Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Δυνάμωσε το Ανοσοποιητικό σου, με Φυσικά Συμπληρώματα Διατροφής

Ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας με συμπληρώματα διατροφής εκτός από την διατροφή με προϊόντα ζωντανά και όχι νεκρά. 

Για να έχουμε Υψηλό Επίπεδο, Υγείας,  Ευεξίας, πρέπει να το θελήσουμε, να το επιλέξουμε. Αν αποδεσμεύσουμε την Ενέργεια που μας παρέχει η φύση, γίνουμε Δυνατοί, μπορούμε να αποκτήσουμε και να απολαύσουμε Υγεία και  Ευεξία.
Γιατί δεν αποκτάμε πλέον από τις τροφές υγεία και ευεξία και χρειαζόμαστε Συμπληρώματα Διατροφής;
Είναι επειδή, μετά την χρόνια, συνεχή διατροφή με  συμβατικές τροφές ...(χημικά λιπάσματα,μονοκαλλιέργειες, κλπ) που είναι αποπλυμένες από ιχνοστοιχεία, μέταλλα, βιταμίνες κλπ,  ο οργανισμός δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες απαιτήσεις της καθημερινής ζωής και οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κατεστραμμένο ή πολύ αδύναμο ανοσοποιητικό. Είναι κι αυτή μια επιθυμία των επικυρίαρχων, γιατί λέτε μας ψεκάζουν; Αλλά κάποιοι έχουν οργανισμό γεμάτο βαρέα μέταλλα και κάποιοι έχουν οργανισμό πεντακάθαρο. !!! Είναι το δυνατό ανοσοποιητικό. (“Μονοκαλλιέργεια” Τα ολέθρια αποτελέσματα από την χρήση της.)
Επιστημονικές έρευνες στον τομέα της διατροφής και της Κλινικής διαιτολογίας, έχουν (ξανά) αποδείξει ότι υπάρχουν στη φύση ουσίες οι οποίες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην καλύτερη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού και στην ΠΡΟΛΗΨΗ και ΘΕΡΑΠΕΙΑ σοβαρών παθήσεων. Φυσικά μην περιμένετε από τα επίσημα κανάλια παραπληροφόρησης να το μάθετε αυτό, θα χρειαστεί να ψάξετε μόνοι σας και να ψάξετε με διεισδυτικότητα και επιμονή. Έτσι, μάθαμε περισσότερα για τα Ω3 λιπαρά οξέα, τις Βιταμίνες, την Πρόπολη, το Q10 … Ουσίες, τις οποίες η φύση προνόησε για την οχύρωση και προστασία της υγείας.
Οι φυσικές αυτές ουσίες βοηθούν τον οργανισμό,να αντιμετωπίσει τις εξωτερικές επιδράσεις, ενισχύοντας τις άμυνες του, ενεργοποιώντας τους μηχανισμούς αυτό-ίασης. Υπάρχει  τεράστια γκάμα ΦΥΣΙΚΩΝ, διατροφικών συμπληρωμάτων από τις πιο έγκυρες εταιρείες του κόσμου για να αποκτήσουμε αλλά και να διατηρήσουμε, Ενέργεια, Ζωτικότητα, Δύναμη, Ευεξία, ΥΓΕΙΑ,  καλύτερο επίπεδο ζωής. Άλλωστε χρησιμοποιώντας τα θα το διαπιστώσεις μόνος σου.
ladi -elias   VITAMIN
Οι βιταμίνες είναι τάξη οργανικών χημικών ενώσεων, οι οποίες είναι απαραίτητες για την κανονική αύξηση και διατήρηση ενός ζωντανού οργανισμού, ο οποίος δεν είναι σε θέση να τις συνθέσει. Ανευρίσκονται στην τροφή των (ετερότροφων) οργανισμών, δρουν ακόμη και όταν ανευρίσκονται σε πολύ μικρές ποσότητες, ενώ δεν έχουν θερμιδική αξία. Η δράση τους έγκειται στην ρύθμιση της μεταβολικής διαδικασίας και των ενεργειακών μετατροπών που συμβαίνουν στον οργανισμό.Η έννοια της βιταμίνης διατυπώθηκε πρώτη φορά από τον Ολλανδό ιατρό Κρίστιαν Άικμαν, ο οποίος τιμήθηκε με Βραβείο Νόμπελ το 1896 που ανακάλυψε ότι η ασθένεια μπέρι-μπέρι οφειλόταν στη χρήση αποφλοιωμένου ρυζιού, ενώ με το πλήρες ρύζι δεν εμφανιζόταν. Παρουσίασε ένα πείραμα με εκχύλισμα πλήρους ρυζιού κατά της νόσου και η ιδιότητα αυτή αποδόθηκε σε μία αζωτούχο ένωση. Ο Φουνκ (Funk) πρότεινε τότε τον όρο βιταμίνη, ο οποίος υιοθετήθηκε, αλλά αποδείχθηκε ατυχής, καθώς πολλές ενώσεις της τάξης των βιταμινών δεν περιέχουν άζωτο.
Οι βιταμίνες συμβολίστηκαν με γράμματα σύμφωνα με τη λειτουργία της κάθε μίας από αυτές. Στη πορεία του χρόνου τους δόθηκαν κατάλληλες ονομασίες που έχουν να κάνουν με τη χημική τους δομή. Σήμερα είναι γνωστές με ένα γράμμα του λατινικού αλφαβήτου ή με την εμπειρική τους ονομασία. Οι βιταμίνες έχουν διαφορές μεταξύ τους ως προς τη δομή και τη λειτουργία. Οι βιταμίνες διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες, στις υδατοδιαλυτές και στις λιποδιαλυτές.
Οι βιταμίνες ρυθμίζουν τις διάφορες αντιδράσεις του μεταβολισμού ενώ άλλοι μεταβολίτες όπως τα λίπη, οι υδατάνθρακες και οι πρωτεΐνες χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη αυτών των αντιδράσεων. Έλλειψη μιας βιταμίνης σταματάει τις ειδικές μεταβολικές εργασίες και μπορεί να αλλάξει τη μεταβολική ισορροπία στον οργανισμό. Οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες συμμετέχουν στη μεταφορά ενέργειας και στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών , των υδατανθράκων και των λιπών. Μερικές από τις λιποδιαλυτές βιταμίνες αποτελούν βασικό τμήμα των βιολογικών μεμβρανών και παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της λειτουργικής ακεραιότητας τους.
Ορισμένες δρουν σε γενετικό επίπεδο και ελέγχουν τη σύνθεση ορισμένων ενζύμων. Παντελής ή μερική στέρηση μίας ή περισσότερων βιταμινών από τον οργανισμό προκαλεί διάφορες παθολογικές καταστάσεις (αβιταμίνωση ή υποβιταμίνωση). Τότε παρατηρούνται διαταραχές του οργανισμού, εξαιτίας πολύ μεγάλων δόσεων βιταμινών (υπερβιταμινώσεις) που είναι αντίστοιχες με αυτές της παντελούς έλλειψης. Ισορροπία είναι το κλειδί για υγεία και ευζωία, ούτε πολύ ούτε λίγο.
Οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες περιλαμβάνουν τη βιταμίνη C και την ομάδα των βιταμινών Β. Είναι απλά μόρια που περιέχουν υδρογόνο, οξυγόνο και άνθρακα ενώ μερικά θείο, άζωτο και κοβάλτιο. Ο βαθμός διάλυσης τους στο νερό είναι διαφορετικός και αυτή η ιδιότητα επηρεάζει την απορρόφηση τους από το έντερο και στη συνέχεια την απέκκριση τους και την αποθήκευση τους στους ιστούς του οργανισμού. Στην ελεύθερη μορφή τους οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες είναι ανενεργές και ενεργοποιούνται όταν συνδεθούν ενζυμικά. Αφού σχηματιστεί ένα ενεργό συνένζυμο πρέπει να συνδεθεί με το κατάλληλο συστατικό πρωτεΐνης έτσι ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι διάφορες αντιδράσεις. Σε συμπληρώματα διατροφής πίνονται με λίγο νερό ή χυμό λαχανικών ή φρούτων.
Οι λιποδιαλυτές βιταμίνες εξαρτώνται από τα διατροφικά λιπαρά για την απορρόφηση και μεταφορά τους.  Κατανέμονται σε 4 ομάδες ΑD , E και Κ. Οι βιταμίνες αυτές δεν προσφέρονται όλες από τροφικές πηγέςκαι μερικές δημιουργούνται και συντίθενται από τους οργανισμούς. Συνδεδεμένες με τα διατροφικά λιπαρά, απορροφώνται στον γαστρεντερικό σωλήνα. Στη συνέχεια κυκλοφορούν μέσω του λεμφικού συστήματος, ενσωματωμένες στις λιποπρωτεΐνες.
Η απορρόφησή τους είναι μειωμένη σε τρόφιμα με χαμηλά λιπαρά, ακόμα και όταν έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιποδιαλυτές βιταμίνες. Επειδή οι λιποδιαλυτές βιταμίνες, οι φαρμακευτικές, δεν αποβάλλονται από τον οργανισμό, αλλά αποθηκεύονται στο ήπαρ και στους λιπώδεις ιστούς, μπορεί με υπερβολική λήψη συμπληρωμάτων ή κατανάλωση ενισχυμένων τροφίμων η ποσότητά τους να ανέλθει σε τοξικά επίπεδα. Αυτό συμβαίνει όταν λαμβάνονται φαρμακευτικές βιταμίνες αντί για φυσικά συμπληρώματα.
Η μονάδα μέτρησης των βιταμινών Α και D είναι η Διεθνής Μονάδα (IU, international unit) και βασίζεται σε μία καθορισμένη βιολογική δραστηριότητα. Η δραστηριότητα των βιταμινών Ε και Κ εκφράζονται σε μικρογραμμάρια (mg) όπως και στις υδατοδιαλυτές βιταμίνες .
ladi stitari  vitamin-E
Βιταμίνη Ε, Εμπειρική ονομασία: Τοκοφερόλη: Η βιταμίνη Ε είναι λιποδιαλυτή οργανική ένωση. Βρίσκεται κυρίως στο έλαιο ορισμένων φυτών, όπως το σιτάρι που είναι ιδιαίτερα πλούσια πηγή. Έχει ανακαλυφθεί ένας αριθμός ενώσεων που διαθέτουν παρόμοια λειτουργικότητα με τη βιταμίνη Ε , λέγονταιτοκοφερόλες και διακρίνονται με τα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου α, β, γ, δ, ε, ζ και η. Σημαντικότερη όλων είναι η α τοκοφερόλη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι χρήσιμες όλες.
Η αβιταμίνωση Ε προκαλεί στείρωση, τόσο στον άνδρα όσο και στη γυναίκα, καθώς και βλάβες των ιστών, ιδιαίτερα του νευρικού και του μυϊκού. Στον άνθρωπο πραγματική αβιταμίνωση Ε είναι πολύ δύσκολο να εμφανιστεί, λόγω της διάδοσης της στα φυτά. Βιταμίνη Ε χορηγείται θεραπευτικά σε περιπτώσεις συχνών αποβολών (εξ ου και «τοκοφερόλη») καθώς και μυϊκής δυστροφίας με πολύ καλά αποτελέσματα. Υπάρχουν μελέτες, που απέδειξαν ότι η βιταμίνη Ε μπορεί να βοηθήσει στην παράταση της ζωής, αφού επιβραδύνει τη καταστροφή των βιολογικών μεμβρανών.
Η βιταμίνη Ε πχ το φυσικό συμπλήρωμα, στοιχίζει από 25-39 ευρώ ανάλογα με την εταιρία και την ποσότητα, ενώ η φαρμακευτική πωλείται στα φαρμακεία και στοιχίζει από 2-5 ευρώ. Η φυσική περιέχει –και πρέπει να περιέχει για να λέγεται φυσική-και τις 7 τοκοφερόλες, ενώ η χημική μόνο 1 την α-τοκοφερόλη και σε υπερκατανάλωση δημιουργεί τοξικότητα, γιατί απουσιάζει η ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ. Επίσης η βιταμίνη Ε έχει συνήθως και αντιπηκτική δράση, χρειάζεται γνώση όταν ο λήπτης των βιταμινών δεν είναι υγιής.
Η λιποδιαλυτή βιταμίνη Ε βρίσκεται σε μεγαλύτερες ποσότητες στις λιπαρές τροφές, με κυριότερη πηγή τα φυτικά έλαια, κυρίως σιτέλαιο, τους ξηρούς καρπούς (κυρίως στα αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια), προσφέροντας ω-3 λιπαρά οξέα στον οργανισμό μας, τους σπόρους και τα μη επεξεργασμένα δημητριακά, το σιτάρι, ορισμένα λαχανικά, το αβοκάντο. ΠΡΟΤΑΣΗ : Μια μεγάλη κουταλιά σιτέλαιο πρωί-πρωί με μερικά αμύγδαλα, καρύδια και φουντούκια μια μεγάλη κουταλιά λιναρόσπορο και μια κουταλιά μέλι θα σου παρέχουν όση ποσότητα Ε χρειάζεσαι μέχρι το μεσημέρι, επαναλαμβάνεις το βράδυ μισή ώρα πριν τον ύπνο.
Απολύτως απαραίτητες για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι…  βιταμίνη C ο ανθρώπινο οργανισμός δεν την παράγει και την χρειάζεται σε μεγάλες ποσότητες και όλη η ομάδα των βιταμινών Β, επίσης οι Α, D , E και Κ, μαζί με μέταλλα και ιχνοστοιχεία σε Ισορροπία και με συνδυασμό ζωντανής τροφής, χωρίς κρέας ή οποιαδήποτε επεξεργασμένη τροφή ή τροφή αίματος.
VITAMIN-E-Terrapapers  καρύδια-575x384
FFO_066  12
Προσοχή η “αγαπημένη μας MONSANTO” αγοράζει την μια εταιρία συμπληρωμάτων διατροφής, μετά την άλλη τις εταιρίες. Η εταιρία συμπληρωμάτων Solgar εξαγοράστηκε το 1998 από τη φαρμακευτική εταιρίαWyeth (πρώην American Home Products ΑΗΡ), έναν αμερικάνικο πολυεθνικό κολοσσό που διαθέτει δεκάδες εταιρίες, ετήσια κέρδη πάνω από 20 δισ. δολάρια και απασχολεί πάνω από 50.000 εργαζομένους σε τομείς από βιοτεχνολογικές γεωργικές εφαρμογές, μέχρι παραγωγή εμβολίων. Επίσης, η εταιρία συμπληρωμάτων Holland and Barrett, μέχρι το 1997, ήταν μέλος του γερμανικού φαρμακευτικού ομίλουGehe Ag, που σήμερα λέγεται Celesio και έχει ετήσια κέρδη 22 δισ. ευρώ. Από το 1997 ανήκει, όπως και η Solgar, στον όμιλο ΝΒΊΎ (πρώην Nature’s Bounty). Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι φαρμακευτικές εταιρίες ελέγχουν το 70% των εταιριών συμπληρωμάτων!
Χρειάζεται επομένως σύνεση και γνώση όταν θελήσετε να πάρετε συμπληρώματα διατροφής, τα οποία ονομάζονται έτσι γιατί είναι όντως ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΉΣ και όχι πλήρης τροφή. Επιβάλλεται να υπάρχει ισορροπημένη διατροφή και να ενισχύεται με τα συμπληρώματα, γιατί, όπως είπα και πιο πάνω, τα τρόφιμα που καταναλώνουμε, δεν έχουν πλέον τις βιταμίνες ή τα μέταλλα που ο οργανισμός αναγνωρίζει για να είναι υγιής και δυνατός. Χρειάζεται επομένως να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας και να δυναμώσουμε το ανοσοποιητικό μας με έξτρα ΦΥΣΙΚΑ συμπληρώματα ειδικής διατροφής.
Λέγοντας φυσικά συμπληρώματα διατροφής, σε καμία περίπτωση δεν νοούνται τα χημικά σκευάσματα που είναι υποκατάστατα συμπληρωμάτων. Αυτά τα χημικά και τεχνητά  τα φτιάχνουν οι φαρμακοβιομηχανίες και τα ρίχνουν στην αγορά και στα γυμναστήρια, για τους γνωστούς λόγους, σύγχυση, ασθένεια –θέλουν να πουλήσουν τα φάρμακα τους- και παραπληροφόρηση. Ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής θα το καταλάβετε ΚΑΙ από την τιμή του και από τα αποτελέσματα του.
Η Α πχ στο φυσικό συμπλήρωμα διατροφής περιέχει Β-Καροτίνη που στον οργανισμό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α, όση και να πάρουμε δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, είναι σαν να τρώμε πολλά καρότα, την παραπανίσια ποσότητα ο οργανισμός την αποβάλει, δεν παρακρατεί τίποτε και κοστίζει ανάλογα από 25-45 ευρώ, ενώ η φαρμακευτική φτιάχνεται από ρετινόλη, που είναι τοξική και  η υπερδοσολογία συσσωρεύει την ρετινόλη στο συκώτι, μετατρέποντας την σε τοξική.
Γνώση και ξανά Γνώση απαιτείται,  όταν ασχολείστε με την διατροφή σας και κατά προέκταση την υγεία σας. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα συμπληρώματα ειδικής διατροφής, τρόπους χρήσης τους και τι είναι απαραίτητο να γνωρίζετε σχετικά με αυτές, αναζητήστε σε ένα ενημερωμένο βιβλιοπωλείο την σχετική βιβλιογραφία, υπάρχουν εκατοντάδες γιατροί που αναγνωρίζουν τις ολέθριες πρακτικές των φαρμακευτικών εταιριών και αποστασιοποιούνται προσφέροντας τις γνώσεις τους σε όποιον είναι έτοιμος να ακούσει και να δράσει. Διάβασε στους συνδέσμους πιο κάτω, τι κάνουν σε όποιους τολμούν να εναντιωθούν στα φάρμακα και να υποταγούν στους επικυρίαρχους.
VITAMIN A  καροτα - λεμόνια- μήλο χυμός-www.miastalaA
1  2
IMG_0772  3

Πηγή: 
http://miastala.com/s

Πηγή: http://afipnisoy.blogspot.com/2012/06/blog-post_2597.html#ixzz2DzWBH3eR

Δεν υπάρχουν σχόλια: