Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Συνήγορος υπεράσπισης βιαστή 4 γυναικών η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επί επτά χρόνια ..Λογικότατο!


Επτά χρόνια κρατά ο δικαστικός εφιάλτης τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών 

που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον ίδιο δράστη ενώ βρίσκονταν για διακοπές στην Ελλάδα. 
Οι δίκες τους αναβάλλονται συνεχώς, κυρίως μετά από αιτήματα που προβάλλει η συνήγορος υπεράσπισης του δράστη, Ζωή Κωνσταντοπούλου.  
Σύμφωνα με την...
εφημερίδα «Τα Νέα», οι τέσσερις τουρίστριες έπεσαν θύματα βιασμού το καλοκαίρι του 2005 στην Ελλάδα. Και στις τέσσερις περιπτώσεις ο δράστης ήταν το ίδιο πρόσωπο.
Η επτάχρονη ταλαιπωρία των γυναικών στα ελληνικά δικαστήρια δεν είναι μόνο αποτέλεσμα των συνήθων αναβολών που παίρνουν οι δίκες τους λόγω αποχών των δικηγόρων ή των δικαστών ή ακόμη και των εκλογών. Οπως αναφέρουν «Τα Νέα» η καθυστέρηση της εκδίκασης των υποθέσεων οφείλεται κυρίως στα αλλεπάλληλα δικονομικά εμπόδια που ορθώνει η συνήγορος υπεράσπισης - και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Από το 2006 έως σήμερα στις δίκες για τους βιασμούς των τριών γυναικών από την Αυστραλία και της μιας από τη Βόρεια Ευρώπη έχουν λάβει χώρα δύο αναβολές λόγω απουσίας θυμάτων και μαρτύρων, τρεις λόγω αποχής και απεργίας δικηγόρων και δικαστικών και έξι αναβολές από την πλευρά της συνηγόρου και του κατηγορουμένου.

Επίσης, η εκδίκαση της έφεσης για τον βιασμό της Βορειοευρωπαίας, που διήρκεσε δέκα μήνες, διεκόπη πάνω από έξι φορές επειδή η κυρία Κωνσταντοπούλου έπρεπε να παρουσιαστεί σε άλλες δίκες, δύο φορές λόγω αιτήσεων εξαίρεσης και μία επειδή ασθένησε.

Παράλληλα, μέσα στο διάστημα αυτό η κυρία Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα πάντα με «Τα Νέα», υπέβαλε επιπλέον ενστάσεις πλαστότητας πρακτικών, μη νόμιμης σύνθεσης του δικαστηρίου και ακυρότητας διαδικασίας, αιτήματα φωνοληψίας για τα πρακτικά αλλά και ιατρικών εξετάσεων.

Επίσης, κατέθεσε έξι προσφυγές επειδή δεν της δόθηκε ή της αφαιρέθηκε ο λόγος, τα οποία, όμως, όλα απορρίφθηκαν.

Η τακτική των αναβολών και ενστάσεων για τυπικούς λόγους που έχει ακολουθήσει επί επτά χρόνια η κ. Κωνσταντοπούλου προκαλεί αντιδράσεις ακόμα και από το ίδιο της το κόμμα. 

Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο της Σίσσυς Βωβού, μέλους του Δικτύου Γυναικών και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που δημοσιεύει επίσης η εφημερίδα «Τα Νέα»: «Αναρωτιόμαστε αν υπάρχει κώδικας δεοντολογίας για τους δικηγόρους και αν εφαρμόζεται». 
Δεξί Εξτρέμ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που συμβαίνει είναι ΤΡΟΜΕΡΟ δεν υπάρχει κανάλι, ειδικά και όλα τα ΜΙΝΤΙΑ, που να μην τα βάζει με το ΣΥΡΙΖΑ, παρακολουθούν το κάθε τι... προσωπικά μ' εκανε να προβληματιστώ, γιατί ένα βρωμοσύστημα ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, διεφθαρμένο τα βάζει μ΄ ένα αντιπολιτευτικό ΚΟΜΜΑ, που δεν είχε κρατική εξουσία... οι λόγοι τελικά ΑΠΟΚΑΛΥΦΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΤ... αν σπάσει ο διάβολος το πόδι του και ΡΑΓΙΣΕΙ η ΟΜΕΡΤΑ, τότε ίσως ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ και φυσικά το επικοινωνιακό κεμπελίστικο κομμάτι με τους ΜΙΝΤΙΑΡΧΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ της αρπαχτής...

Stathis είπε...

Τι ωραία και βολική θεωρία συνωμοσίας.
Κάπως έτσι αντιμετωπίστηκε από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η κριτική που ασκήθηκε από εφημερίδες και κανάλια στη Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Το κόμμα μάλιστα ισχυρίζεται ότι η βουλευτής δέχεται επιθέσεις επειδή «κέντρα, συγκροτήματα και τηλεοπτικοί σταθμοί» θέλουν να συγκαλύψουν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Σε σχέση με το δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ», η ανακοίνωση του Συριζα έχει τρία κενά.
Πρώτον: αν το έψαχναν όσοι την έγραψαν, θα διαπίστωναν ότι ο ίδιος δημοσιογράφος που υπέγραφε το προχθεσινό ρεπορτάζ, έχει ερευνήσει εξονυχιστικά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ - το έκανε χωρίς τυμπανοκρουσίες επειδή έτσι είναι η δουλειά.
Δεύτερον: οξεία και επί της ουσίας είναι η φεμινιστική κριτική της κυρίας Σίσσυς Βωβού (από το Δίκτυο Γυναικών του ΣΥΡΙΖΑ), που κάνει λόγο για κακούργημα το οποίο κινδυνεύει να μείνει ατιμώρητο - τι είδους «κέντρο» είναι η κυρία Βωβού, δίπλα τους;
Τρίτον: με τη στάση της, η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει απολέσει το ηθικό δικαίωμα να μιλά για ενδεχόμενες σεξιστικές επιθέσεις εναντίον της, όταν με τους χειρισμούς της επιδιώκει την παραγραφή ενός αδικήματος κατά της γυναικείας φύσης.
Ο δικολαβίστικος τακτικισμός της κυρίας Κωνσταντοπούλου υποκρύπτει έναν σκοτεινό κυνισμό, τον οποίο αναδεικνύει το δημοσίευμα παραθέτοντας τα στοιχεία.
Κανείς δεν είναι τέλειος, βέβαια, αλλά η συγκεκριμένη κυρία ας βγάλει το φωτοστέφανο της αγίας ιερομάρτυρος.