Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Tα «πρωτοπαλλήκαρα» του Άκη Τσοχατζόπουλου «διχάζουν» τον ΣΥΡΙΖΑ

Έντονο είναι το παρασκήνιο και μεγάλη η υπόγεια σύγκρουση πασοκογενών ομάδων και αριστερών ομάδων στον ΣΥΡΙΖΑ, 

μ’ αφορμή την εκλογή της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που θα οδηγήσει στο Συνέδριο της άνοιξης.
Κατόπιν έντονων αντιδράσεων στη Συνδιάσκεψη, βγήκε εκτός λίστας των αριστίνδην ο Γιώργος Ραυτόπουλος, πρώην Πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Στην Κουμουνδούρου, παρά την «κάλυψη» της ηγεσίας, ποτέ δεν έγινε αποδεκτός από πολλά στελέχη, καθώς χαρακτηρίζεται ως ο «δοτός» Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, προκειμένου να περάσει το άρθρο 4 και η κατάργηση της ΑΤΑ όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου...
στη δεύτερη τετραετία του εφάρμοζε το σταθεροποιητικό πρόγραμμα, με υπουργό Οικονομικών τον μετέπειτα διάδοχό του Κώστα Σημίτη.
Ο Γ. Ραυτόπουλος, μάλιστα, εν συνεχεία υπήρξε ένα από τα «πρωτοπαλλήκαρα» του Άκη Τσοχατζόπουλου, πάντοτε όμως μιλώντας εξ ονόματος της «κοινωνικής αριστεράς». Στη λίστα δεν πριμοδοτήθηκαν και άλλα στελέχη, ακόμα και από την «Ενωτική Κίνηση» του Παναγιώτη Κουρουμπλή, η οποία εμφανίζεται δυσαρεστημένη από το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών. 
Αντιθέτως, στην νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, με τη λίστα των αριστίνδην εκλέχθηκε ο Αντώνης Κοτσακάς, υπουργός επί κυβερνήσεων Α. Παπανδρέου και Κ. Σημίτη και στενός τότε φίλος του Άκη Τσοχατζόπουλου, επικεφαλής όμως τώρα της «Κοινωνικής Αριστεράς».
Υπενθυμίζεται ότι δεν εκλέχθηκαν στελέχη όπως οι βουλευτές Γιώργος Πάντζας και Στάθης Παναγούλης, ενώ σοβαρά παράπονα για τη σταυροδότηση εκφράζουν «Ενωτική Κίνηση» και ΔΗΚΚΙ.

Σήμερα η Γραμματεία

Στις 2 το μεσημέρι συνεδριάζει η απερχόμενη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποφασίσει τον τρόπο εκλογής της νέας Γραμματείας από την ΚΠΕ, που θα οδηγήσει το κόμμα στο Συνέδριο. 
Επικρατέστερο σενάριο έως αργά το βράδυ ο ορισμός 17 μελών (ένα μέλος από κάθε συνιστώσα) και η εκλογή άλλων 18, από συνεδρίαση της νέας ΚΠΕ πιθανόν και εντός του Σαββατοκύριακου.
Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια: