Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

«Φυγή προς τα εμπρός» το μήνυμα από Σαμαρά

Φυγή προς τα εμπρός. 

Οι τρεις κινήσεις του πρωθυπουργού με τις οποίες θα επιχειρήσει να στείλει μήνυμα, ιδίως προς τα έξω, ότι η Ελλάδα αλλάζει.

Αυτό είναι το μήνυμα που θα επιχειρήσει να στείλει η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου, ειδικότερα προς τα έξω, σε μια προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα, να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά και να φανούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι...

για τον σκοπό αυτό, ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του προωθούν τρία βασικά projects.
Το πρώτο έχει να κάνει με την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, που θεωρούνται ο ακρογωνιαίος λίθος για την ανατροπή των κακώς κειμένων στην αγορά, όπως λέγεται χαρακτηριστικά.
Στο πλαίσιο αυτό, άμεσα θα δρομολογηθούν εξελίξεις στο μέτωπο του ΟΠΑΠ και της ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ. Ήδη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε ότι αφορά στην τελευταία, το ρωσικό ενδιαφέρον είναι κάτι παραπάνω από έντονο.
 
Το δεύτερο έχει να κάνει με την υλοποίηση μιας σειράς μεγάλων έργων υποδομής, με πρώτους από όλους τουλάχιστον δύο οδικούς άξονες. Ο ένας είναι αυτός των Τεμπών και ο άλλος η Ιόνια οδός. 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται προσπάθειες να ενεργοποιηθεί κι ένας τρίτος οδικός άξονας, χωρίς να έχει γίνει ωστόσο γνωστό ποιος θα είναι αυτός.
 
Τέλος το τρίτο μέτωπο, είναι αυτό το οποίο έχει να κάνει με την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Το δημόσιο θα πληρώσει περί τα 3,5 δισ. ευρώ αν και δεν θεωρούνται ακόμα ικανά να δώσουν την ανάσα στην αγορά.

Πηγή:Voria
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: