Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Financial Times: O Τσίπρας θέλει να «αγιάσει», αλλά το κόμμα του δεν τον αφήνει

Financial Times: O Τσίπρας θέλει να «αγιάσει», αλλά το κόμμα του δεν τον αφήνει

Με τον Γερμανό υπουργό οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε 

θα συναντηθεί σήμερα στο Βερολίνο ο Αλέξης Τσίπρας με σκοπό την ενίσχυση της αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ στα μάτια της Ε.Ε., σε μία προσπάθεια να παγιώσει κι επίσημα το ρόλο του κόμματός του ως αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρει δημοσίευμα της Κέριν Χόουπ στους Financial Times.
«Ο κύριος Τσίπρας έχει ήδη αρχίσει να ρίχνει τους τόνους της αντι-ευρωπαϊκής ρητορικής που στις εκολγές του Ιουνίου έσπρωξε το κόμμα του στη δεύτερη θέση πίσω από τη Νέα Δημοκρατία. Η συνάντηση κανονίστηκε έπειτα από αίτημα του ίδιου του κ. Τσίπρα, το οποίο εγκρίθηκε από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που τον....
περασμένο Οκτώβριο είχε μπλοκάρει την πρόταση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για συνάντηση με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια σύντομης επίσκεψής της στην Αθήνα».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να θέλει να «αμβλύνει» το πολιτικό προφίλ του, να το καταστήσει περισσότερο «mainstream» στα μάτια της Ε.Ε., κάτι το οποίο ωστόσο εμποδίζουν οι ακραίες θέσεις μελών του κόμματός του για μία ευρεία γκάμα ζητημάτων, από τις ιδιωτικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων μέχρι τις πρόσφατες επιχειρήσεις εκκένωσης «καταλήψεων» από την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: