος του μήνα.
Τι λέει ο Αντώνης Σαμαράς
Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, ξεκαθάρισε μέσω νέας συνέντευξής του πως δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην αρχική συμφωνία για κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας και τόνισε πως οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί έχουν απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης που κουβαλάνε.
«Και ότι δεν παράγουμε μόνο τρέχουσα διαχείριση, αλλά αλλάζουμε το πολιτικό σκηνικό, τον τρόπο που λειτουργεί το πολιτικό σύστημα,τον τρόπο που βλέπουν τα κόμματα οι πολίτες. Και αυτό μας ενώνει ακόμη κι όταν συμβαίνει να υπάρχουν επιμέρους διαφωνίες» συμπλήρωσε ο Αντώνης Σαμαράς.


iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: