Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Έφοδος του ΣΔΟΕ στο υπουργείο Οικονομικών - Κατέσχεσαν υπολογιστές

ΣΗΜΕΡΑ  ΠΕΜΠΤΗ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  Η  ΚΑΤΑΘΕΣΗ  ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ  ΣΤΗΝ  ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ  

Έφοδο στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησε το πρωί ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, ο οποίος κατέσχεσε υπολογιστές!

Συγκεκριμένα, το πρωί ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος επεξεργάστηκε το CD, πήγε στο υπουργείο Οικονομικών παρουσία του Οικονομικού Εισαγγελέα, υπέδειξε, σύμφωνα με πληροφορίες, τους υπολογιστές, που έγινε η επεξεργασία οι οποίοι και κατασχέθηκαν....
Αυτό έγινε κατόπιν εντολής του κ. Πεπόνη έπειτα από τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ μετά τις συνεχείς καταθέσεις των μαρτύρων στην Προανακριτική Επιτροπή.

Στην προανακριτική κατέθεσε ο Στέλιος Στασινόπουλος ειδικός σύμβουλος του ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στασινόπουλος ρωτήθηκε για τον λογαριασμό των 500 εκατ. ευρώ και φέρεται να «έδειξε» και πάλι την Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Την ίδια ώρα, εκ νέου κατέθεσε και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, o οποίος ανέφερε ότι «δεν θυμάται αν είναι ίδιο το αρχείο» αλλά «μάλλον είναι». Η κατάθεση του κ. Αγγελόπουλου διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Πέμπτη.


Σημείο-κλειδί ο επαναπατρισμός των κεφαλαίων των συγγενών

Σύμφωνα με πληροφορίες, χρήζει έρευνας το χρονικό σημείο στο οποίο έγινε ο επαναπατρισμός των κεφαλαίων των συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου αφού οι ίδιοι δεν το έχουν γνωστοποιήσει. Διάταξη επί υπουργίας Αλογοσκούφη έδινε κίνητρα για τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων, στα οποία έδωσε παράταση ο διάδοχός του, κ. Παπακωνσταντίνου.

Αν ο επαναπατρισμός έγινε επί υπουργίας Παπακωνσταντίνου τότε ίσως θα μπορούσε να τεκμηριωθεί όφελος των συγγενών του, κάτι που σημαίνει ότι ο πρώην υπουργός θα μπορούσε να διωχθεί για κακούργημα. Ειδάλλως για πλημμέλημα.

Οι ανατροπές στην υπόθεση

Ραγδαίες εξελίξεις προέκυψαν από την μαρτυρία του κ. Αγγελόπουλου χθες το βράδυ, σύμφωνα με τον οποίο το CD που έστειλαν οι Γάλλοι το 2010, με αυτό που έστειλαν πρόσφατα είναι διαφορετικό, ως προς την μορφή του, παρά το γεγονός πως οι γαλλικές αρχές είχαν ξεκαθαρίσει ότι «στέλνουμε ότι στείλαμε και το 2010».

Η εξέλιξη αυτή είχε ως συνέπεια να ζητηθεί από ορισμένα μέλη της Επιτροπής να γίνει προβολή του αρχείου που υπάρχει στη Βουλή προκειμένου ο μάρτυρας να απαντήσει ευθέως εάν αυτό που βλέπει είναι ίδιο με ότι είχε δει πριν από περίπου 2,5 χρόνια.

Ωστόσο, όταν ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στους υπαλλήλους της Βουλής να του φέρουν το υλικό, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρακτικό πρόβλημα, καθώς το εν λόγω CD φυλάσσεται σε ειδικό χρηματοκιβώτιο της Βουλής και κανείς δεν γνώριζε που είναι τα κλειδιά. Τελικά τα κλειδιά βρέθηκαν και όπως προκύπτει το cd που ανοίχτηκε σήμερα, και έφερε ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ, Θεόδωρος Φλωράτος, προκύπτει ότι περιλαμβάνει 1 φάκελο, 1 υποφάκελο, 1 αρχείο excel, 1 αρχείο word και 2 PDF. Αντιθέτως στην κατάθεσή του χθες το βράδυ ο κ. Αγγελόπουλος ισχυρίστηκε ότι το cd που είδε περιελάμβανε ένα μόνον αρχείο.

Aξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Μαρκογιαννάκης έφερε στην αίθουσα και δύο αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών οι οποίοι θα παραστούν κατά το άνοιγμα του CD στη συνεδρίαση.

Νωρίτερα η συνεδρίαση διεκόπη καθώς οι βουλευτές μετέβησαν στην ολομέλεια της βουλής προκειμένου να λάβουν μέρος στην ονομαστική ψηφοφορία σχετικά με την άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών Ηλία Κασιδιάρη, Φωτεινής Πιπιλή και Μιχάλη Ταμήλου.

Το πρωί πρώτος μάρτυς που κατέθεσε ήταν ο Νικόλαος Χρηστίδης, υπέυθυνος πρωτοκόλου του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος ανέφερε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου πήρε μαζί του το προσωπικό, εμπιστευτικό του αρχείο.

Χ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: