Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Το άνοιγμα του νοικοκύρη Τσίπρα προς τον… «κουτσό»!

«Έχω αφουγκραστεί την απογοήτευση του λαού πριν τη δημοσκόπηση», 
δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Real fm (11/1/13) για τη δημοσκόπηση της Public Issue. 
Είναι σίγουρο ότι τα επιτελεία των κομμάτων διενεργούν σφυγμομετρήσεις τις οποίες αξιολογούν και δεν περιμένουν από τα ΜΜΕ να προβάλουν τα ευρήματα των «δικών» τους μετρήσεων για να ενημερωθούν...
Η επιτυχής προσπάθεια της Κουμουνδούρου για συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας, είναι ένα πολύ πιο σημαντικό «εύρημα» από αυτά των δημοσκοπήσεων.
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι προέκυψε ως αποτέλεσμα προβληματισμού της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ορθότητα της ως τώρα αντιπολιτευτικής του πρακτικής.
 Ο «κουτσός», όπως αποκάλεσε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο βουλευτής Γιάννης Σταθάς, είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να ακούσει για σκίσιμο του κουρελόχαρτου του μνημονίου, όπως κόμπαζε ο Τσίπρας, ούτε για μονομερή διαγραφή του χρέους και λοιπές σαχλαμάρες από τον ηγέτη του ΣΥΝ.  

Οι συναντήσεις του γερμανού υπουργού με Έλληνες πολιτικούς θα γίνουν αυστηρά μέσα στα πλαίσια των δεσμεύσεων που ανέλαβε η χώρα και όποιες προτάσεις συζητηθούν, οριοθετούνται από τον άξονα των όρων που τέθηκαν από τα κράτη της Ε.Ε. ώστε να διασωθεί η Ελλάδα. 
Σε αντιδιαστολή με τις ξεσαλωμένες συμπεριφορές πληθώρας βουλευτών - στελεχών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ξεκάθαρο ότι ο αρχηγός του επιχειρεί άνοιγμα προς την απεχθή, μέχρι πρότινος, γερμανική κυβέρνηση. 
Όλα τα παραμύθια, οι καταγγελίες και οι προεκλογικές υποσχέσεις, μέσα σε 7 μήνες φαίνεται να έρχονται πολύ γρήγορα σε σκληρή σύγκρουση με την πραγματικότητα, η οποία αργά η γρήγορα θα τσάκιζε ούτως η άλλως τα ουτοπικά αριστερίστικα φούμαρα και τους τσαμπουκάδες.
Αυτό που μένει να απαντηθεί είναι το πότε και πώς αποφασίστηκε η «στροφή» του ΣΥΡΙΖΑ, μια και το «γιατί», είναι εμφανές ότι προέκυψε από την εμφανή στασιμότητα και πλέον, υποχώρηση, των ποσοστών του. 
Επίσης, με ενδιαφέρον αναμένεται το κατά πόσο και με ποιο τρόπο θα επηρεάσει τις σκληρές νέο-κομμουνιστικές τάσεις μέσα στο κόμμα και σε ποιο βαθμό θα υπάρξουν αναταράξεις στις σχέσεις των ακραίων συνιστωσών, με τους επεξεργαστές της σύγκλισης ηγεσίας-γερμανικής κυβέρνησης. 
Θα είχε ενδιαφέρον να εξηγήσουν φέρ’ ειπείν στον -κατά δήλωσή του- αναρχικό βουλευτή Β. Διαμαντόπουλο, πως τα χρήματα που λάμβανε ως υπάλληλος της Deutsche Telekom-OTE, δημιουργούν επαναστατικό ασυμβίβαστο.
Ή, ότι η επανεθνικοποίηση του ΟΛΠ που υποσχέθηκεχθες οκύριος Δ. Βίτσας, θα κοστίσει δισεκατομμύρια τα οποία δεν υπάρχουν. 

Να σημειώσω επίσης ότι η κινέζικη COSCO μετά από 16 μήνες λυσσαλέας αντίστασης από τον γραφικό ΓΑΠ, τον Τσίπρα, το ΠΑΜΕ και κάθε τεμπέλη νεο-κομμουνιστή, κατάφερε σήμερα να τριπλασιάσει τις εργασίες, να έχει 1000 νέες θέσεις εργασίας και να αποδίδει κάθε μήνα 2,2 εκατομμύρια στο κράτος.  

Φυσικά, αυτό θεωρείται…εργασιακός μεσαίωνας και…ξεπούλημα του δημοσίου, για τους νοσταλγούς του πασοκικού πολιτισμού, που διέλυσε κάθε επιχειρηματικότητα στη χώρα με τους παρασιτικούς συνδικαλιστές, τους «δικούς» του επιχειρηματίες και το κράτος-πατερούλη να παριστάνει τον επιχειρηματία.
Ένα δημόσιο το οποίο μας χρέωσε με 350 δις ευρώ και υποσχέθηκε χθες να επαναφέρει ο κύριος Βίτσας!
Ο ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή αλλόφρονα μορφή του φαντάζει σαν ένα πολυσυλλεκτικό κίνημα, το οποίο προέκυψε από τη μετακίνηση των παλαιο- πασόκων, των απολιτίκ αγανακτισμένων, μεγάλης μερίδας αντι-εξουσιαστών και αρκετών ακόμη φυλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: