Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Ο Σαμαράς έχει στοιχεία για το λόμπι της δραχμής

Όσοι ξέρουν τι παίζεται όλο το αυτό διάστημα με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας απο το ευρώ και τα οικονομικά συμφέροντα που θέλουν την χώρα μας να επιστρέφει στη δραχμή δεν εξεπλάγησαν καθόλου απο τις χθεσινές αναφορές του Αντώνη Σαμαρά περί "λόμπι της δραχμής". 
Σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και καιρό έχουν φθάσει στη Συγγρού στοιχεία που δείχνουν ότι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες εν Ελλάδι, αλλά και συνάδελφοί τους στο Εξωτερικό επιθυμούν και σπρώχνουν τα πράγματα προς αυτήν την κατεύθυνση αδιαφορόντας για τις συνέπειες που θα έχει αυτή η εξέλιξη στην ελληνική κοινωνία, επιδειώκοντας να εξυπηρετήσουν μόνο τους δικούς τους σχεδιασμούς...

«Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας βγάλει από την Ευρώπη, να παίζει παιχνίδια σε βάρος της πατρίδας μας» δήλωσε χαρακτηριστικά απο το Σύνταγμα ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας ότι «οι εκλογές είναι κρίσιμες και θα παιχθούν μέχρι την τελευταία κάλπη», αλλά και ότι «το κρίσιμο ερώτημα είναι 'ευρώ ή δραχμή'». Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι την έξοδο της χώρας από το ευρώ, που «θα μας γυρνούσε 50 χρόνια πίσω», θέλει «το λόμπι της δραχμής και δυνάμεις στο εξωτερικό», οι οποίες καραδοκούν, όπως προειδοποίησε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
Προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, καταγγέλλοντας το δημοσίευμα των γερμανικών Financial Times ως «στημένη προβοκάτσια» των κύκλων που καραδοκούν στο εξωτερικό για να βγάλουν τη χώρα από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. «Υποδείξεις και στημένες προβοκάτσιες να τις κάνουν αλλού!» είπε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι τέτοια δημοσιεύματα, λίγο πριν από τις κάλπες, βοηθούν «τον ΣΥΡΙΖΑ και το λόμπι της δραχμής».
Εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε εκπρόσωπο του λόμπυ της δραχμής, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «εκείνοι που θα βγουν ευνοημένοι από την επιστροφή στην δραχμή είναι οι νέοι ολιγάρχες».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Οι συγκεκριμένες πληροφορίες είναι σε γνώση και του Κώστα Καραμανλή, κάτι που τον οδήγησε να στηρίξει όλη αυτή την περίοδο τον Αντ. Σαμαρά με όλες του τις δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: