Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Θέμα συνεργασίας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει ο Στυλιανίδης!


Νέα δεδομένα στον δημόσιο διάλογο

Ενδεικτική των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων που μπορεί να ζήσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, είναι η απάντηση που δίνει ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε συνέντευξη του στο περιοδικό "Crash" που κυκλοφορεί σήμερα. 
Στην ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για να απομονωθούν τα ακραία στοιχεία, ο Στυλιανίδης βάζει νέα δεδομένα στον δημόσιο διάλογο:
"O λαός μας πάντοτε καθοδηγούνταν και εμπνεόταν από τις αρχές και της αξίες της δημοκρατίας, της μετριοπάθειας, της αλληλεγγύης, της φιλοξενίας και της αγάπης. Αυτός ο λαός πρέπει να εμπνευστεί από άλλου είδους πρότυπα. Εάν τα νέα μοντέλα της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς μπορούν να περιγράψουν ρεαλιστικά και να οριοθετήσουν αυτό το πρότυπο , πιστεύω ότι...
θα μπορέσουν να συνεργαστούν κιόλας αν χρειαστεί. Πιστεύω ότι πρέπει να συνεργαστούν όταν κληθούν από την ιστορία να απομονώσουν ακροαριστερά και ακροδεξιά στοιχεία. Αν χρειαστεί, αν το εθνικό συμφέρον το απαιτήσει για να απομονωθούν οι εξτρεμιστικές και ακραίες συμπεριφορές της άκρας αριστράς και άκρας δεξιάς πρέπει να είναι έτοιμη να συνεργαστεί η μετριοπαθής κεντροδεξιά και την μετριοπαθή κεντροαριστερά, όποιο σχήμα και όποιο χρώμα αν έχει αυτή".
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: